reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Co do karmienia to u nas też nieciekawie:no: Maciek chwilę posiedzi ze trzy razy buźkę otworzy i bach na równe nogi wstaje,tyłem sie odwraca i różne cyrki odstawia.Pasami go nie mogę przypiąć,żeby nie wstawał,bo to już jest totalna masakra i ryk,że go uwięzili:wściekła/y:Odpycha łyżeczkę ręką i mówi "nie nie nie"Czasem nie pomaga cały stoliczek zabawek:no:Są piosenki,wierszyki i inne dziwactwa.Ja cała mokra i wkurzona na maksa,bo cierpliwość się kończy.No trudno czasem zje kilka łyżeczek i finito,jak chce chodzić głodny to niech chodzi.W sumie na niedowagę nie narzekamy:sorry:

reklama
u nas też ostrożnie z pychotkami
wczoraj zjadł biszkopta na chrzcinach i dzis widzę małe chrosteczki - pewnie coś nie podeszło
miód i cynamon jak pisze surv - później
pewnie jak podrośnie skosztuje tego co dobre:-)

Madzia u nas też wstawanie z krzsełka:sorry:pamiętam jak Roni pisała że jej dzieci nie potrafia wstać z krzesełka z IKEII, ot moje dziecko potrafi:confused2:

ha to jest takich kaskaderów więcej:tak::tak::tak:
no i jesteśmy jeszzcze na etapie szkoły przetrwania - biega, skacze i czołaga się jak zawodowy żołnierz, a jak utknie w jakiejś szczelinie to mama ratunku!!!:-)

no pewnie jak bieda to zawsze mama

Emilka też czasem potrafi mańcować przy karmieniu,oczywiście musi mieć swoją łyżeczkę ale ostatnio prawdziwe numery odstawia w kąpieli nie wspominam już wcale o chlapaniu ,moja artystka upodobała sobie stanie w wanience albo siedzi sobie spokojniw nagle bach do tyłu się kładzie ze dwa razy zrobiła całkowite zanurzenie i się śmiała
Dziewczyny mam zamiar kupić termometr do ucha,używacie?warto?

Fredka, miałam i przy noworodku się sprawdzał, ale teraz nie wyobrażam sobie zaaplikowania tego Florze do ucha bez protestów. Ten co ja miałam owszem mierzył temperaturę błyskawicznie, za to mało precyzyjnie, z odchyleniem do 1 stopnia.

Teraz używam zwykłego elektronicznego i mierzymy pod pachą bez większych trudności.

O kurcze surv to mnie zaskoczyłaś z tym termometrem:eek:u nas Kuba bardzo protestuje jak chce mu zmierzyć pod pachą i właśnie się zastanawialiśmy się nad takim do czoła i ucha:tak:a tu chyba zonk:confused2:

O zmierzeniu pod pachą nie mam co myśleć,zostaje pupcia z wielkim protestem dlatego myślałam o tym do ucha no i zonk jak pisze KIrcym

reklama
My mamy termometr na czolo elektroniczny i tym najczesciej mierze choc bardziej ufam rteciowemu ale maly to taka wiercipieta wiec rteciowy uzywam tylko jak spi pod paszka:tak:

Jezeli chodzi o jedzenie problemu nie mamy Misiek je duzo i prawie wszytsko ,obiadu nadal zjesc w spokoju nie moge bo stoi jak piesek i walczy o kesa;-)Jak cos jem musze mu nalozyc na osobny talerzyk i sam wcina:-)nawet nie zle mu to wychodzi nie lubi byc karmiony:cool2:

Nie wiem jak Wasze brzdace ale Michal zaczal od jakiegos miesiaca wchodzic na szafki ,ławe :szok::szok:itd ok lece ..:-)

Do góry