Milena kazde dziecko lubi cos innego. Moi hustawka gardzili na szczescie mialam pozyczona. Najbardziej przydaly sie lezaki bujaki-te ratowaly mi zycie od 1-6 miesiaca potem dzieci z nich wylazly. uwazam ze nie ma co szalec z zakupem drogich bajerowatych urzadzen bo dzieciaki szybko rosna i potem trzeba za bezcen sprzedac. Przewijak mam w formie komody jest tam tez wanienka-nie funkcjonalna bo na krotko starczyla jeden miesiac poza tym wylala mi sie woda na wszystkie akcesoria i pieluchy. przewijak sam w sobie - bezcenny jak dla mnie, bo plecy niebola ale dzieciaki juz teraz tak sie kreca i wierca i przewrotki robia ze czesto z obawy przed upadkiem przewijam na podlodze
dlatego tez nie ma co przeplacac 
reklama
aga71
Zaciekawiona BB
Witam wszystkich przy porannej kawce
pogoda nie za ciekawa,chłopcy dzisiaj znowu będą kombinować na wszystkie sposoby jak trzmychnać do ogródka

pogoda nie za ciekawa,chłopcy dzisiaj znowu będą kombinować na wszystkie sposoby jak trzmychnać do ogródka

iws
Fanka BB :)
Witam i ja z rana. Majka dziś znowu dała popis w nocy - płacz. Wziełam do nas, zasneła i chciałam ja odnieśc a ona w łóżeczku znowu w ryk! Wstała o 5 rano. Na szczęście jak wstała Julcia to już w łózeczkach po mleku zasneły na chwilę jeszcze.
A mi Julka wczoraj spadła z kanapy. Pilnuje jak mogę, ale ona to taki cwanaich jest! Całymi dniami skacze - nawet nauczyła się już na podłodze (smieje sie ze niedługo na skakance zacznie) i sie odbiła od siedziska i na podłogę. MAtko! Jak się przestraszyłam. Pilnuję, pilnuje i tyle z tego - sekunda wystarczyła. Na szczescie wszystko ok
W ogóle Julka to zaczyna miec pomysły!!! Ostatnio chciałam coś ściągnąc ze strychu i zdjęłam schodki. Posżłam do kuchni na chwilę żeby cos tam zanieśc przy okazji i widzę, że ta juz na 5 schodku i się do mnie śmieje i już planuje na nastepny! O tej umiejętności nie wiedziałam... teraz juz tylko jak mąż będzie to tylko tam można wchodzić!
A mi Julka wczoraj spadła z kanapy. Pilnuje jak mogę, ale ona to taki cwanaich jest! Całymi dniami skacze - nawet nauczyła się już na podłodze (smieje sie ze niedługo na skakance zacznie) i sie odbiła od siedziska i na podłogę. MAtko! Jak się przestraszyłam. Pilnuję, pilnuje i tyle z tego - sekunda wystarczyła. Na szczescie wszystko ok
W ogóle Julka to zaczyna miec pomysły!!! Ostatnio chciałam coś ściągnąc ze strychu i zdjęłam schodki. Posżłam do kuchni na chwilę żeby cos tam zanieśc przy okazji i widzę, że ta juz na 5 schodku i się do mnie śmieje i już planuje na nastepny! O tej umiejętności nie wiedziałam... teraz juz tylko jak mąż będzie to tylko tam można wchodzić!
aga71
Zaciekawiona BB
przerabiałam to z Pawełkiem :-)
iws siedziała przy PAWLE na wersalce a on i tak wylądował na podłodze,oni są tak szybcy i sprytni że hej a my jesteśmy jedne
iws siedziała przy PAWLE na wersalce a on i tak wylądował na podłodze,oni są tak szybcy i sprytni że hej a my jesteśmy jedne

