reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Roni najwyzszą temp. miał 38,1 mierzoną pod paszką.
yłam dzisiaj u lekarki, osłuchała go, zajrzała do gardła wszystko czyste:sorry:goraczke ma nadal ok 37,2 lekarka twierdzi ze to zeby:sorry:

kicrym zdrówka dla Kubusia i oby to okazały się zębale
Haszi - kciuki za was zaciśnięte

u nas spacery sa juz oswojone
mama przywykła
Tymi happy bo wszytsko widzi, jak sie nudzi to chrupek w łapkę i spokój;-)
a pogoda wyśmienita

Roni najwyzszą temp. miał 38,1 mierzoną pod paszką.
yłam dzisiaj u lekarki, osłuchała go, zajrzała do gardła wszystko czyste:sorry:goraczke ma nadal ok 37,2 lekarka twierdzi ze to zeby:sorry:

Kicrym u Olgi w czasie trzydniówki najwyższa też była 38,1. Tylko zbijałam i wyszło szydło z worka. Zdrówka Kubusiu!
Zdrówka dla Szymka, żeby nie trzeba było do szpitala jechać
Pabla, dziewczyny już napisały o łapaniu moczu. Ja założyłam pampka. Nie odkleiło ale część wylało. To co zostało na szczęście wystarczyło:tak:

kicrym zabki, ząbki:tak: Zaraz przejdzie
heksa trzymamy kciuki za szybkie zutylizowanie skierowania :tak:

Tymi też pomarańczowy. I dobrze :-D niech ma ciemna karnacje choć raz w życiu. Widzicie on i jego brat po mnie cerę odziedziczyli a moja rodzina pochodzi z Transylwanii. Serio:-p w życiu bledszej osoby nie widziałyście, Używając odrobinki jasnego pudru mogłam u każdej nauczycielki wysłanie do higienistki zarobić. Na szczęście dość dobrze się opalam bo mój brat na świnkę :-D Zresztą on to ma dopiero, czarne włosy, niebieskie oczy i biała gębula (ewentualnie różowa ) :rofl2:

Kicrym dobrze,ze nic powaznego i niedlugo Kubulek bedzie krokodylem:tak:

Ja na szczęscie mam ciemną karnację,tzn nie aż tak jakbym chciała,bo w zimie bladziocha,chyba,że sie parę razy na solarium przejdę,ale tu w UK raczej nie chodzę,w Pl chodziłam.Za to jeżeli o opalanie chodzi to mi świetnie wychodzi:-D i zawsze mi mało tej opalenizny,ale to chyba po mamie mam.Choćbyśmy juz jak murziny były to jeszcze siedziemy i się smażymy:zawstydzona/y::cool2: Za to mój tata się wcale opalać nie musi,bo nawet w zimie wygląda jak ja po 2 tyg w tropikach,taka trochę rumuńska karnacja;-)Mam nadzieję,że mały po mojej rodzinie cerę odziedziczy,chociaż K jak się opali to też na ładny brąz.

Pabla, z tym pobieraniem moczu to tak:
-kup woreczki w aptece (jałowe na mocz, takie do przyklejenia)i jeden jałowy kubeczek
-podmyj Lenkę dokładnie, spłucz polewając kubeczkiem lub prysznicem,
-osusz dokłanie skórę wyprasowaną pieluszką,
-przyklej woreczek i nie zakładaj pampersiaka bo się menda odklei na bank
Teraz uruchom swoją inwencję twórczą i zabawiaj małą w pozycji leżącej aż do czasu dopóki się nie wysiusia:-pW przypadku Lenki to pewnie będzie mega trudne ale :sorry:
-jak złapiesz siuśki, przelej ostrożnie do pojemniczka na mocz i gotowe.
Aby wynik był jak najbardziej wiarygodny trzeba oddać mocz do laboratorium do 2 godzin od pobrania.

POWODZENIA

Oj to pobieranie moczu to wcale to nie taka prosta sprawa:baffled: Ja zakładam pieluszkę, ale unieruchamiam małą w leżaczku... No i Pabla kup z 3 woreczki na wszelki wypadek... Ja dziś założyłam jeden, czekałam z pół godziny, a mała zrobiła kupkę, więc woreczek do wyrzucenia:no: Więc znowu -mycie, suszenie, zakładanie woreczka i czekanie (a niewiele czasu miałam, bo do pracy). Znowu kupka:szok: I za trzecim razem, kiedy już nie miałam nadziei na powodzenie misji udało się:-D A cieszyłam sie jak głupia:tak: I oczywiście w międzyczasie poiłam ją!

Kicrym to zapewne ząbki z tego co wiem 37,2 to u dziecka nie jest nic strasznego a zbijać dopiero jak jest 38,5.
Nie zgodzę się że przy ząbkach nie można mieć wyższej gorączki gdyż Maks miał raz nawet 39 i lekarka mówiła że może się tak zdarzyć ale mu 4 na raz szły.Tylko raz miał w nocy taką gorączkę a rano już było wszystko ok.
Przy trzydniówce też miał 39 stopni w nocy,w ciągu dnia prawie w ogóle nie miał gorączki.
Maks mi się już ładnie opalił,buźke ma taka rumianą,ale to pewnie do męża się wrodził bo on jeździ cały dzień w samochodzie a jest bardziej opalony niż ja jak bym plackiem leżała na plaży przez tydzień.Strasznei szybko się opala,tez bym tak chciała.dobrze że chociaż moje dziecko tak ma:-)

Misiek od paru dni jeczy i jeczy jedynie jak mu dam ciastko jest cisza :baffled:
Dzis pierwszy raz stanal na nozki w lozeczku wiec sie pewnie juz zacznie na calego;-)
Kamu fajnie ze Maks szybko sie opala Mis jak byl tak jest bladzioch;-):tak:

reklama
Misiek gratulacje!!
Kicrym dobrze, ze to tylko ząbki, a nic poważnego:tak:
Haszi ale masz korzenie:szok::szok::szok: zazdroszczę:tak: moja babcia i dziadek pochodzą zza Buga, czyli z Wileńszczyzny:-) Mi się podoba ta pomarańczowa karnacja Tosi, ale bałam się czy przypadkiem nie można "przedawkować" za dużo tej marchewki:-( zresztą ja jestem z tych ciemniejszych, a mój M z tych jaśniejszych;-) i jak na razie synek posszedł w tatę:sorry: (ze wszystkim zresztą):-p
chociaż ostatnio oglądałam zdjęcia Kornela jak byl w wieku Tosi i potwierdzam to co głoszą wszyscy nasi znajomi- Tosia to taki mały klonik Kornela:rofl2: (zresztą na zmkniętym wam pokażę:happy:) a co sie z tym wiąże, Tosia też w ojca poszla:baffled::nerd:

Do góry