reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kasia, Florka też trzyma głowę na boki, a na wprost tylko jak leży mi lub mężowi na kolanach i to przez chwilę; leżąc na brzuchu potrafi obrócić głowę z jednego boku na drugi, ale kosztuje ją to sporo wysiłku i nie wiem, czy nie należy ją przed tym powstrzymywać? a standardowo w którym tygodniu dzieci powinny trzymać głowę prosto?

reklama
a co do odbijania to widzę, że czasem spokojnie na leżąco sobie odbije a nawet z cyckiem w buzi:-)
ale są też takie karmienia, że podnoszę i nic:baffled:
nam też położna móiła, że dzieci karmione piersią nie muszą być podnoszone do odbicia ale jakoś nie daję do końca wiary bo mój łąpczywiec powietrza sie nieźle nałyka :tak:

super izabelka
ja też czekam na kontrolowane usmiechy, choć te przy zasypianiu są tak przecudne, że póki co zupełnie wystarczają:-)

Koszmarna noc za nami mały pospał od 22 do 1 i koniec spania potem usnął po 5 rano MASAKRA jestem wsciekła i zła (to mało powiedziane) dzis wszystko działa mi na nerwy i mnie wkur.....:baffled:

kasia De wydaje mi sie ze tak od ok 2tyg. czyli jak miał jakies 5 tyg z hakiem ale maly jest jak same pisałyscie duzy i on juz ok ok 3 tyg jak kłade go na prawym boku to wpotem jak sie budzi to lezy na lewym wierci sie strasznie. a główke trzyma prosto podczas snu pod warunkiem ze sen jest spokojny(bez kolek stekan i marudzen). jesli chodzi o podnoszenie główki jak lezy na brzuszku to na obie strony przekłada i nawet chwile do góry podniesie a potem wielkie łup i nos ląduje na rekach:-D:-D dobrze na na rekach a nie na podłozu.

Dzięki Heksa za odpowiedź:tak:
Olga też przekłada głowę z jednej strony na drugą tylko nie trzyma prosto ;-) Leżąc na brzuchu dźwiga głowę i tez potrafi na jakis czas trzymać wysoko - nawet nie robi łup ;-)

reklama
Moj narazie tez albo na jednym albo na drugim boku trzyma glowe.Jeszcze nie potrafi sobie odwrocic z boku na bok.Moja mama mnie maltretuje,ze mam mu podkladac pieluszke,zeby glowa byla na prosto,bo bedzie jajowata:baffled:

Do góry