Kurcze z tymi dzieciątkami, co dzień to nowe pomysły.
Mój Michałek wczoraj dorobił się podbitego oczka, moja mama trochę niedopilnowała.
A tak wogóle to nieraz kupe śmiechu: od jakiegoś czasu Michał jak tylko znajdzie okazje wejścia do łazienki to ciach za miotłe i lata po całym mieszkaniu i zamiata i ogólnie zauważyłam że po co dzieciom zabawki jak one mają o wiele większą frajde z zabawy urządzeniami domowymi.
Kamilek wczoraj zaczął pokazywać jakie to dobre jedzonko, głasze się po brzuszku jak mama pyta czy smakuje.
Mój Michałek wczoraj dorobił się podbitego oczka, moja mama trochę niedopilnowała.
A tak wogóle to nieraz kupe śmiechu: od jakiegoś czasu Michał jak tylko znajdzie okazje wejścia do łazienki to ciach za miotłe i lata po całym mieszkaniu i zamiata i ogólnie zauważyłam że po co dzieciom zabawki jak one mają o wiele większą frajde z zabawy urządzeniami domowymi.
Kamilek wczoraj zaczął pokazywać jakie to dobre jedzonko, głasze się po brzuszku jak mama pyta czy smakuje.
Witam i ja;-)A moja kawa wylądowała wylana na stół i przy okazji dywan.Mój kochany synek chciał chyba trochę skosztowac
Czasem się jeszcze zapominam i zostawiam coś w zasięgu ręki...Pogoda znów beznadziejna:-(Jeszcze Zuzia złapała jakieś przeziębienie.Kaszle,smarka,dziś nawet jak wstała miała oczko zaropiałe.Na dodatek idą jej 3 ząbki na raz(już prawie się przebiły).Mam nadzieję,że dziś będzie spokojna,bo od 15stej do 1wszej jestem sama a tu jednak jest jeszcze pozostała trójka.Narazie kończę,zajżę później.Miłego dnia kobietki;-)
zośka ja z Kacprem mam to samo,ciągle by chodził z miotłą,mopem i ''udawał''że sprząta.Oby był taki pomocny w przyszłości
A moje skarby nauczyły się wyrzucac pieluszki do kosza i teraz jak znajdą jakiś kawałek gazety lub czegoś innego od razu stoją pod drzwiami,żeby im otworzyc.Same sobie później biją brawo:-)Pocieszne te nasze skarby,z każdym dniem coraz mądrzejsze

zośka ja z Kacprem mam to samo,ciągle by chodził z miotłą,mopem i ''udawał''że sprząta.Oby był taki pomocny w przyszłości

A moje skarby nauczyły się wyrzucac pieluszki do kosza i teraz jak znajdą jakiś kawałek gazety lub czegoś innego od razu stoją pod drzwiami,żeby im otworzyc.Same sobie później biją brawo:-)Pocieszne te nasze skarby,z każdym dniem coraz mądrzejsze

Ostatnia edycja:
madzia842
Mój Adrian też często lata z miotłą już myślałam żeby im kupić takie miotełki i szufelki dla dzieci a jak wlecą do łazienki to grzebią przy pralce jak nie widze (ale mam na szczęście zabezpieczenie przez szybkimi rączkami bo już nie raz pralka została zatrzymana) ;-) ponadto coś ich ciągnie do
szczotki do wc
Dziewczyny używacie może coś takiego? http://allegro.pl/little-tikes-bujak-wieloryb-na-biegunach-gratis-i1620481643.html zastanawiam się czy moje rozrabiaki bawiliby się na tym, bo na takiej zwykłej w parku lubią jak ich trzymamy

Dziewczyny używacie może coś takiego? http://allegro.pl/little-tikes-bujak-wieloryb-na-biegunach-gratis-i1620481643.html zastanawiam się czy moje rozrabiaki bawiliby się na tym, bo na takiej zwykłej w parku lubią jak ich trzymamy
Ostatnia edycja:
iws
Madzia - pralka to dla mojej Julki - wciaskać, przełączać... a jak sie mama złości to uśmiechnąc i od nowa wyłączyć! A szczotka do wc to jest Hit! Raz Julka dostała się do wc i przyniosła mi ją do kuchni pokazujac swoje trofeum!
Majka wiele rzeczy majstruje po cichu żeby się mama nie dowiedziała!
http://dziecko.onet.pl/63402,0,41,blizniacza_wojna_plci,2,artykul.html
Majka wiele rzeczy majstruje po cichu żeby się mama nie dowiedziała!
http://dziecko.onet.pl/63402,0,41,blizniacza_wojna_plci,2,artykul.html
reklama
aga71
Zaciekawiona BB
pozyczyłam ten bujak od koleżanki,fascynacja była 1 dzień,później stał bezuzyteczny a na placu zabaw kozystaja cały czas wiec wydaje mi się że w moim przypadku kasa była by źle wydana ale wy macie mniejsze dzieci więc może się sprawdzą