reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

ja jej nie dawalam butelki jak tylko skonczyla 9 mies-chyba potem pila z kubeczka z miekkim dziubkiem jak ten :
munchkin.jpg

firmy munchkin i to tez tak do 18 mies , potem wszystko pila juz z normalnego kubka, czasem przez slomke ;)

reklama
madzia..u nas tez pilismy z tych kubeczkow.
Z tym ze trzeba sie z tym liczyc, ze jesli kubek zostanie rzucony ( co sie czesto zdarza u dzieci) alo uszczelka nie dobrze "zassie" to niestety kubeczki te ciekna. Jesli jest w nich woda to ok ale u nas male pily z nich mleko :no:.
nie jest to tylko moje spostrzezenie ale tez moich znajomych mam ktore uzywaly tego kubeczka.
Zebym go miala tu w Polsce to bym Ci je oddala ( aaa no i uszczelki trzeba czesto zmieniac- a to tez dodatkowy koszt).
Ja ogolnie polecalbym Ci cos takiego..u nas male pija w tym juz od kilku miesiecy i bardzo polecam..nic nie kapie, male super sobie z nim radzily...

You are viewing the following product: Explora Active Sipper Bidon Łyczek

z takiego tez pilismy i rowniez sie sprawdzal...

http://www.tommeetippee.pl/viewproduct/parentcat/2/subcat/6/pageid/103/

Ostatnia edycja:
Dziękuje Jolka, szkoda, że nie masz możliwości mi pożyczyc do wypróbowania. Z tym wyciekaniem płynu to też już gdzieś czytałam, że tak się dzieje. A z tego bidona łyczek mocno leci picie? I czy ma dziubek tak jak normalne bidony bo to zdjęcie jest chyba jak jest zamknięty. Moi maja głupią modę, że chodzą czasem z piciem i potrząsają, więc wolałabym jakiś niekapek (chociaż trochę zabezpieczy przed wylaniem)

Madziu..jesli twoi chlopcy chodza z piciem tak jak i moje dziewczyny to nie polecam Ci tego Lovi bo naprawde bedziesz sie wkurzac...
Ten bidon tak wyglada jak na tym zdjeciu...on sie nie zamyka nie otwiera...ten ustnik jest taki wystajacy w oplywowym ksztalcie i jest pokryty takim silikonem ale nie jest miekki.
A czy szybko leci...mhh dziewczyny nigdy sie nie zachlysnely wiec chyba jest ok..ta dziurka jest mala...

No gdybym tylko miala mozliwosc Ci pozyczyc te Lovi do przetestowania to z checia..u nas stoja bo za bardzo sie wkurzalam jak dziewczynom po przechyleniu wylewalo sie bokim mleko...jak slabo zaciagnely...

aaaa i to sa niekapki :-) wiec glowa spkojna o plamy na podlodze i ubraniu ;-)

Ostatnia edycja:
tak oglądam wasze propozycje i zastanawiam się nad czyszczeniem tej dziurki w bidonie. Ja podobnie jak Madzia wyprobowa\lam już sporo kubeczków niekapków ale nie znalazłam idealnego. Albo z niego leciało, albo uszczelka szybko stawała się ciemna i śmierdząca (właśnie lovi), albo ustnik był tak skonstruowany że ciężko go było czyścić, dziurka pleśniała a ja męczyłam się nawet patyczkami do uszu żeby to dokładnie umyć.
Teraz szukam czegoś w czym dziewczynki mogłyby pić mleczko, dodam że mleczko troszkę zagęszczone.

tak oglądam wasze propozycje i zastanawiam się nad czyszczeniem tej dziurki w bidonie. Ja podobnie jak Madzia wyprobowa\lam już sporo kubeczków niekapków ale nie znalazłam idealnego. Albo z niego leciało, albo uszczelka szybko stawała się ciemna i śmierdząca (właśnie lovi), albo ustnik był tak skonstruowany że ciężko go było czyścić, dziurka pleśniała a ja męczyłam się nawet patyczkami do uszu żeby to dokładnie umyć.
Teraz szukam czegoś w czym dziewczynki mogłyby pić mleczko, dodam że mleczko troszkę zagęszczone.
moze najlepiej zwykly kubeczek?? my tez mielismy troche problemow z czyszczeniem itp. dlatego kazdy kubeczek zmienialam conajmiej 3 razy ;/ az w koncu powiedzialam nieeeeee...

no wlaśnie jestem na etapie "uczenia ich" jak pić z normalnego kubeczka. Daję im tylko czystą wodę bo rozlewają wszystko dookoła i szkoda mi już tej mojej biednej kanapy.
Ale pewnie zanim się nauczą to jeszcze trochę wody upłynie... :-)

reklama
Do góry