reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
he he Kasia...dobre
U nas z nocnikiem też regres. siku w pampers a kupa w nocnik..myślę że demotywator główny to Cinek...więc jego muszę szybko nauczyć :)

u nas z żartów dziecięcych jeden...zrobiłam młodej picie a ona że gaaaaa mama gaaaa...znaczy gorące...no to studzę..wzięłam duży kubek i przlewam mówiąc...przeleję Ci do kubka i ostudzę....i widzę na twarzy młodej.....lekką panikę przez mega zdziwienie.....i młoda mówi.....kupka????....myślałam że padnę ze śmiechu...musiałam wyartykuować kubka bardzo wyraźnie i dziecko się uspokoiło :) :) i potwierdziło.....mama do kubka...do kubka :)
u nas gadanie pełną parą...i poprawa....wymowy normalnie 2 dni i różnica...ciocia jeszcze dwa dni temu była...gkasia...a dzisiaj już pięknie gosia...
........włosi to nadal dziady...he he pamięta....a jak pytam dlaczego....to mówi nie ma gula...czytaj gola :)
myślę że już niedługo będzie swobodnie gadać bo już są 3 wyrazowe zdania...jak np.....mama idzie placi...ci nunu dzidzi :) itp

Ika, no pięknie...zazdrościmy jak wszystkim dzieciakom, które mówią:-D Choć u nas też dzięki Bogu albo pani logopedce z wymową lepiej...najpiękniej wychodzi slowo "siusiu"...gorzej z realizacją, ale przynajmniej mała już woła...po fakcie:-p No a wczoraj o 22.30 zażyczyła sobie nocnik, żeby na nim siedzieć jak księżniczka z bajki którą czytałyśmy:-p

Brawo gadułki!
U nas ostatnio faza na "to jest moje", ale nie zabawki, tylko np. babcia idzie do ubikacji, Olga za nia i woła, babcia zejdź, to jest moja ubikacia:eek: U babci w mieszkaniu babcia usiadła na krześle, na którym faktycznie zawsze siedzi Olga jak je, no to mówi - babcia zejdź, to jest moje krzesło:eek: Boże co za dyktator!:szok:

Kasia to u nas to samo:-D:-D:-D a jeszcze lepiej jak cos jest moje,o to jest dopiero afera,ze mamusi i nikt nie może dotykać:tak:

Ostatnio mnie syn zagiął,bo podjeżdżamy pod dom i mówię,że klucza nie mam,szukam w torebce ,no nie ma,a Maciuś na to : "Mamusia gapa jest" :szok::-D
Generalnie takie teksty czasem wali,ze sie posikac idzie. K mówi ostatnio " popsujesz i będziesz miał wielkie G" a młody za nim"wielkie G Maciuś będzie miał jak popsuje autko":-D

u nas też z gadaniem coraz lepiej, też już potrafi z 3 wyrazy ułozyć np : nie chce bajki, mama idź sobie itp...
gada bardzo dużo i część normalnie część po swojemu.
Co do nocnika - ja chwilowo przystopowałam bo całe dnie mnie nie ma a M raczej nic z nocnikiem nie robi i nie motywuje młodej. Za tydzień zaczynam urlop to kupię nakładkę na sedes i zaczniemy szkolenie. Tym bardziej że w III grupie w żłobku już nocnika nie ma tylko na sedes dzieci robią.

Ale sie rozgadaly dzieci-brawo!!!!Z nocnikami juz tez coraz lepiej.:tak:
U nas z nocnikiem raz lepiej raz gorzej tz. nie raz zmoczy jedna lub dwie pary majtek a czasami to wszystkie i musze pampersa nalozyc:eek: Raz G zapomial jej zalozyc pampersa i sapala 1,5 godz i nie nasikala:tak: Z gadaniem u nas tez niezle duzo powtarza wiec musimy uwazac co mowimy:tak:Teraz wzielam sobie truskawki do miseczki a mala caly czas mowi ze nie lubi truskawek dalam jej jedna do miseczki i zjadla,potem bierze odemnie i pyta "moge"
Wczoraj wrocilam po nocce wzielam prysznic umylam glowe ide sie polozyc a Misia sie obudzila wiec mowie chodz do mnie, polozyla sie. Tylko sie modlilam zeby jeszcze pospala,a ona mowi "Mama mleko zrobic Misi":eek: To ja jej na to ze mleko spi i Misia tez ma spac a ona dalej ze mleko zrob. Wiec jej zrobilam i przysnela ze mna na lozku od zewntrznej strony. Nagle sie budze 10 godz mala zamyka dzrzwi z drugiej strony. Wychodze do niej a ona bez pampersa dupka w kupie, pampers z kupa na kanapie, ubrania co lezaly na kanapie w kupie na masakra. Nawet nie wiem kiedy sie obudzila i jak otworzyla drzwi:no: Teraz zamykam drzwi na klucz:tak:

reklama
Do góry