reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Madzia - ja obstawiam za dużą ilość wrażeń....chociaż ząbki też nie wykluczone. Generalnie nasze czerwcowo-lipcowe dzieciaczki są raczej z tych domatorów, moja też nawet na krótkie wyjazdy reaguje nerwowo, generalnie jest grzeczna ale potrafi okrutnie marudzić i sama sie nic nie pobawi, a w domu nie mam z reguly z tym problemu. No ale przecież nie będziemy przez to siedzieć wciaz zamkniete same z dzieckiem w domu...
Moja już śpi 2,5 godz:szok::szok: zrobiłam rybkę, wyczyściłam wózek, posprzątałam jeszcze troche kuchnie, zrobiłam pranie i generalnie padam na twarz. A jeszcze cały dzień z dzieckiem mnie czeka;-).....chyba kawka nieunikniona....

reklama
U nas nocka taka sobie tzn mały nie dał sie oszukać smokiem:-pobudził sie po 2 dałam smoka ale był niespokojny no i o 3 dałąm cyca i dziecko zasnęło:dry:ale dzisiaj znowu próbuje;-)
Madzia ja stawiam na ząbki:tak:
Liwus no to życzenia dla Adasia ,ja też jutro mam imieniny ale u mnie sie nie obchodzi:happy:no a Kuba urodził się w Jakuba wiec bedzie miał razem:-D

Kasiu mam nadzieję, że jednak Olgusia pozwoliła na nocny odpoczynek mamie;-)

Dziś już nie było tak fajnie - 3 pobudki.
jestem bardzo ciekawa jak będzie jutro z Olgą - żeby tylko nie powtórzyła się historia z chrzcin, kiedy to nie uczestniczyła w imprezie tylko cały czas płakała (co jest do niej niepodobne...)
Madzia, myślę że to mogą być zarówno ząbki jak i nowe otoczenie.

Ja też wpadam na chwilunie, bo jeszcze mam kupę roboty i za bardzo nie wiedziałam co teraz zrobić więc wpadłam na bb:rofl2: oprócz tego moja dziecie się psuje więc mam mało czasu na klikanie teraz:-p
Liwus moja ziomalko, też miałam dzisiaj dylemat czy isć w takie zawieruchy czy nie, ale wyszłam pobłąkałam się miedzy blokami (bo najmniej wieje) i wróciam
Kasia wszystko na pewno będzie dobrze, ja też mialam stresa jak mała wytrzyma chrzciny, bo pamiętam jak mój starszaczek płakał, wiercił się i był okropnie marudny. A tutaj była taka niespodzianka, mała w kościele nie spała ale była grzeczna jak aniołek a jak ją ksiądz polewał wodą to miała minę pt.:"czy to już aby nie kąpanko" a później na obiedzie spała. Cud miód:happy:
U nas spanko sie przestawilo, tzn. mała wprowadziła nam taki mały przerywnik w nocy w postaci "pobawcie sie ze mną" I tak od prawie tygodnia od 23-14 do 1-2giej mamy nocne rozmowy i zabawiajki:no::no::no: i kiedy tu się poprzytulać z mężusiem????

Kurcze u nas Maks też śpi gorzej niż zwykle w sumie to trwa już jakiś miesiąc.Nie karmię go staram się aby ostatni posiłek był ok 23-24 a potem niech żołądek odpoczywa.Budzi się z płaczem biorę go na ręce przytulę i odkładam zazwyczaj zaraz zasypia,ale potrafi się obudzić nawet 4-5 razy w nocy.Ostatnio obudził się tylko 2 razy.
Nie wiem czy to od nowych pokarmów bo zaczęło się to dokładnie wtedy jak wprowadziliśmy zupki.
Kubuś na pewno raz dwa wyzdrowieje

hmmmmm a Ika nadal grzeczna i śpi całe nocki :) Grzeczna dziewczynka a na wyjazdach również milusia, uśmiecha się do miłych ludzi:-):-):-):-)
Troszkę więcej marudzi co u niej objawia się odgłosem....tzw....skrzypiącej szafy :-):-):-):-) ale nawet nie śmiem tego podpiąć pod kategorię real marudzenie :-D:-D:-D

U nas w dzień Maksiu jest grzeczny,jak gdzieś jedziemy to równiez wszyscy go chwalą ,ale te nocki:crazy: nie wiem co się w tym moim synkiem porobiło

reklama
Do góry