reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Kicrym, ta gorączka może być od ząbków, bo pierwsze są najbardziej obciażające dla organizmu, może też być trzydniówka, ale nie wydaje mi się, żeby coś poważniejszego, zwłaszcza, że Kubuś w końcu pozbył się bakterii!

U nas dziś 6 godzin nieprzerwanego snu bez jednego stęknięcia:szok: Albo to po wczorajszym mega-spacerze, albo w końcu młoda wychodzi na prostą... ja co prawda znowu na nogach od 6, bo księżniczka wstała i mnie obudziła, po czym poszła dalej spać:-p ale co się w nocy naspałam, tego mi nikt nie odbierze:-p

Wczoraj cały dzień i w gościach i u babci była maruda z fochami, za to po powrocie do domu dziecko mi oszalało - 2 godziny rechotała się ze wszystkiego, energia ją roznosiła, jakby chodzić umiała, to by pewnie po całym domu biegała...normalnie szok:-)

Kicrym - mam nadzieję że dziś już nie będzie gorączki
my byłyśmy u lekarza, dostałyśmy skierowanie na mocz i krew tak na wszelki wypadek.....kurcze, jak się łapie mocz:baffled:?? jeszcze tego nie robiłam i nie wiem jak się zabrać......

Kicrym zdrówka dla małego. Oby dziś już nie gorączkował.

Pabla co do moczu to są w aptece takie specjalne woreczki do łapania moczu, ale mi przy Oli z tym nie wyszło, odkleja się to :baffled:.

Kicrym , ja dla pewności przeszłabym się do pediatry:tak:
Nie sztuka walnąć antybiotykiem. Jeśli to trzydniówka albo ząbki to szkoda by było.
Zbada Ci jeszcze małego i zadecyduje. U takich maluszków infekcje rozwiają się z dnia na dzień.
Dla spokoju własnego lepiej się przejdź do lekarza.

Pabla, z tym pobieraniem moczu to tak:

-kup woreczki w aptece (jałowe na mocz, takie do przyklejenia)i jeden jałowy kubeczek
-podmyj Lenkę dokładnie, spłucz polewając kubeczkiem lub prysznicem,
-osusz dokłanie skórę wyprasowaną pieluszką,
-przyklej woreczek i nie zakładaj pampersiaka bo się menda odklei na bank
Teraz uruchom swoją inwencję twórczą i zabawiaj małą w pozycji leżącej aż do czasu dopóki się nie wysiusia:-pW przypadku Lenki to pewnie będzie mega trudne ale :sorry:
-jak złapiesz siuśki, przelej ostrożnie do pojemniczka na mocz i gotowe.
Aby wynik był jak najbardziej wiarygodny trzeba oddać mocz do laboratorium do 2 godzin od pobrania.

POWODZENIA

oj dzieciaczki chorują duz zdrówka dla wszystkich...
my mamy nieciekawie, mamy juz w reku skierowanie do szitala ale czekamy na 3 wodniste kupy pod rzad i wtedy jedziemy jak sie nie pojawia to do kosza
do tego doszla anemia

Kicrym mam nadzieje ze Kubuniowi juz lepiej:tak:
Heksa oby skierowanie jak najszybciej na makulature poszlo trzymam kciuki za Was:tak:
U nas od wczoraj maruda chyba kolejne zeby ida bo normalnie jakby mu tak zostalo to koniec;-)Nawet jak siedze niedaleko to podchodzi i mi sie na nogi wspina a ja nie mam sily klocka nosic:baffled:

Kicrym jak tam Kubuś?? Mam nadzieję, ze już lepiej:tak:
Heksa współczuje Tobie bardzo, trzymam kciuki:tak:

dziewczyny tak od jakiegoś czasu intensywnie się przyglądam swojemu dzieciu (tzn. na jej cerę) i wydaje mi się, ze jest jakby lekko pomarańczowa:tak: zresztą ta intensywna obserwacja zaczęłam sie od momentu jak przyszła do mnie koleżanka i spaytała czemu ona taka pomarańczowa??:szok: Zdaję sobie sprawę, że jedząc codziennie zupki z marchewką może się odkladać betakaroten, ale aż tak???:szok::szok: Czy waszze malenstwa też mają taki ładny odcien skóry???

reklama
Tosika, to od marchewki:tak: Swego czasu pytałam lekarki, bo Florka co prawda nie cała pomarańczowa, ale noc ma jak klaun wyraźnie ciemniejszy - im dziecie z jaśniejszą karnacją, tym to jest bardziej widoczne. Można ograniczać dawanie zupek i deserków z marchwią, jak Ci to bardzo przeszkadza;-)

Do góry