reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nastroje i humorki :)))

to dobrze, ze juz ci lepiej :D
kobitki to sobie chyba czasem musza poplakac, jakos juz tak maja

a z ta depilacja to jakos juz coraz ciezej idzie......ech, tak sobie mysle, zeby moze sie na jakas "brazylijska" depilacje przejsc przed porodem ;D nie sadze, zeby w osmym miesiacu bylo latwo dbac o swoje wloski na..... ;)

reklama
na... to Agatatje bedziemy prosić męża..albo lusterko pójdzie w ruch :laugh: (z takich opcji korzystały moje kolezanki bedac w ciaży :)

A mnie dzisiaj pogięło i to dosłownie, :( Juz wczoraj cos mi strzykało w plecach, a dziś w nocy nie mogłam sie przekręcić z boku na bok :( :( :( :(
Chyba mnie coś przewiało, albo od tego ciągłego siedzenia przed komputerem ;D

Wczoraj bylismy z mezam na nartach (kto jeździł- ten jeździł- my z Klaudysia - marzłysmy :p oto kilka zdjęć na poprawd humorku :)
zima2yk.jpg
mój psiak :)
kastucha5hz.jpg
zima pełną parą:)

cześć dziewczyny
U mnie nastrój nie za bardzo ...a wszystko za sprawą tej cholernej ręki jeszcze dwa dni temu rana TA WOKÓŁ DRUTA BYŁA PIĘKNA, CZYŚCIUTKA aż tu wczoraj zaczęło coś się sączyć z nie..nie jest to ropa lecz prawdopodobnie coś w rodzaju płynu surowiczego...cieknie taka żółta maź bezzapachowa ale to ciągłe uczucie zimna nie działa na mnie kojąco...w piątek 10-02 w końcu jadę do Bydgoszczy na kontrolei łudze się że po zdjęciach RTG może wyjmą mi ten okropny ale juz ostatni drut i skrócą gips...jest tak wysoko że aż lewa piers mnie boli jak spię...aby wytrzymać do piątku!!!!
A oto moja rączka w całej okazałości...

hpim29060ak.jpg

Zima piekniusna ;D
Olu bedzie dobrze, trzymam kciuki :)

A ja sie pochwale, ze wlasnie przed chwila zostalam ciocia. Moja bratowa wlasnie urodzila synka (57cm i 3600g) :) :) :)

OluK - wspólczuje. Jak patrzę na Twoją rączke, to aż mnie moja boli.. ::)..no, ale pomyśl, ze jeszcze troszeczkę- najgorsze oby za Tobą..i bedzie luzik:)- a do narodzin dzidzi odzyskasz pelną sprawnosc:)- Tego Ci z calego serca życzymy!

Calo - GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!!! sporasny chłopiec..tzn..długi :)- a miałam wczoraj kupować sliczniunie różowiutkie i kremowe bodki - ale zostały rozmaiary 52 i jeden 56..(nad tym drugim sie zastanawialam)- ale zrezygnowałam w ostatniej chcili- i dobrze, bo jak widać- np. Twoj bratanek, by ich nie założyl juz:)- taki duży chop:)!-Jeszcze raz- GRATULUJEMY1 I ŻYCZYMY DUŻO ZDRÓWKA!

Dziekuję w imieniu Aleksandra i jego mamy :)

Dziewczyny poradzcie cos, bo mojego lekarza nie ma do 20 lutego a ja zas mialam w nocy kolke nerkowa i bolalo jak szlag. Wzielam no-spe, magnez i przeszlo, ale nie wiem co robic. Nerka za jakis czas da o sobie znac. Moze znacie jakies metody na takie sprawy?

Calo - ja walczę z kolka nerkową od 12 lat, więc mam w tym względzie doświadczenie. Dobrze robi no-spa i gorące kąpiele, choć te drugie raczej w ciąży nie wskazane, a przynajmniej nie z długim moczeniem... Poza tym, jak zacznie boleć proponuję paracetamol, ale najlepiej w czopkach - wiem, aplikacja średnio przyjemna, ale najszybciej działa i nie obciąża żołądka. No i najważniejsze - PIĆ! PIĆ! PIĆ!!! Kolka jest spowodowana ruchami kamieni i piasku w nerkach (ew. ich "rodzeniem"), a jak będziesz dużo pić, to będziesz je lepiej wypłukiwać... Ponieważ wiem, że sprawy kolkowe nasilają się w ciąży, sama staram sie tak samo robić...

Ja na razie z nerkami mam spokój, ale wiem, że cały czas to nade mną wisi... Lekarz kazał mi rozpuszczać sobie debelizynę w wodzie - nie wiem, zy kiedykolwiek brałaś - ale póki co staram się płukać zwykłymi płynami, bo ten specyfik to wyjątkowe świństwo. Ale podobno ziołowe i można stosować w ciąży, więc jak będziesz bardzo zdeterminowana... W aptece jest bez recepty.

Trzymaj się dzielnie i nie dawaj nerkom!! Trzymam kciuki!!

reklama
Jejciu Aniu dziekuje :) Wiem o czym mowisz, takie zielone swinstewko, ale postanowilam narazie duzo pic wody niegazowanej bo ja jakos tak mam, ze nie pije duzo. Jutro ide do Poradni K wiec zobacze co drugi ginekolog powie. Narazie mnie nie boli nic.

Do góry