reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kicrym na pewno będzie wszystko dobrze. Nie ma martw się na zapas. Dostanie pewnie jakiś syropek czy coś i już. Głowa do góry!!

U nas nocka wczorajsza przespana po wcześniejszym wchłonięciu kaszki :-) No ale mimo to mam od tygodnia akcje pod tytułem " Rozkopuje się permanentnie ". A matka biega do dziecka co 2-3 godziny i przykrywa , a żeby było jeszcze tego mało to jeszcze przekłada śpiące dziecko żeby w poprzek łóżka nie spało. Także zastanawiam się nad śpiworkiem dla Małego.. Jak u Was w tej kwestii jest:confused:

reklama
Dziewczyny powiedzcie niedoświadczonej matce od jakiego wieku są dzieci przyjmowane do żłobka ?? Bo ja się waham czy posłać Adasia od września czy nie:-( Tylko jak nie żłobek to mały będzie skazany na przebywanie w czasie gdy ja będę w pracy z teściową , więc z dwojga złego to chyba żłobek lepszy. No a moja mama niestety nie dała się przekonać żeby poszła na emeryturę - chociaż rozważała to!

Kicrym ale e-coli w kupce to chyba nic zlego (jeśli tylko w kupce ;-)) Mnie przed porodem wyszła obecność e-coli i moja ginka zupełnie się tym nie przejęła bo stwierdziła że ta bakteria jest obecna w naszych organizmach i nic w tym złego. Rodziłam i tak CC więc nie było problemu. Potwierdz u pediatry ale ja bym się nie martwiła na zapas!

My śpiworki mamy nawet 2 na zmianę bo nie wyobrażam sobie nocy bez śpiworka. Radzę kupić dużo dużo zaduży bo Marcel już ma trochę ograniczony ruch nóżek i trzeba będzie śpiworki wkrótce wymienić.

Kircym trzymam kciuki zeby bylo ok:tak:
Michalinka na razie nie odkrywa sie w lozeczku. Teraz jej ulubiona pozycja do spania to pozycja na boczku.Wczesniej lezala na wznak a glowke przekladala to lewa strone to na prawa a tera calym cialkiem na boczku:tak:

A poradźcie jaki rozmiar tego śpiworka takie 6-12 miesięcy czyli na 70 cm czy większy biorąc pod uwagę fakt że Adaś ma ok.75cm wzrostu :confused:

reklama
Liwus u nas też byl problem z nocnym kopaniem:-( ale jak mamusia zaopatrzyła się w spiworek to nie ma bata;-) walka była przeogromna na początku (mała uwielbia robić świece więc wiadomo komfort akrobacji ograniczony:-)) ja kupiłam na 100cm firmy Feretti (w bobasie na wyszyńskiego za 59zł) i były chyba najtańsze (byłam obok w tej hurtowni to mieli z rękawkami śpiworki ale były drozsze i z jakiegoś dziwnego materiału oprócz tego po co rękawki w domu??) w Smyku też były (chyba w podobnej cenie jak w bobasie) ale bardzo cieniutkie. A ten jest naprawdę cieplutki.:happy: Acha i babeczka powiedziała mi, ze ten rozmiar do roku mi spokojnie wystarczy:szok:
Kicrym nie martw się wszystko bedzie dobrze, my też mamy bagterie u Toni ale w uchu, i jak to pani laryngolog określiła, damy leki i wytępimy paskudztwo!:happy:

Do góry