reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

hej dziewczyny, jak ten czas zasuwa.... rok temu o tej porze pedzilam do szpitala a jutro juz moje szkrabki roczek maja.... Czy to tylko przy blizniakach czas tak szybko leci??? Takie byly malutkie, nieporadne a teraz wlasne zdanie maja ;);-):tak:

reklama
cześć dziewczyny, codziennie was podczytuję ale nie mam czasu pisać..nauka, nauka, nauka...

W sobotę egzamin, więc siedzę i ostro zakuwam, mam strasznego stresa że nie zdam...jakoś się boję :(

Co do chudnięcia to u mnie leci w dół bo na nic nie mam czasu, gotuję tylko dzieciom - biedne jedzą 3 dni z rzędu to samo bo jak nagotuję zupy to dużo żeby mieć spokój na jakiś czas. Sklepy mam daleko więc mnie nie kusi żeby skoczyć i coś kupić a w lodówce ostatnio wyjątkowe pustki bo nie ma się kto zająć odpowiednim zaopatrzeniem... tak więc sobie chudnę i widzę już efekty:tak:

Gratulacje dla wszystkich siusiających! U nas też były niepowodzenia, kupa na podłodze albo w gatkach, ale to są początki które prowadzą do sukcesów.

pozdrawiam Was serdecznie i obiecuję więcej się odzywać po egzaminie!

kasia (morgenrood), czas zapiernicza przy dzieciach, one tak szybko rosną...:-(

Morgenrood wszystkiego najlepszego dla twoich roczniaków. Faktycznie czas szybko leci ale pewnie przy jednym też szybko mija (nie wiem nie miałam okazji sprawdzić) Moje za chwile 2,5 roku a też wydaje mi się, że się dopiero urodzili.
Kasia ale dałaś czadu z tym odchudzaniem. Mi jak juz pisałam idzie średnio w dół ale nie poddaje się i mimo, że mąż po powrocie z pracy wciągał lody sorbetowe i później paluszki pod moim nosem nie dałam się złamać. Jestem z siebie dumna.
Ania po okresie na pewno woda zejdzie i odczujesz różnice. dziewczyny dzis ide w południe do ginekologa na usg piersi. Trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok. A jutro mam urlop i z chłopcami do logopedy. Zobaczymy co powie o tym ich gadaniu.

Morgenrood sto lat dla roczniakow!!!
Kaska no wez tak nie chydnij szybko no!!

Nocnik.. A wiec znow sie panny obrazily i mi nu nu robia jak chce posadzic.
I wez tu badz madry:-@ Ale po nocnikowych przejsciach z Maxem juz mnie chyba nic nie zdziwi :-D Zreszta.Mamy jeszcze triche czasu nie?
W koncu dopiero za 1,5 m dwa latka.
Damy rade:-))

Kasia tak jak Ty to ja chyba cale zycie nie zakuwalam;) zawsze zaczynalam sie uczyc dzien, gora dwa przed egzaminem:) jutro trzymamy kciuki mocno! ale wiadomo, ze i tak zdasz:))

Madzia
no juz cos sie waga ruszyla, mam nadzieje ze jak okres sie skonczy poleci szybciej w dol waga.
A jak Twoje wczorajsze usg i dzisiejsza wizyta u logopedy z chlopcami?

Gastone pewnie, ze dacie rade. Odpusc troche i zaraz znowu sprobuj, jak dziewczynki beda gotowe napewno zauwazysz:)Moje zaraz 2.5 beda mialy i dopiero sie wzielam z miesiac temu, nie ma sie co spieszyc:)

Morgenrood jak urodziny maluszkow? byla jakas imprezka?

cześc dziewczyny widzę, że nie straciłam wiele. Pewnie pogoda ładna to i przed kompem nie siedzicie.
Aniu dzięki za zainteresowanie. Usg wyszło dobrze i ogólne badanie też więc jestem zadowolona. Wizyta u logopedy też optymistycznie mnie nastawiła. Babka w formie zabawy dzieci posprawdzała a one tez bez stresu ładnie się zachowywały. Według jej opinii chłopcy zaczynają faktycznie później gadać i nie mam porównywać ich do nikogo. Za to była w szoku że rozpoznają literki. Miała zwierzątko z literkami i zapytani gdzie jest np. A jak Aduś czy B jak babcia pokazywali bezbłędnie. Mówiła, że mają pamięć wzrokową i że to sie rzadko zdarza w tym wieku. Ponadto zwróciła uwagę, że od picia mleka z butelki ( moi niestety mleko jeszcze tak piją) może sie język układac nieprawidłowo i to może, ale nie musi sie odbić na mowie. Niby po sprawdzeniu stwierdziła, że moi układają prawie normalnie ale mam niby im odstawić butle. Tylko jak to zrobić jak z niczego innego mleka mi nie wypiją a przyzwyczajeni są przed spaniem.
Co do nocnika to z Adim chyba będzie łatwiej bo już coraz częściej się zdarza, że sygnalizuje siku i robi na nocnik. Szymek uparciuch nie chce usiąść albo siądzie w ciuchach. Może później Adusia będzie chciał naśladować i też usiądzie. W weekend prawie cały czas siedzieliśmy na działce i w niedziele chłopcy wcale po południu nie spali ale około 17-18 mieliśmy sajgon. Padli o 19 nawet na mleko sił nie mieli. Ciekawe o której dzis była pobudka, ja jestem w pracy ale męzowi pewnie spać nie dali :-)

Madzia moje gratulacje! widze ze z dieta jestes na polmetku juz:) u mnie wraz z okresem troche tez spadlo i naprawde fajnie sie czuje na tej mojej diecie, nie glodze sie, nie zameczam a leci w dol:)
Super ze wszystko ok na usg wyszlo i logopeda Cie pocieszyla tez:) Co do mleka to moje pija z kubka juz od dosc dawna ale ma miekka koncowke cos jak smoczek tylko ksztalt dziubkowaty. Dziewczyny prawie nie zauwazyly zmiany.
To Adi sie rozkreca z nocnikiem:) ja wlasnie dziewczyny polozylam i nie zalozylam im pieluch, bo w dzien do spania im zakladalam ostatnio jeszcze ale wczoraj obie mialy suche jak wstaly wiec stwierdzilam ze sprobujemy bez, pozniej sprobujemy na noc sciagac tez.
U nas na ogol tez tak jest ze 17 przychodzi kryzys jak w dzien nie zasna..a w ten weekend bylismy sobie na wycieczce u znajomych 200km od domu i dziewczyny tylko 20min sie przekimaly w aucie i wytrzymaly do 21 jak do domu wrocilismy, a bylam pewna ze padna nam w drodze powrotnej ale jednak to juz nie male dzidzie co spia w aucie za kazdym razem:)

Kasia jak tam po egzaminie? ale juz luz co?:)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasia ucichla po tym egzaminie jak mysz pod miotła.:-D
A ja sie dla odmiany pochwale starszakiem.
Przyszla do nas pierwsza cenzurka.
Ach same ochy i achy :-D
5 z czytania, pisania.A najchetniej moje dziecko uczy sie irlandzkiego:-D
Ma oczywiscie braki w angielskim ale dopiero rok sie uczy.
Ale jestem z niego dumna:-)
Czyta ladnie po angielsku i i po polsku.
Dodaje, liczy.Jednym slowem przyswoil sporo przez ten rok.
Moj kochany 6 latek ( noo prawie bo tu dopuki nie ma 6 mowi sie ze ma 5 :-))

No u nas 20 wiec czas polozyc dzieci:-)

Ostatnia edycja:
Do góry