reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

tosika oby smoczek wygrał z paluszkiem;-)
Renia wykrakałaś!!:dry: Walczyłam teraz z małą, co ja smoka to ona zaciska ustka, jak wkładała paluszka to ja jej smoka, walka była ostra i wyrównana aledopęłam swego!!:cool2:.....niestety teraz zajrzałam do małej i co ma w buzi?? KCIUKA:wściekła/y: I co ja mam robić???:eek:
Marcik moja też się nie przekręca ale ja jakoś daję poprawkę i szanse (ma jeszcze tydzień jak cos:cool2: a później mama się za córcię weźmie i nie będzie ze boli;-)
My za tydzień na kontrole, to wtedy zdamy relację:tak:

reklama
Tosika walcz dalej:tak:
widzać, że mała sprytna - jak mamy nie ma w pobliżu to smoka zamienia na kciuka;-)
może smoka zamocz w deserku zeby smakowo był atrakcyjniejszy od paluszka? (ja pewnie bym tak robiła)
musisz kombinować i uzbroić się w cierpliwość
powodzenia

no a my po wizycie u naszej pani dr
mamy przepisane specyfiki na poprawienie wyników - żelazo jako główny składnik
oby za miesiąc morfologia była lepsza
poki co mamy nie szczepić na pneumo - do czasu aż się wszystko unormuje

Ostatnia edycja:
Ika smoka nienawidzi.....ma kilka i żaden nie pasował. A kciuk do zasypiania jak najbardziej....... biorę ja na przeczekanie

U nas smok również w grę nie wchodzi, kciuk tylko jak jest zdenerwowana i płacze, wkłada kciuka do buzi i robi - buu,buu,buu....
a właśnie jak jej mówiłam teraz że tatuś szykuje kąpiel to mojej dziecince sie wyrwało - tata:-):tak: ale raz i pewnie przypadkiem.....

U nas smok jest od urodzenia złem wcielonym - i w postaci dobuźkowej i butelkowej. Na szczęście w zamian kciuka nie ma, tylko myszka-przytulanka lub dowolna szmatka czy tasiemka do ciumkania.
No i wygadanie z pierwszych miesięcy życia zdecydowanie zmalało, teraz Florka głównie naśladuje Krecika z bajki, pół dnia smętnie mruczac "ajoj" pod nosem:-D:-D Do "taty" nam daleko, a "mama" tylko przy marudach, pewnie pierwszy nazwaniem po imieniu zaszczycony zostanie kot, który budzi coraz żywsze emocje:tak:

A ja jak byłam mała to ciągle miałam paluch w buzi i to dość długo i zgryz mam równy.
No i Adaś po nie też jest wielbicielem kciuka a smokiem pluje po ścianach:-(

Pabla, nie pamiętam w którym to było wątku (może w tym?:-p). Koleżanka mi odpisała i chodzi do alergolog do Enel-Medu do dr Idczak-Nowickiej ale podobno guru od ciężkich przypadków to prof. Zawisza tyle, ze on podobno bierze za wizytę jak za zboże i ma nieco dziwny sposób bycia.

reklama
Moje dziecię dzisja spało do 4.30 bez pobudki po kaszce ryżowej z bananani na moim mleczku:tak:wobec tego dzisiaj bedzie powtóka z rozrywki, bo nieoświecona matka myślała ze dziecku zęby idą a dziecko było głodne:zawstydzona/y:

Do góry