hejhej, wlasnie wróciliśy zee spacerku, zaraz muszę zrobic dla nas jakieś 2danie, ale chwilę odpoczywam. Obuduzialam się z bolem gardla i nie do życia, ale powoli się rozruszałam, dobrze że mąż w domu. Na nieszczeście asia nie chciałą spać, tzn zasnęła wózku ale za szybko ją chcialam przenieść i po spaniu

przespalą się potem na spacerku, ale nie moglismy spokojnie się zając swoimi sprawami
karola - w kwestii laktatora - Piszesz,że chcesz karmić piersią i butllą ale swoim mlekiem czy modyfik? Jeśli swoim to laktator będzie Ci niezbędny. Jeśłi tylko na początku chcesz karmić piersią to radziłabym wstrzymac isę z tym sporym wydatkiem ( przy częstym odciaganiu tylko elektryczny, ja polecam Medelę, mialam ten podstawowy ale są tez inne jakiś swing i taki na diwe piersi co anulka miala. Jak bedziesz miała problemy z laktacją może się przydać do rozbudzenia, choć to nie zawsze działą a wymaga samozaparcia. Ale wtedy jak się okaże że nie masz mleczka to zawse można dokupić, dowieedz się gdzie możesz kupić ( albo zamówić np na allegro - jest sporo taniej - a czasem możńa odebrać osobiśćie - jesteś z wwy więc moze ktoś tam sprzedaje tańsze) Ja miałąm cesarkę w trybie nagłym, mleka zero, próbowałam coś wyciągnąć, ale niewiele leciało i laktatora używałam tylko trochę. W nocy nie byłąm w stanie wstawać i odciagać jeszcze, gdybym męczyła często to może by coś z tego wyszło, ale się nie udało, i własciwie tylko dokarmialam moje dzieci piersią do jakiegos 5 czy 6 miesiąca. Wydaje mi się,że po piersiach możńa już wcześńiej przewidzieć czy to mleczko będzie - czy już Ci coś wypływa - ja nic nie mialam aż do urodzenia i potem przez kilka dni tez nie. W tej kwestii niech się dziewczyny wypowiedza, bo nie wiem czy to prawda co przypuszczam
pozdrowienia dla wszystkich