reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kasia wiem że te nocne sikanie to moje lenistwo:zawstydzona/y:na wczasach go wysadzałambo z nim spałam i wstawał z suchą pieluchą a tu się cieszę jak śpi bo u nas przespane noce to wciąż mega rzadkość:sorry2:ale w tym roku szkolnym mam na 8.30 więc zabiorę się za to na bank.
A no i smoczek poszedł w odstawkę, powiem szczerze że obawiałam się gorszych akcji. Na wakacjach widział dzieci ze smoczkami (normalnie obsesja każde dziecko w wózku miało smoka:szok:) i przypominałam mu że smoczki to tylko małe dzidzie noszą, on powtarzał i rzadnych scen:tak:nawet jak ten smoczek miało dziecko w wieku (na oko) 4 lat:-p

reklama
No Maciek często nam daje do zrozumienia ,ze nie kumamy bazy.Sam wczoraj mówi "mama nie kuma bazy,ja kumam":szok::szok::szok: Z kolorami to tak samo "psecies to jest bialy psecies" a najlepiej mu wychodzi "mama nie mów" z miną adamsa i palcem karcącym:baffled:Widocznie syn mnie już słuchać czasami nie może:sorry2:

Post no to kamień z serca:-D jeszcze ta pipka i cipciorek i będzie luz:-D:-D
Kicrym no to super wam ze smokiem poszło:tak: Maciek juz rok nie ma,ale że ja mam pochowane to czaem znajdzie ze smokiem chodzi:baffled:,dzisiaj o ile się nie mylę wziął do żłobka.Ale to jest raczej na zasadzie takiego memlania dla zabawy.A chyba muszę je powyrzucać,bo jeszcze mu się coś ubzdura.
A co do spania bez pieluchy to ja myślę,ze dzieci mają jeszcze czas.Wg tej mundrej ksiązki Giny Ford o nocnikowaniu,to jeszcze przez ok rok od odpieluchowania w dzień dzieci moga nie byc gotowe do spania bez pieluchy.
Zauważyłam ,ze Maciek często się budzi z suchą pieluchą,ale czasem jak sie wieczorem dużo napije to jest trochę zlana.

Ostatnia edycja:
Niezle dzieci sie rozkrecaja z mowieniem:tak: I obywaja sie pampersow, BRAWO!!!!

Siedzimy z G i pijemy piwko i mowie do Misi "daj buziaka" , a ona na to "nie, piwo pijesz":baffled: Ostatnio ciagla mowi dziekuje bardzo:-D Daje nam cos i mowi dziekuje bardzo

Jejku postępy Waszych Brzdąców są dla mnie miażdżące:-p
my nadal na etapie rocznego dziecka:zawstydzona/y: zaraz roczna córeczka siostry prześcignie Antka we wszystkim i tak już nim rządzi jak chce:szok::-D nocnik jak już pisałam na głównym to istna porażka, chyba na razie daje spokój bo zniechęcę go całkowicie:sorry2:
z gadaniem nie jest tragicznie, ale dyskusji nie prowadzimy bo u nas to tylko takie teksty są rzucane :mama nie tu, mama nie to, nie tam, tu jest, teny (tędy), do baby, dziadzi, cioci, cipsy itd - dosłownie nie ma się czym pochwalić:baffled: jedyne co mnie cieszy to Antoś robi się porządnicki i odkłada wszystko na miejsce, po wejściu do domu od razu buty zdejmuje, kurtkę;-) wielkie nadzieje pokładam w przedszkolu bo inaczej chyba logopeda nas czeka:zawstydzona/y: nic może trzeba dać Mu czas na wszystko:tak:

reklama
Kic by musiała odkopać swoje notatki z logopedii z tamtego roku żeby fachowo odpowiedzieć:-p:-pale KATE nie przejmuj dziecko w wieku 2 lat POWINNO (a nie musi) mówić proste wyrazy:tak:gdzie tam pełne zdania, nie masz czym przejmować. A na prawdę poszukam tych notatek to ci napiszę jakie głoski powinien mówić bo to głównie o to chodzi:tak:
Madzia ja tez pochowałam smoki ale w takich szafkach że mały nie znajdzie:-pnie dam w ogóle bo jeszcze sobie przypomni i cała praca na marne:-p
Misia i Wiki słodkie jestescie w każdym calu:tak::-)

Do góry