reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Milena kazde dziecko lubi cos innego. Moi hustawka gardzili na szczescie mialam pozyczona. Najbardziej przydaly sie lezaki bujaki-te ratowaly mi zycie od 1-6 miesiaca potem dzieci z nich wylazly. uwazam ze nie ma co szalec z zakupem drogich bajerowatych urzadzen bo dzieciaki szybko rosna i potem trzeba za bezcen sprzedac. Przewijak mam w formie komody jest tam tez wanienka-nie funkcjonalna bo na krotko starczyla jeden miesiac poza tym wylala mi sie woda na wszystkie akcesoria i pieluchy. przewijak sam w sobie - bezcenny jak dla mnie, bo plecy niebola ale dzieciaki juz teraz tak sie kreca i wierca i przewrotki robia ze czesto z obawy przed upadkiem przewijam na podlodze :) dlatego tez nie ma co przeplacac :)

reklama
Witam wszystkich przy porannej kawce :tak:
pogoda nie za ciekawa,chłopcy dzisiaj znowu będą kombinować na wszystkie sposoby jak trzmychnać do ogródka :-D

Witam i ja z rana. Majka dziś znowu dała popis w nocy - płacz. Wziełam do nas, zasneła i chciałam ja odnieśc a ona w łóżeczku znowu w ryk! Wstała o 5 rano. Na szczęście jak wstała Julcia to już w łózeczkach po mleku zasneły na chwilę jeszcze.

A mi Julka wczoraj spadła z kanapy. Pilnuje jak mogę, ale ona to taki cwanaich jest! Całymi dniami skacze - nawet nauczyła się już na podłodze (smieje sie ze niedługo na skakance zacznie) i sie odbiła od siedziska i na podłogę. MAtko! Jak się przestraszyłam. Pilnuję, pilnuje i tyle z tego - sekunda wystarczyła. Na szczescie wszystko ok :)
W ogóle Julka to zaczyna miec pomysły!!! Ostatnio chciałam coś ściągnąc ze strychu i zdjęłam schodki. Posżłam do kuchni na chwilę żeby cos tam zanieśc przy okazji i widzę, że ta juz na 5 schodku i się do mnie śmieje i już planuje na nastepny! O tej umiejętności nie wiedziałam... teraz juz tylko jak mąż będzie to tylko tam można wchodzić!

przerabiałam to z Pawełkiem :-)
iws siedziała przy PAWLE na wersalce a on i tak wylądował na podłodze,oni są tak szybcy i sprytni że hej a my jesteśmy jedne :tak:

Kurcze z tymi dzieciątkami, co dzień to nowe pomysły.
Mój Michałek wczoraj dorobił się podbitego oczka, moja mama trochę niedopilnowała.
A tak wogóle to nieraz kupe śmiechu: od jakiegoś czasu Michał jak tylko znajdzie okazje wejścia do łazienki to ciach za miotłe i lata po całym mieszkaniu i zamiata i ogólnie zauważyłam że po co dzieciom zabawki jak one mają o wiele większą frajde z zabawy urządzeniami domowymi.
Kamilek wczoraj zaczął pokazywać jakie to dobre jedzonko, głasze się po brzuszku jak mama pyta czy smakuje.

Witam i ja;-)A moja kawa wylądowała wylana na stół i przy okazji dywan.Mój kochany synek chciał chyba trochę skosztowac:-DCzasem się jeszcze zapominam i zostawiam coś w zasięgu ręki...Pogoda znów beznadziejna:-(Jeszcze Zuzia złapała jakieś przeziębienie.Kaszle,smarka,dziś nawet jak wstała miała oczko zaropiałe.Na dodatek idą jej 3 ząbki na raz(już prawie się przebiły).Mam nadzieję,że dziś będzie spokojna,bo od 15stej do 1wszej jestem sama a tu jednak jest jeszcze pozostała trójka.Narazie kończę,zajżę później.Miłego dnia kobietki;-)

zośka ja z Kacprem mam to samo,ciągle by chodził z miotłą,mopem i ''udawał''że sprząta.Oby był taki pomocny w przyszłości:-D
A moje skarby nauczyły się wyrzucac pieluszki do kosza i teraz jak znajdą jakiś kawałek gazety lub czegoś innego od razu stoją pod drzwiami,żeby im otworzyc.Same sobie później biją brawo:-)Pocieszne te nasze skarby,z każdym dniem coraz mądrzejsze:tak:

Ostatnia edycja:
Mój Adrian też często lata z miotłą już myślałam żeby im kupić takie miotełki i szufelki dla dzieci a jak wlecą do łazienki to grzebią przy pralce jak nie widze (ale mam na szczęście zabezpieczenie przez szybkimi rączkami bo już nie raz pralka została zatrzymana) ;-) ponadto coś ich ciągnie do :szok: szczotki do wc

Dziewczyny używacie może coś takiego? http://allegro.pl/little-tikes-bujak-wieloryb-na-biegunach-gratis-i1620481643.html zastanawiam się czy moje rozrabiaki bawiliby się na tym, bo na takiej zwykłej w parku lubią jak ich trzymamy

Ostatnia edycja:
reklama
pozyczyłam ten bujak od koleżanki,fascynacja była 1 dzień,później stał bezuzyteczny a na placu zabaw kozystaja cały czas wiec wydaje mi się że w moim przypadku kasa była by źle wydana ale wy macie mniejsze dzieci więc może się sprawdzą

Do góry