reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Cześć dziewczyny!
A co to jest napięcie mięśniowe czym się to objawia.
Moim chłopakom też chyba zaczynają się kolki. Poprzedniej nocy 3 godzinki nie przespane z powodu płaczu. Ta noc naszczęście była super ale rano za to sobie odbili, płakali na zmianę nie wiedziałam za którego się wziąść - jak jednego na ręce to drugi płakał i odwrotnie. Właśnie kupiłam sobie herbatkę koperkową. Spróbuję ją pić może coś małym pomoże.

Justyś - :-)z okazji pierwszych urodzin dziewczynek życzę im dużo szczęścia i radości.

Paulinka
ticker.php

Ostatnia edycja:
reklama
Moi chłopcy nie mieli ani obniżonego, ani wzmożonego napięcia mięśniowego, ale u neurologa byliśmy jak do tej pory 2 razy. Nasza pani neurolog powiedziała, że rehabilitacje powinno się prowadzić jeśli są do tego przesłanki po skończeniu 3 miesiąca dopiero.

lidka wielkie dzięki za informację. Tak myslałam że sama sobie nie dam rady. Będę musiała sobie kogoś załatwić do pomocy. Za dwa tygodnie mamy jeszcze USG przeciemiączkowe i potem planuję zacząć rehabilitację. Boję się tego ze względu na to że moje żarłoki jedzą co 2 godz a na ćwiczenia musimy dojechać spory kawałek. W dwie godziny na pewno nie załatwimy wszystkiego.\\

zoska u mnie to było tak że najpierw zauważyłam ze dzieci dziwnie śpią - mocno wyginały główki do tyłu, spały tak wygięte w rogalik. Do tego znacznie się prężyły. Ponadto trzymają główkę tylko w jedną stronę i za żadne skarby nie chcą jej odwrócić.

gamelo no właśnie moja też coś takiego wspominała, żeby jeszcze trochę poczekać. Z drugiej strony wszyscy mówią że im wcześniej tym lepiej. Czytałam też że zbyt wczesną rehabilitacją czasami można zaszkodzić, bo układ nerwowy dojrzewa i może okazać się że po 3 miesiacach nie będzie śladu napięcia.

WSZYSTKIM DZIEKUJEMY, TZN WIKUSIA I GABRYSIA DZIĘKUJĄ ZA ŻYCZONKA:tak::tak:

Dziewczyny, sorki, że wam nie poodpisuje ale jakos nie moge sie zebrac i skoncentrowac... Masakra. Byłam dzisiaj na rozmowie o prace... Oni mnie chcą, a ja do nich chyba nie chce... Sama sie bije z myslami...:wściekła/y:
Postaram sie zmniejszyc fotki i wkleję na naszą stronkę z foteczkami maluchów. Dodam tylko, że I tura imprezy roczkowej udana:)) Goście dopisali!:-)
Całuje Was cieplutko:happy:

Sto lat Sto lat dla naszych jubilatek
Dziewczęta a kiedy wprowadziłyscie do jadłospisu dzieci coś wiecej niż mleko?
Jutro jedziemy na morfologie i mam nadzieje ze juz nie bedzie zadnej anemii.

Czesc dziewczyny....:-)

Widze ze piszecie o napieciu miesniowym...
Otoz u mnie moja Amelia miala prawostronne...zwijala sie jak rogalik i glowke tylko odwracala na jedna strone...
Niestety z powodu ze mieszkamy w uk nie zlecono nam zadnej rehabilitacji...Pan doktor dokladnie ja obejrzal i stwierdzila ze nie ma zadnego napiecia...podwazajac w ten sposob opinie lekarza z Polski..
Beda na wakacjach bylismy wlasnie na kontroli i wlasnie wtedy pani doktor skierowala nas na rehabilitacje..
Ale do rzeczy...wiele zrodel mowi ze rehabilitacji nie powinno sie robic przed ukonczonym 6 miesiacem...Chcialam tylko powiedziec ze u nas samo napiecie zniknelo..Amelka bez zadnych cwiczen zaczela sama odwracac glowke..Nadal jej ulubino pozycja do spania to tak zwany rogalik ale nie ma problemow z jej zmiana.

yenefer...zycze Tobie zeby cwiczenia nie okazaly sie zbyt uciazliwe dla maluchow...No i zebyscie szybko mieli efekty...:tak::tak::tak::tak:

justys 80....wszystkiego najlepszego dla malych z okazji roczku....:tak::tak::tak:..Zdrowka i radosci...
moje dziewczyny tez z kwietnia tylko 13..:tak:..takze prawie rowiesniczki....
nie moge juz sie doczekac zdjatek...:tak::tak::tak:

Kurcze podziwiam Cie ze do pracy juz masz zamiar wrocic....Ja bym tez chciala ale tak na pare godzinek ze 3 dni w tygodniu..tak zeby do ludzi troszke wyjsc...Ale na caly etat bym nie dala rady..

