reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dzieki dziewczyny, codziennie staram sie, aby chociaz jedna drzemke mialy na drugim boczku, oczywiscie protestuja, ale mus to mus.
A te krostki to pradopodobnie potowki, wczoraj przemywalam i poschodzilo troszke, i jak wychodze po spacerku tez jest lepiej. I tylko na policzkach, reszta buzki jest idealnie gladka.

reklama
Hej dziewczyny, widzę, że naskrobane tu trochę, już chyba nie nadrobię... :zawstydzona/y:

Yenefer wracasz do pracy?? O matko, to już chyba tylko ja zostanę na placu boju (czyt. w domu).

U nas ceny ubrań są po prostu kosmiczne, ostatnio udało mi się trafić w 5.10.15 na promocję druga sztuka za pół ceny i byłam przeszczęśliwa, bo kupiłam kalosze i płaszczyki przeciwdeszczowe. Zazdroszczę Wam Jola na tych wyspach.

A my po bilansie dwulatka. Dziewczyny są wysokie ponad przeciętną, a poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Nadia była bardzo dzielna przy pobieraniu krwi. Opowiadała pani pielęgniarce o Klubie Myszki Miki i nawet nie zauwazyla, że coś wkłuło jej się w paluszek. A ja dumna mamusia.

Ashiarona moje dziewuszki urodziły się we wrzesniu i pamiętam, że body i spiochy zakładałam im w domu. Na spiochy dodatkowo skarpetki.

Smoczki do butelek coś tak do 6 miesięcy mogą być, jak nie popekają i nie zmatowieją. Tak było napisane na smoczkach Lovi. A smoki do ssania to chyba w zalezności od stanu, sama najlpiej ocenisz czy już czas :-)

Jolu to widze ze ceny sa podobne bucikow tyle ze u Was te wyprzedaze sa super bo u nas jedynie po sezonie..a tak to zdzieraja jak sie da..
Super ze Twoje dziewczynki cale zdania juz mowia:) moje tez gadaja coraz wiecej i ostatnio zaczely laczyc slowka i np wola jedna druga MAJA OĆ albo IJA OĆ(bo Julka to Ija - ale coraz czesciej mowia Julia albo Julcia:))ostatnio Julka Majce klucz zabrala a Majka woła DAJ KUĆ:) ubaw mam taki z nich:)
Co do badania moczu wlasnie dzisiaj zawiozlam i jutro maja byc wyniki. Moje niestety nie chca siusiac ani na nocnik ani na kibelek z nakladka. Po namawianiu ich kilkukrotnym zalozylam woreczki te dla maluchow w pieluche i sie udalo, po 10 minutach mialam siuski. Wszedzie czytam i znajoma mowila ze to tak ciezko sie zaklada a mi sie udalo ze pierwszym razem u obu:) jestem z siebie dumna:) dalam od razu na posiew zeby wykluczyc bakterie. Nie mialam skierowania i 100zl poszlo..ale jak udalo sie zlapac siuski pedzilam szybko nie myslac o niczym:)dobrze ze z jednej probki zrobia posiew i ogolne:)

Yen podziwiam Cie kochana ze jeszcze jestes w stanie wiedze pochlaniac naukowa:)ja czuje sie zbyt wyczerpana i psychicznie i fizycznie chyba nie dalabym juz rady:)no chyba ze to minie kiedys:)

Ostatnia edycja:
Ja ubieralam jak Milena i do tej pory tak ubieram.Uwielbiam bodziaki z dlugim rekawkiem:-
Teraz to zamiast geterkow rajtki zakladam bo jakas kiecke czasem tez zarzuce :-)
Ale takim maluszkom to bodziaki i np polspiochy badz geterki.Chociaz jak byly takuw tycie to najwygodniej mi bylo pajacyki zakladac bawelniane.

reklama
Gemini spokojnie nie wracam jeszcze do pracy. Wychowawczy mam do końca przyszłego roku. Wróciłam za to do szkoły.
Dziewczynki masz dzielne, nic tylko tryskać dumą! A jak stópki? Nic lekarz nie wypatrzył - chodzi mi o płaskostopie bo teraz lekarze lubią je widziec u prawie każdego dziecka..

Ashiarona ja urodziłam w lutym więc było zimno (Iws, Anulka pamiętacie te mrozy po -30) Ubierałam je w body i pajacyki i zawiajałamw rożki i jeszcze przykrywałam kocykiem. Teraz to wystarczy body na krótki rękaw i pajacyk - dodatkowo sparpetki. Na pewno dobrze je ubierasz. Mama wie najlepiej.
Smoczek w butli zmieniłam po 3 m-cach, a te do buzi zmieniałam jak matowiały.

Ania ja też czuję się wypalona i dlatego tak cięzko mi rozpędzić mózg do myślenia. Ale na dłuższą metę myślę że wyjdZie mi to na dobre.
Fajnie dziewczynki gadają. Moja Majka woła na Lenę NANA ale nie składają jeszcze wyrazów. Teraz ulubionym słowem jest właśnie DAJ.

Gosia jak Maksio radzi sobie w szkole?

onna no widzisz - dało radę z tym spaniem - trochę konsekwencji, choć wiem że z dziećmi nie zawsze to sie udaje.
Jeszcze nie mam wiadomości z lublina - mam nadzieję że się dostanę bo wolę to samo zrobić w rok niż w dwa lata...

Do góry