reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

u nas będzie: jeśli chłopak to na 100% Franek a jeśli dziewczynka to myślimy nad Oliwią ale ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła :)
Nam też się franek podoba i pasował by do zosi. Tylko, że to się ostatnio stało za bardzo popularne imię. Mam nadzieję że we wtorek dowiemy się kto siedzi w brzuszku i będzie burza mózgów.

reklama
Szwagier ma córcie Nelę. Jak powiedzieli o tym rodzinie to musieli od razu dodawać za każdym razem "Nela, nie Nel z pustyni i puszczy i broń boże nie Nelli Rokita, po prostu Nela". Wszyscy kręcili nosami co to niby za imię (łącznie z nami oczywiście :-)), a teraz tak się wszyscy przyzwyczaili że nikt nie wyobraża sobie żeby Nela mogła mieć inaczej na imię.

tymira u mnie tez bedzie mikolaj :)
a co powiecie o imieniu samanta dla dziewczynki?? tak ma na imie moja kochan kuzynka

Mikołaj - super :) I Samanta też mi się bardzo bardzo podoba, ale mój M to za duży tradycjonalista na takie imiona ;)

Wyobraźcie sobie że najpopularniejsze imię dla dziewczynki z ostatnich lat to Kasia :baffled::baffled:... a ja znam tylko jedna mała Kasię - córke koleżanki

...za to Nadii i Nicoli w piaskownicy całe tłumy :-)

Domel miał być Łucją...i dużo naszych znajomych woła na niego Lucek :-p:-p

...a teraz miała być Lenka :sorry2:

Rzeczywiście, Kaś ostatnio mało, ale jeszcze w podstawówce za moich czasów było po 3 w każdej klasie. U nas tłumy Nicoli i Lenek. Nadię znam jedną, proponowałam mojemu, ale nie podoba mu się :( Za to Łucja bardzo ładne i oryginalne :))

Moja kuzynka nazywa się Kornelia, a zdrobniale od zawsze mówimy na nią Nela.

A moja perełka będzie Emilia :)

Kornelia mi się wyjątkowo źle kojarzy :(, ale Emilka to śliczne imię :)

reklama
ja mam statystyki najczęściej nadawanych imion w moim powiecie w tamtym roku i na początku tego roku i nie chciałabym nazwać mojej córci tak jak inni, bo później w szkole będą same Julki np.

Do góry