Luckaa..u nas dopiero wprowadzilam cos innego niz mleko w 5 miesiacu...
Zaczelam dosypywac kaszke do mleczka a pod koniec piatego wprowadzilismy marchewke, jabluszko i ziemniaczka...potem stopniowo inne warzywka i owoce..

A wogole...mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko ze ja tak tu wpadam co jakis czas....Czasami chce cos napisac ale nie wiem czy wypada tak sie wtracac..:sorry2::sorry2:

U nas juz po przyjeciu urodzinowym....:tak::tak:

Ostatnia edycja:
jola466 ja sama wpadam tu od czasu do czasu, więc jak dla mnie to możesz sie wtrącac kiedy chcesz:tak:

A wiece co ja dziś zaobserwowałam? Maja bez niczyjej pomocy zaczęła odwracać sama główkę:-D:szok: Układa ją raz na jedną stronę raz na drugą, aż jestem w szoku. Kurcze może to napięcie samo im przejdzie...:baffled:

jola466-pisz tu do nas kiedy masz tylko ochotę.;-):tak:
a moi chlopcy sa z 12 kwietnia,czyli tylko jeden dzien sa starsi od twoch dziewczynek.;-):-)

yenefer-ja nie żałuje ze chodzilam na rehabilitacje,jestem pewna ze sama z tym napieciem bym sobie nie poradziła.:no:mój mikołaj strasznie spinal sie caly(ciezko go bylo ubrac)nózki strasznie napinał-a alan byl wiodki,praktycznie można go bylo składac jak scyzoryk(tak mój M mowił "człowiek guma") :rofl2:
może wam sie uda i napiecie samo zniknie:tak:-ja pisze tylko jak u nas było.
ja nie twierdze że u was musi byc tak samo i ze koniecznie musicie chodzic na rehabilitacje.:no:

justys-czekam na fotki!!!!!!!:tak:

a moi chlopcy sa dzisiaj straszni,:wściekła/y:sami nie wiedza czego chca.spali 2x po 30min.porostu masakra.:szok::szok:
chyba pogoda tak zle na nich działa.:no::-(

Yenefer, ja wierzę swojej pani neurolog, do której zjeżdżają ludzie z całej Polski. Kobitka naprawdę ma ogromną wiedzę z zakresu nie tylko neurologii, ale też pediatrii ogólnej i gastrologii. I do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie. Nie wspomnę o tym, że każdego pacjenta, który był u niej choć raz, pamięta. I to od niej najwięcej informacji dostałam (włącznie z informacją o darmowych szczepieniach bliźniaków wcześniaków szczepionkami acelularnymi).

U nas dzisiaj koszmarna pogoda, taka naprzemienna - raz słońce, raz deszcz. Tylko bym spała. Chłopcy marudni bo śpiący. Nie mogę wcelować z wyjściem na spacer. Jak za godzinkę będzie słońce to wyjdziemy w końcu.

Justyś, wszystko zależy jak bardzo chcesz/musisz iść w ogóle pracy. Pamiętaj, że w razie czego okres próbny jest nie tylko dla pracownika, ale i dla Ciebie ;)

reklama
Ale sie rozpisalyscie o tym napieciu miesniowym, ze az ja zaczelam sie zastanawiac nad namieciem u mojej Leny. jak ja kapie albo sie zlosci to wlasnie mi sie wygina strasznie i tylko na jedna strone zawsze. glowe tez woli trzymac tylko w prawo (ale do tej pory myslam, ze to z winy szpitala w ktorym po porodzie sama spedzila 14 dni) bo tam ja zawsze wlasnie tylko na prawej stronie ukladali nawet glowke ma na plasko z prawej strony wylezana. ja z tym walcze i przekladam ja ile sie da na lewo, ale czasami jak sie bardzo zlosci to zal mi ja meczyc.
dziewczyny pytanie z drugiej strony w jakim okresie zaczynaja sie kolki. mozliwe jest, zeby dzieci dostaly kolek dopiero w 7 tygodniu? moja Oliwka dzisiaj jakas niespokojna, zjada zasypia na 15 -30 min i pozniej marudzi. nie placze strasznie tylko ciagle poplakuje, jak sie nia nie interesuje ido niej nie mowie to sie porzadnie rozkreci , a tak to taka maruda. kopie mi troche nozkami i ma problemy z puszczaniem bączków wiec nie wiem czy to kolki sie zaczynaja czy po prostu ma dzis gorsze trawienie.
dziewczyny, a jak wasze dzieci reagowaly wlasnie na te szczepionki acelularce bo jutro idziemy sie pierwszy raz szczepic i mamy takie dostac. sa jakies straszne reakcje na nie typu goraczka , placz i wielodniowe marudzenie?

Do góry