reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Heksa - A dlaczego trzeba sie trzymać tych 2,5-3 godz przerw przy cztucznym?? Jeśli mała woła częsciej jeśc to co wtedy? Moja na przykład jest głodna, zje mi z butli tylko z 30 ml i potrafi zasnąć i sie za godzine obudzić i szukać cycka, to wtedy chyba mogę dać jej znów?
Na mleku jest ściągawaka, żeby dziecku dawać 120 ml, więc chyba chodzi o to, że jak zje te 120 ml to wtedy trzymać sie tych 2,5-3 gdz przerw, czy dobrze rozumuje???

reklama
tak o tym pisze jak dasz piers i dokarmisz na maxa butla to wtedy powinno sie utrzymac te przerwy bo łatwo mozna przekarmic bo teoretycznie dziecko z piersi je tyle ile mu potrzeba i moze jesc czesciej piers ale jak juz dodaje sie sztuczne to przerwy powinny byc dłuzsze

Julia oby z maleństwem było wszstko dobrze
współczuję stresu i nerwówki

oj nasze dzieciaczki
co dzien widze zmiany zachowań
chyba te upały maja duzy wpływ bo maly ssie cześciej i chce dłuzej i przysypia a jak mu zabieram to awantura ze on dalej chce i dzis tak od samego rana
dopiero 12.20 zasnął sam:-)
mam nadzieję, że starczy tylko pokarmu
jak jeszcze wczoraj martwilam sie nawalem tak dzis martwie sie ze bedzie go za malo:baffled: ale poki co bede obserwowala mojego przytulaka

u mnie mała jak się porządnie naje to spokojnie utrzymuje przerwy 2,5 - 3 godzinne, nieraz jej się zdarzy nawet więcej:-) a jak jest marudna wczesniej to jej dam troche koperku do picia, w takie upały nie zaszkodzi, mimo że nie mamy problemu z kolkami:-)
myślę że nie zaszkodzi czasami dać sztucznego mleka a i dla nas ulga psychiczna i fizyczna:-)

mój Antoś jak się porządnie naje to potrafi przespać 3 godziny, a nawet dłużej;-) w nocy je elegancko, ale w dzień strasznie denerwuje się przy cycu, udaje że nie może złapać brodawki:dry: ciągnie krótko i gdy go odłożę to ryk, że jeszcze głodny i tak walczymy ze 2 godziny:baffled: dziś byliśmy na wizycie Mały od urodzenia (dziś ma 2 tyg) przybrał na wadzę ponad 500g, teraz waży 3580g:-p lekarz powiedział, że to minimum i że Mały będzie chudy:dry: ogólnie wszystko z nim dobrze, pępek ładnie się goi i mam się tym nie martwić:tak: trochę przejmuję się czy Antoś nie przytył za mało bo wydaje mi się, że mam mało treściwy pokarm:zawstydzona/y:

Kate tzn,ze 500g w dwa tygodnie to malo:confused:U nas wczoraj byla pielegniarka i zwazyla malego-przybral na wadze wlasnie 500g od urodzenia,czyli przez 3 tygodnie,a pielegniara powiedziala,ze to w normie.
Ja w sumie wczesniej wiedzialam,ze maly sie najada jak spal 2,5-3 godz,ale od wcoraj co godzine glodny i wyje strasznie.Kupilam dzisiaj mleczko na probe i zobaczymy jak nam nocka minie,bo dzisiaj byla masakra.

U nas noc byla ok. Mala zasnela ok 22 a obudzila sie o 3. Potem o 6.30, pozniej o 8 znowu. A potem spalysmy razem do 11.30. Zobaczymy jak dzisaj przed chwila zsnela.

hej dziewczynki
moja wazy juz 4 i pol kilo ;-) tez mi wisi na cycku czesciej,ale daje jej jak za czesto chce, a wiem ze dopiero jadla i nie moze byc glodna herbatki i idzie spac jak aniolek; to moze nie byc u was kwestia niedojedzenia tylko spragnienia- wezcie to pod uwage
a moja misia miala wczoraj okropna przygode- ugryzla ja osa :-( lezala sobie i ta menda jedna wpadla przez okno i podleciala jej pod nozke; Wera musiala ja przygniesc i ja uzadlila; ale sie dzialo...nikomu nie zycze

oj biedna Weronika,domyslam sie co sie dzialo.:no:
My wlasnie zaczelismy dawac herbatki,bo dziwne to bylo,ze maly przed chwila jadl,a znow chce.I on wypija ladnie i zaraz jest spokojny jak aniolek.

reklama
Kate23 u nas jedzenie wygląda identycznie jak u Ciebie w dzień mógłby być cały czas przy piersi a noce przesypia tak jak ja :baffled: Nie martw sie ze masz mało treściwy pokarm nie wierz w to ze pokarm może byc za chudy za tłusty - jest dokładnie taki jak potrzebuje twoje dziecko - a 500g w dwa tyg. super przybiera na wadze, jest zdrowy to nie przejmuj sie :tak:;-)
Izabelka biedna Weronika, mam nadzieje ze dzisiaj juz nie pamieta wczorajszego zdarzenia

Do góry