reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Ja mialam salon tak ogrodzony ale nie macie pojecia jaki byl wrzask! Cholercia 8 metrow kojca i za malo.Zdemontowalam i uzylam barierki do odgrodzenia kuchni i jadalni bo ja mam bardzo " rogaty " stol i bardzo ciezkie krzrzesla, ktore jak by spadlo na ktoras to uuuuu
A tak mam bramki wszedzie:-))Tylko nie daj Boze wyjde za ktoras....

reklama
Yen - jakie miałas szczepienie?

Luckaa - ja na "wolnym" schudłam niestety :) Byle teraz to utrzymać :)

Gosiato cięzko, moim barierki nie przeszkadząją, ja przeskakuje prze nią sto razy dziennie, nogi na wysokości barierki wszyscy z otoczenia mamy potłuczone :tak: od zadzierania nóg.
Kasia no własnie jakie szczepienie w tym wieku? :confused:
Dziś zrobiłam dzieciom na śnoiadanie mleko krowie z kaszką, wlałam do butli po kubusiu, agata po jednym łyku miała odruch wymiotny aż nią wstrząsnęło, darek pare łyków wypił, oj te dzieci, nie wiedzą co dobre :no:
Ta butelka po małym kubusiu jest fajna, robie w nich koktail im i wtedy chętnie piją, tylko gęsty musi być.

No takie przypominające płatne na 18 m-c tj błonnica, tężec, krztusiec itd Wy takich nie miałyście???
My mialysmy oczywiscie. Ono jest obowiazkowe w kalendarzu szczepień miedzy 16-18 miesiacem! czyzby ktos przegapil?:)

My bramki mamy na schody wszystkie, na dole kojec odgradza salon od telewizora i duzych kwiatow. Zostawilam go bo inaczej to by wszystkie polamaly a telewizor juz raz popsuly wlaczaniem i wylaczaniem ciaglym! wiec w kojcu leza zabawki i sluzy przy okazji jako zaslona:)

Ostatnia edycja:
Nam wyznaczyli na 18 m-c :tak:

Ja padam na ryjek bo moje dziewczyny coś szaleją mi w nocy - codziennie schemat podobny. Jedna budzi się ok 3 wyspana i gotowa do zabawy, ok 5 już nie wytrzymuję prób jej uśpienia i schodzę z nią na dół, a około 7 ona zasypia mi na kanapie. Wstaje potem o 9 wyspana i gotowa na szaleństwa. A ja padam!!:-( Do tego nastąpiła zupełna desynchronizacja i nie mam nawet jednej chwili wolnej czyli bez dzieci:zawstydzona/y: Porażka!:no:

Kasia to u nas podobnie, ale takie nocne problemy ma tylko darek, budził się dziś i płakał, wszystko było na nie, niby coś pokazywał, ale nie potrafiłam zgadnąć co się dzieje, chciał biegac po pokoju i się bawić, ale wolałam żeby się nie rozkręcał i przytlałam do siebie w ciemnościach aż się mulił i go odkładałam, i tak kilka razy, do tego ja naziębiona i słaba jestem :-(

moje dzieciaczki tez dzisiaj sie umowily.... Maya teraz zagaduje zabawki a Lucas spi :tak: czekac tylko jak sie wymienia :)

Musze sie pochwalic- poraz pierwszy udalo mi sie nakarmic je w jednym czasie, z wykorzystaniem zabawki podstawiajac ja pod butelke i nawet Maya sie tak nie pomoczyla od mleka :) zobaczymy co bedzie o 15:-)

reklama
Witajcie,

Yenefer, potwierdzam, u nas też w 18 miesiącu była szczepionka. Teraz spokój na dłuższy czas z tymi szczepionkami, choć ja pewnie zaszczepie żaby na pneumokoki przed pójsciem do przedszkola... A z tymi lekarzami to tak własnie jest. O wszystko się trzeba prosić. My chodzimy do państwowej przychodni i wcześniej mieliśmy taką lekarke, co w ogóle nic nie mówila, ciągnęlismy ją za język, żeby cokolwiek się dowiedzieć. Na szczęście mamy teraz inna.

Morgenrood moge spytać, gdzie w Holandii mieszkasz? Mam duży sentyment do tego kraju, też tam mieszkałam (w Hadze :tak:)

Do góry