reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Witajcie Mamuśki,
długo długo nie pisałam bo roboty jest co niemiara..z resztą same wiecie..
24 czerwca w 39tc urodzili się Filipek 52 cm,2700g i Kubuś 52cm,2600g.

Pokarmu u mnie brak i z tym był wielki problem,zaczęliśmy karmić chłopców Nanem ale potrafili zwymiotować wszystko do ostatniej kropli,obecnie karmimy Bebilonem i jest super,maluchy w ciągu 2 miesięcy ładnie urośli ważą 5000g i 5100g, 59cm i 59,5cm:-)

reklama
Witajcie Mamuśki,
długo długo nie pisałam bo roboty jest co niemiara..z resztą same wiecie..
24 czerwca w 39tc urodzili się Filipek 52 cm,2700g i Kubuś 52cm,2600g.

Pokarmu u mnie brak i z tym był wielki problem,zaczęliśmy karmić chłopców Nanem ale potrafili zwymiotować wszystko do ostatniej kropli,obecnie karmimy Bebilonem i jest super,maluchy w ciągu 2 miesięcy ładnie urośli ważą 5000g i 5100g, 59cm i 59,5cm
Gratuluje i witam w gronie rozpakowanych

Karola witamy gorąco:-)
jola oj ja tez musialabym sie wyrwac do ginekologa...Tym bardziej,że brzuch i kręgosłup mnie ostatnio bardzo bolą.A ja mam spiralę i nie wiem czy to nie jest z tym powiązane...narazie nie mam z kim dzieci zostawic...

Co do żelaza,to przy takich maluszkach nic nie pomogę...Moja Majka miała niedobór w wieku 3lat ale wtedy była tak osłabiona,że leżałyśmy w szpitalu 5dni.Jak poszłam z nią do przychodni od razu wezwali pogotowie.Później musiałam jej podawac żelazo przez 3m-ce.Od tej pory mamy spokój:tak:

I znów mamy tą cholerną pogodę,brrrr:wściekła/y:

my żelaza nie dawaliśmy,morfologie im robiłam dość często,Weronika jak miała niższą hemoglobinę dostawała właśnie wit.B i kwas foliowy po 0,5 tabletki 2 x dziennie,nie było większych problemów,rozgniatałam i wypijała z butlą mleka.

Jola ja i tak wiem że nam kibicowałaś, jeszcze tylko Lena jest do tyłu ale mam nadzieję że szybko nadrobi.
Ja sobie obiecuję że we wrześniu wezmę się za siebie. Powinnam zrobić badania, bo w ciąży miałam niedokrwistość a potem to już nikt mnie nie kontrolował czy wszystko wróciło do normy.

Karola witamy i gratulujemy!

Moniora a u nas całkiem przyjemnie:tak: Przyjeżdżaj!

dziewczyny prosze o rade... bo nie wiem czy mam sie martwic... moje normalne cisnienie to ok 86/48 -zawsze przed ciaza tez... dzis mnie dziwnie glowa bolala wiec zmierzylam sobie a tu 140/80, do tego mam spuchniete stopy i dlonie... kilka dni temu mialam badanie moczu i nic mi nie mowili zebym miala bialko... co myslicie, czy jest powod do zmartwienia??

Miena czasem to normalne ze cisnienie wrasta pod koniec ciazcy i woda sie odlozyla.Ale kontroluj kilka razy dziennie.No ten bol glowy..jest niepokojacy troche,pozatym jestes blisko przekroczenia normy,bo jesli cisnienie jest w ciazy 140/90 a do tego opuchliza i bol glowy to juz objawy niepokojace.A bialo moglo ci sie pojawic szybko.Zadzwon moze do szpitala i zapytaj polozna co masz robic.Jestes juz na koncowy etapie,ciaza jest podwyzszonego ryzyka wiec warto wszystko kontrolowac.

reklama
dzieki,zadzwonilam do poloznej, a ona mowi ze mam dzwonic do szpitala... teraz mi scisnienie spadlo do 130/80. wiec bede kontrolowac co godzinke i najwyzej pod wieczor zadzwonie jest bedzie roslo lub skakalo ;)

Do góry