• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Moje dziecko już potrafi....

Moj Mati,zaczyna sam siadac,pediatra mowila ze jest bardzo silny,na ostatnim badaniu chwycila go za raczki a on zamiast usiasc to na nogi,smiesznie to wygladalo,ostatnio czesciej zamiast pogaworzyc,wywala jezyk i robi prrryyy,caly sie przy tym opluje.to tyle.pozdrawiam.:-):-):-):-)

reklama
No wlasnie lana3 u nas podobnie, mala przestala gaworzyc i caly czas jakies dziwne dzwieki wydaje, oczywscie z jezorem na wierzchu, jakies takie warczenie czy cos:-D.

Do siadania dzwiga sie pieknie i caly czas chcialaby siedziec na raczkach, niepotrzebnie jej tak pokazalam bo teraz nie chce sama za bardzo lezec:baffled:

I znalezlismy sposob na lezenie na brzuszku. Klade sie na plecach i mala brzuszkiem na siebie i tak jej sie strasznie podoba na mame z gory patrzec i przy okazji cala ja obslinic:-D:-D:-D

Sebastian podciąg sie do siadania, nawet nie ma mowy żeby nie skorzystał z okazji jak jest w pozycji pół leżącej i ma mozliwość się za coś złapać. DŹwiga głowę do góry w każdej pozycji. Przy przewijaniu bardzo mi pomaga bo podnosi pupę do góry hehe:-D

u nas do samodzielnego siadania daleko- Mikolaj glowy tez nie podciaga jak go chwytam za raczki. Za to na brzuchu zaczyna mu si epodobac i trzyma glowe bardzo wysoko i rece napreza :-)
Bardzo lubi siedziec w pozycji polezacej i wszystko obserwowac no i gaworzyc sobie

Icedal Rysiu też pomaga przy wkładaniu pieluszki dźwigając pupę:tak: ale do podciagania się samemu to jeszcze mu daleko, pewnie za chwilkę będziesz musiała Sebusiowi obniżyć łóżeczko :-)

U nas gaworzenie tez sie skonczylo, plucie na szczescie tez juz minelo, teraz ma ulozony caly repertuar dziwkow, od piskow po okrzyki a'la goryl czy malpa :baffled: W Dzien Kobiet ladnie z samego rana wydeklamowal "wierszyk"
Agawina uwazaj bo cie maly ktoregos dnia zaskoczy, dasz mu raczki a on hop i juz bedzie siedzial, Mikolaj ledwo zaczol 3 miesiace, ma czas chlopak :-)
lana3 radze zaoparzyc sie w sliniaki, inaczej przy prrryyy beda mokre wszystkie ubranka :tak:
Maliinka zazdroszcze, moj lubi tak lezec ale u tatusia bo tatus jest "mieciutki" :-D
olaolatm wypatruj zabkow to dostaniesz prezent :-D

Mój straszy synek Bartuś ma dopiero 1,5 roku a juz sam umie jesc:-):-):tak::tak:Moja tesciowa troche sie dziwi bo mowi ze zna dzieci ktore maja prawie 3 latka i jeszcze same jesc nie umialy a jak ostattnio w rosól dmuchal zeby wystygł hahaha:-D:-D

Ostatnia edycja:
Miki tez przy siadaniui wstaje na nogi strasznie mu sie to podoba ale pytalam sie pediatry is ie dowiedzilam ze mozna na to pozwolic ale rzadko a ogolnie od dzisaj przewraca se na boczek co rowniez mu sie bardzo podoba lezy w lozeczku i non stop na boczek na plecki w kolku az w koncu w poprzek lozeczka lezy :-) z łapkami slabe postepy cos nie chce za bardzo nimi pracowac;-)

reklama
olaolatm- ja tez sie chyba wybiore znowu do lekarza bo zauwazylam...biale kropeczki- odetchnelabym z ulga bo wiedzialabym w koncu dlaczego miki tak marudzi

adas13- wiem ze ma czas, ale milo poczytac jak inne dzieci robia postepy:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry