reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

O rany to my 100 lat za murzynami, Maks nie chce gadać, czasem tam jakieś dziwne słowa wydobywa, ale jeszcze się z nim nie dogadam. ;( Przyjdzie i czas na niego, widać, że mu się nie chce gadać. Wkurza mnie trochę tylko teściowa , pytaniami na okrągło " no i jak mówi coś "
Madzia ja mam tą książkę Giny Ford, kupiłam w tamtym roku, właśnie rano poszłam do sąsiadki i ją po roku odebrałam:) Zaraz sobie ją poczytam

reklama
Kamu podobno książka pomocna,dziewczyny na moim opolskim forum strasznie polecają,więc może warto zacząć się stosowac do rad zawartych w tej książce,tylko trzeba byc konsekwentym bardzo.

Dorka ale miałaś pobudkę, pewnie ekspresem byłaś na równych nogach:-p;-):-D:-D:-D
Kuba w dzień chodzi w majtkach:tak: rzadko kiedy się zsika:tak: kupę woła, siku czasami też ale ja go wysadzam nawet jak nie woła a widzę że np 2 godziny nie sikał, sika na stojąco do nocnika:tak: do spania ma pampersa, po nocy zawsze jest zlany więc na razie nic z tym nie robię,a w dzień zależy zazwyczaj suchy:tak:
no i gada jak najęty, da się z nim dogadać spokojnie, wszystko powtórzy, dzisiaj siostra przyjechała mojej mamy autem, Kuba wychodzi i mówi " a co to tu stoi?? babci auto! gdzie babcia?!" ja mu mówię że ciocia Ania przyjechała babci autem bo swoje ma w naprawie a on na to " Ania?? przecież babci auto!" mówił to z takimi emocjami, że szok,:tak: bardzo jest za moją mamą:tak:
no i puzzle idą mu świetnie:tak: w sumie mamy mało tych układanek, bo jakiś mały wybór u nas w tych sklepach, motywacja do większej wycieczki do marketu:tak:

U nas też mówienie kiepsko ale mamy nowe słówko :dry: buba- nie wiem czy to gupia, dupa (mamy starszego brata) czy kupa ale używane w moim kierunku kiedy Tymusiowi coś nie pasuje...
Ostatnio młody w końcu ślicznie bawi się sam :-). Układa drogę taką z Wadera, jeździ autkami. Chce też oglądać książeczkii ale woli jak opowiadam bajkę lub śpiewam niż czytanie.

u nas znowu próba nocnikowa podjęta przez młodą ....sama zażądała matasy..i bez pieluchy, łazi po nocnik i sama siada...na razie skutecznie...zapalczywie macha kupie znikającej w sedesie...i w zasadzie pampers do spania jest tylko...no ale znowu może sie jej znudzic

iii bunt dwulatka w pełni :) he he śmieszna jest

Kubuś,,,wymiatasz :) super gratulacje gaduło
Kic kup sobie na allegro puzzle..ja kupiłam takie od 3 chyba elementów w zwyż...znaczy są różne obrazki...czekaj znajdę zaraz bo i tak półka mokra nadal
http://www.allegro.pl/item1101601880_pierwsze_puzzle_malucha_mega_obnizka_okazja.html

Ostatnia edycja:
Brawo Ika i Kubuś! u nas nadal nocnikowy zastój,a jak już sie cos w nocniku znajdzie to tylko i wyłącznie przez przypadek:baffled:

Kicrym z tego co pamiętam w Srebrnym Gaju u Survivor też były fajne puzzle:tak:

A u nas z nocnikiem różnie...w sobotę u dziadków mała sama wołała, ale tam nie ma nocnika, a na kibelku trochę się bała...w domu pieluchy nosić nie chce, solennie obiecuje, ze na pewno zawoła, jak bedzie chciała, po czym przychodzi po fakcie, prowadzi mnie na miejsce zbrodni i dość zawiedzionym głosem oznajmia 'siusiu';P

Madzia, w SG puzzle były dla starszych dzieci raczej, ale ja małej u konkurencji kupiłam;P Takie 3 elementowe drewniane z misiem: kilka główek, kadłubków i nóg misiów do układania w różnych kombinacjach... na urodziny ma dostać od cioci kolejne, bo bardzo jej się podobają.

reklama
Do góry