reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

U nas bardzo różnie. W tygodniu przeważnie dwie drzemki - do godziny a jak pierwsza dłuższa, to drugiej już nie ma. A w weekend tylko raz śpi.

Z nowych umiejętności, Olga potrafi:
-wyrzucać śmieci do kosza (dziś wzięła papierek z podłogi i powędrowała do kuchni – szczęka mi opadła!)
-smarkać nos w chusteczkę – kolejne zdziwsko:szok:
-samodzielnie zakładać skarpetki – niedawno tą sztukę opanował trzylatek:eek:

reklama
Kasiu - to piekne rzeczy Olga robi!!!
Moja nauczyła się smarkać we wrzesniu jak miała ten cholernie długi katar i też sama bierze chusteczkę i dmucha nosek:-)
Do kosza owszem wyrzuca śmieci ale zaraz z powrotem je wyjmuje:sorry: i rozwala po całym mieszkaniu. Generalnie uważa że kosz jest do zabawy:crazy:
Skarpetki i buty wie gdzie założyć ale sama nie założy, kładzie sobie tylko na stopę i załatwione:-)
pięknie pije z kubeczka, tak ją panie nauczyły w żłobku że z niekapka nie chce mi już pić, tylko kubek.
chodzi do tyłu jak rak, chodzi też czasem dla zabawy na palcach.
generalnie jakaś taka doroślejsza jest i rozumniejsza, wielokrotnie już złapałam sie na tym, że mówię jej żeby coś zrobiła np: coś przyniosła, coś zaniosła, gdzieś poszła i ona to robi:szok::-)

U nas jest jedna drzemka ok 12 mnije więcej godzina do półtorej. Spać idzie ok 19/20. Pije mleko koło 6 ok 180ml potem je normalne sniadaniie w złobku a jak jest w domu to tez mu grzeje paróweczke albo same kanapki i do tego bobfrut. Na kolacje kaszke z butli.

Wercia idzie spac o 11 i spi z regoly 2,5 godziny

ale Kasiu i Pabla macie bosskie maluszki, jakie zdolne :tak:
moja to jak dam recznik to wytrze plame i zaraz buzke wyciera; i tez sie uczy dmuchac nosek-cale szczescie :-)

Olgunia piękne umiejętności:-)
Lenka te same umiejętności co Tymi - śmieci są do wrzucania i wyciągania a czasem też wkładania do buzi;-)
no i ostatnio u nas nauka picia z kubka - nawet bleee herbatkę potrafi łyknąć jak mama takową pije (nie ważne co, ważne z czego;-)) więc może mleczko będziemy z kubeczka????:cool:

Olga, no to wyrzucanie śmieci to jest mistrzostwo!:tak::tak: U nas, podobnie jak u Lenki i Tymka wyrzucanie jest na 2 sekundy, po czym trzeba natychmiast śmieć z kosza wyjąć...generalnie jedną z ukochanych zabaw jest teraz pracowite wyjmowanie wszystkich zabawek z pudełka i wsadzanie ich z powrotem....pracujemy nad tym, żeby po wsadzaniu już ich znowu nie wyjmować:-)

Lenka, to widzę, ze generalnie z rozwojem odleciała od nas o lata świetlne:-D chyba by się kolejne spotkanie BB przydało, żeby naszym dzieciakom co nieco pokazała:tak::tak:

Olga,Lenka,Florka,Wercia,Tymi,Antek brawo za nowe osiagniecia:tak:Przepraszam ze tak hurtowo:tak:
Misia tez nauczyla sie dmuchac w chusteczke. Teraz jak tylko zabaczy jakas chusteczke to bierze ja i wyciera nosek. Nauczyla sie mowic NIE, MAMO(mowi tak jak mnie wola). Spiewam piosenke z pokazywaniem a ona pokazuje razem ze mna:tak:Pytam sie gdzie jest Misia i pokazuje na siebie mowiac TU, a jak pytam gdzie jest mama to sie jeszcze myli i pokazuje na siebie:-)

wow..super
Ika tez wszystko już rozumie i gada gada ale ciągle w swoim języku. Wykonuje polecenia przynieś znajdź itp.. a i tak samo jak Lenka zakłada buty skarpertki :-D:-D:-D:-D:-D...
Jak Cinek lezy w leżaczku i płacze to ona podchodzi...hm to znaczy nie podchodzi tylko tropem goryla przypełza i najpierw głaszcze go po główce a potem buja..:-):-):-):-)
myje brzuszek i rączki w kąpieli:tak::tak::tak::tak::tak:
pocieszna...
Pokazuje wszystkich..mamę tatę babcię i znajomych królika...:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a dzisiaj udało jej się powiedzieć dzidziuś....sama chyba zdziwiona była i jak narazie nie chce powtórzyć:no::no::no::no:

reklama
Ika cud gaduła z Ciebie:-)
u nas dziś popis nowych umiejętności
- robi puk puk do drzwi
- zakrywa sobie oczka i udaje, że go nie ma i radochę ma jak odsłoni a ja wołam "JEST!!!" (i tak z 50 razy pod rząd:rofl2: bo jak zabawa to na całego)

Do góry