reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Moze Wy pomozecie

Fado123

Fanka BB :)
Dziewczyny ,wcześniej pisałam o krostkach na buzi corki, z tym sobie prowadziliśmy ,ale nie możemy z brodą, która mała ciągle rozdrapuje, nie wiem już czym ja smarować ,żeby ja nie swedzialo ,co noc to samo ,rozdrapie do krwi, nigdy jej tego nie zagoje i boję się że będzie miała blizny ,dołączam zdjęcie ,jest robione na dworze więc i tak nieźle wygląda

Załączniki

• 20200423_125844.jpg
    20200423_125844.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 149
reklama
Popatrz jak wygląda buzia mojego dziecka. To reakcja alergiczna na to, co zjadła. Bardzo dbam, by jadła tylko to, co jej służy, choć lekko nie jest. To co widać jest świeżo po zjedzeniu produktu z dodatkiem bmk. Bo to najbardziej ja uczula. Ja smaruje grubo kremem bambino. Bardzo często. Tak jak dziewczyny pisały emolium lub lipikar la Roche. Twoja dziewczynka rozdrapala to, więc już mogła wdać się infekcja grzybicza lub nawet bakteryjną. Możesz traktować to rywanolum w płynie, octaniseptem, wtedy na chwilę się swędzenie uspokoi. Tylko to trochę wysuszy skórę. Pamiętaj o natychmiastowym nasmarowaniu jak przeschnie. Naprawdę polecam bambino, ale ten w metalowym pudełku.
Ponieważ twoja córeczka stałe ślini się na ząbki to cały czas broda ma styczność z alergenem. Jeśli go wyeliminujesz z samo się z czasem zagoi i nie będzie ani siedziało, ani wymagało smarowania.

reklama
Do góry