reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Roni wspólczuję,ale nie daj się zwariować.Powodzenia w opanowaniu sytuacji.

Tosika u nas też był totalny brak apetytu ,więc to chyba normalne przy zabkowaniu.Powoli z tego wychodzimy i jedzonko idzie nam w miarę ładnie.A co do plamki to hmmm... ja to białej plamki nie widziałam,u małego była najpierw widoczna taka szara kreska pod dziąsełkiem i co dzień coraz jaśniejsza się robiła,aż zrobiła się biała i ząbek jest na wierzchu,z drugim to samo.Teraz dwójki tam pomału dostrzegam,więc ząbki rosną,ale apetyt w miarę ok.

Pabla jeszcze chwila i sama stawać i się wspinać o wszystko będzie.Maciek najpierw wstawał,a od kilku dni sam siada tak jak Lenka.

kurcze ,a mój to ani kosi kosi ,ani papa nie robi:baffled: Jedyne co to kiwa głową i potakuje jak ja mówię "tak tak" ,ale to chyba jeszcze nie świadomie.Przy klaskaniu jesteśmy na tym etapie,że jak mu chwytam rączki to on już ich nie zaciska w piąstki tylko otwiera i jak robimy brawo to się śmieje.Chyba jeszcze długa droga,żeby nam brawo samodzielnie wyszło.:eek:

reklama
i jeszcze jedno jak zobaczylyście białą kropeczke, to jak długo czekałyście, aż reszta się wyrżnie? Bo jak ona planuje tak przez jeszcze pare dni nic nie jeść, to mi z 2kg zrzuci, a wtedy to masakra jakaś będzie:szok::no:
Tosika- u Zainab biala kropeczka pojawila sie pod koniec listopada i tez myslalam, ze to juz zeby, ale to nie bylo to:no:

kurcze ,a mój to ani kosi kosi ,ani papa nie robi:baffled: Jedyne co to kiwa głową i potakuje jak ja mówię "tak tak" ,ale to chyba jeszcze nie świadomie.
U nas tez zero reakcji na cokolwiek, chociaz...w naszym nowym pchaczu jest piesek, ktory spiewa ''clap your hands'' i ja wtedy klaskam, a Zainab probuje mnie nasladowac, ale nie jest wstanie trafic dlonia w dlon bo po drodze raczki sie mijaja:-D.

dzięki dziewczyny za rady:tak::tak: Powiadacie miesiąc???:szok::szok: ja tak obstawialam, że po jutrze mamy ząbek:baffled::-p

Tosika- u Zainab biala kropeczka pojawila sie pod koniec listopada i tez myslalam, ze to juz zeby, ale to nie bylo to:no:

Beaa ale ta kropeczka znikła??

Kurcze widać, ze te zębuchy ją męczą, ponieważ wstała o 21szej (a położyłam normalnnie o 20tej na spanko) miała nawet wspaniały humorek:tak: aczkolwiek jak spróbowalam znowu kaszę dać, to zacisnęla ustka i ni cholerci:-:)no:

Nie doczytałam chyba wczesniej, ale widzę, że Lenka dogania swoimi zręcznościami Blu:tak: Brawo!!!:-)

tak, tak smarujemy dentinoxem i widzę, ze po tym mała chyba czuje ukojenie:tak: Mam nadzieję, ze to jednak ząbek - w koncu przydałby się;-)

Tosika, nie chcę osłabiać Twojego entuzjazmu, ale białe plamki na dziąsłach to niekoniecznie zęby - mogą być też afty - Florka ma takie w miejscu piątek niemal od urodzenia. Ale jeśli pod plamką dziąsło opuchnięte to pewno prędzej czy później coś się z tego wykluje:tak:U nas teraz w kolejce chyba górne trójki:tak:

Roni, bardzo Ci współczuję jazdy z Młodym:-( Akurat ostatnio widziałam w akcji dziecko znajomych, przechodzące teraz już bunt 3-latka.......masakra...zaczęłam zastanawiać się, jak tu pozbyć się mlodej jak zacznie przejawiać takie objawy, bo to przecież wyjść oknem bez otwierania można:baffled: ale gdzieś wyczytałam dawno temu, że jedynacy przechodzą to gorzej, więc może Jaśkowi szybko minie, albo go Blanka do porządku przywoła:tak:

U nas postępów rozwojowych nadal brak, no chyba że za takowy uznać dopracowanie do perfekcji przemieszczania się ala dżdżownica z chorobą św. Wita - czyli turlając i kręcąc wokół własnej osi.....zadziwiające jak szybko można w ten sposób pokonać spory odcinek drogi, zwłaszcza, jeśli jest to trasa ku krawędzi łóżka lub ładowarce do komórki:-D:-D

W ramach działań motywacyjnych obniżyliśmy łóżeczko o jeden poziom....nie żeby było trzeba, ale może Młoda aluzję załapie, że wstawać by w końcu trzeba:-p

Tosika spoko wodza, wyjdzie zabek
juz niedlugo
dawaj Tosi herbatke z melisa, smaruj czym tam masz i jak daje ulge, to najwazniejsze

Dziewczyny, serio myslalam ze juz mnie ominie
i mam nadzieje ze Blanka zadziala terapeutycznie jak mowi Surv
najgorsze jest ze ja generalnie mam wryte jak on sobie sceny robi
ja robie swoje, jest ok, najgorzej jest w "ludziach"
chocbym nie wiem jak byla konsekwentna w domu, na dworze to obraca sie o 180 stopni bo jak zaczyna scene strzelac to zaraz mi ktos zwraca uwage ze on cos tam robi, a ja nie raguje (jakbym nie widziala ze on sie turla po podlodze w sklepie, albo drze kopare na cala glosnosc), ze ja mowie ze tak nie wolno, to ona ma akurat na ten moment gdzies, wyjsc nagle ze sklepu tez nie moge, bo Blanka. Ludzie spbie pokazuja paluchami (doslownie) ze superniania to malo i takie tam :angry: czy ludzie juz zapomnieli jak wygladaja rozne bunty?

Co do konsekwencji to ja bylam w tym duzo lepsza, ostatnio statystyki spadaja na leb ;-)

Surv, jeszcze zatesknisz, tak jak ja mam nadzieje zatesknic do niemych czasow Jaska ;-)

Roni, w ludzich też tak robi? O cholercia, to faktycznie kanał:confused2:(Miki parę razy dosłownie zawrzeszczał a i tak człowiek czuje sie jak jakiś obcy:baffled:) Charakterny chłopak. A "ludziami" nie przejmuj się - nic na to nie poradzisz...

reklama
Do góry