reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Tymciu brawo!!! Oby tak dalej:-)
Moja mala ostatnio placze przez sen pewnie jej sie cos sni, wczoraj az sie wybudzila i nie chciala spac. Przed wczoraj mowila "baba", a wczoraj udalo jej sie powiedziec kilka razy "mama":-D A mama cieszy sie jak glupia:tak:

reklama
Dorka ale musisz mieć radochę
ja padnę ze szczęścia jak usłyszę świadome "mama"
póki co jak marudzi to cośtam zlepi i słychać jakby wyczekiwane dla mnie słowo
babcia natomiast zapowiedziała, że jak usłyszy słowo "baba" od jej pierwszego wnuka to upije sie ze szczęścia;-)
no więc uczę syna mówić bo chciałabym to zobaczyć na własne oczęta:-)

U nas sposób na smoczek na razie działa:-Ddzisiaj sie mały obudził o 00.25 dałam smoka i spał dokładnie do 05.03:-D
No Ja też czekam na "TO" słowo narazie mówi da ale mama jescze mu nie wyszło:dry:

u nas maruda ciąg dalszy....od 16:00 wciąż coś nie tak, na kocyku nie, w leżaczku nie, na rękach nie.....już nie wiedziałam co robić. A mój M do mnie - to jak Ty jesteś z nią sama w domu to musisz ją cały czas zabawiać?:confused::baffled: Proszę jaki zdziwiony, i jeszcze obiad zrobię, w domu ogarnę....oj Ci faceci......

Pabla po prostu przykład typowego faceta w domu masz (podejrzewam, zę takie podobne egzemplarze są u każdej z nas):tak:
Tymuś pięknie spał pobudka 1:30 i 6 na jedzenie a 7;30 już szalał obudzony
w ciągu dnia też miał marudę i tatuś miał zadanie się nim zając - owszem nie było komntarza o całodziennym zabawianiu ale mała irytacja nastąpiła bo tatuś nawet nie mógł usiąść na chwilkę przy kompie:-D

Ja tylko informuję, ja nie chwalę - 3 noc z rzędu Olga fajnie śpi - 2 pobudki! Dla mnie to coś niebywałego. Oby tak dalej:tak:

Mój mąż wczoraj stwierdził, rozmawiając z kolegą (też dzieciaty), że weekend w domu z dwójką dzieci, to rzeźnia i woli iść do pracy;-):-D

Brawo, Olga! Zdradź sekret jak się człowiek staje taką grzeczną śpiącą dziewczynką?:-D U nas pełne deja vu z zasypianiem - wczoraj dwie godziny wycia przed zaśnięciem:-( Mała jest kompletnie rozregulowana i nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić - wczoraj wycie przetrzymałam, chociaż pierwszy raz wpadła mi w prawdziwą histerię, ale M patrzy na mnie jak na potwora, a ja jak na potwora patrzę na małą:baffled: Coś te pierwsze święta razem zaczynają mi się jawić jako trauma stulecia......no ale kiedyś jej o tym opowiem, albo i wypomnę:-p
Co do mówienia, to Florka owszem "mama" mówi...jak marudzi:-p Jak ma wielkiego maruda to leży i mamrocze do siebie żałosnym tonem "mamamamama":-D

Surv - moja tak samo, szczegolnie jak leży na brzuchu i ma już dosyć wtedy słysze mamamamama.....
no własnie, mój M wczoraj próbował zabawiać małą i grać na kompie i zdziwiony był, że tak sie czasem nie da i trzeba się skupić tylko na dziecku...
u mnie pobudka dopiero o 06;00...ale około 3:00 było kopanie w szczebelki ale zasneła bez naszej ingerencji

reklama
U nas dzisaj znowu 2 razy karmienie ale dzisiaj spróbuje znowu oszukać smokiem:-p
Byłam u pediatry mały ma bakterie w moczu:no:narazie dostaliśmy baktrim za dwa tygodnie kontrola, kurzce nie wygląda na chorego:crazy:

Do góry