reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Rozmawiałam z kuzynką i powiedziała mi, że jadą na basen z Darią (to ta koleżanka, która mi powiedziała, że kiepsko wyglądam tydzień po porodzie, bo mam brzuch, a w pasie miała 16 cm więcej ode mnie:-))... Też bym z nimi pojechała, ale nie mieszczę się w strój kąpielowy!! :wściekła/y: Mówiłam S., że dziewczyny się odchudzają, to śmiał się, że Daria, żeby wyglądać tak jak ja, musiałaby jeździć na basen na pół dnia przez pół roku i na sucharkach być :-D
Co zrobię jak ona schudnie szybciej ode mnie:confused::-D

Dziś nie zjadłam ani jednego ciasteczka, cukiereczka, nic!! I źle mi!! :sorry2: Ale wytrzymam!! Odwyk mam jak nic :-D
Zjadłam serek danone waniliowy, słodki był, trochę zaspokoiłam ochotę!! Ale to nie ptasie mleczko :dry:

Rozebrałam mój telefon, może jak wyschnie, to będzie działał... W końcu tylko 1,5 godziny się prał!! A na końcu wywirował!! To może już wysechł i działa?? :-D
Póki co mam biały w błękitne kwiatki :-) Też mi się podoba :tak: Ważne, że dzwoni ;-)

Dziewczyny powiedźcie mi co myślicie o pójściu do solarium? Kiedy można? Czy w ogóle można karmiąc? Jak zasłonić piersi i bliznę? Tak mi się chce iść wygrzać... Aj!!

I powiedzcie mi jak z sauną u nas? Można czy nie można?
Ja mam niskie żelazo, więc muszę poczekać, żeby nie paść... Ale też bym poszła sobie.. Muszę wypocić tę wodę, bo już mam dość siusiania :-)

reklama
trzeba było go spirytusem ponacierać, bo wypiera wode i byłaby moze jakaś szansa. Ja uratowałam tak pendriva:tak:

o wlasnie SOLARIUM!!!! tego teraz mi trzeba;-) pytalam poloznej i podbno jak sie karmi to nie mozna chodzic...nie chce w to wierzyc;( moze ktoraś zaprzeczyc?:):):)

emilcia - twoje opowieści są moje ulubione - przegapiłam jednak, że wyprałaś telefon :-D wyschnie na bank :tak:
Solarium!! Juz pisałam - marzy mi się jasny gwint jak "niewiemco":-D na pewno bardziej niż własny mąż :-D
Nie wiem czy możemy... ale na logikę czemu nie:confused: Się przymierzam w przyszłym tygodniu koniecznie... ale może poszperam na necie czy nie ma przeciwskazań.

A mi zostało tylko do zrzucenia:baffled:choc brzuszek o wiele lepszy niz po 1 ciazy:tak:
Jedziemy dzis do moich rodziców wiec w koncu wejde na wage, ciekawosc mnie zżera ja ilu kg stanełam:tak:no i na solarium tez by sie przydało isc...
Podobno nie jest wskazane, ale mam zamiar sie wybrac na wiosne, pozasłaniam co trzeba i juz! w koncu musze jakos wygladac jak sie zrobi ładnie!

o91hub.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To ja bede pierwsza która powie ze można iść na SOLARIUM:-pbo i chodziłam po pierwszym porodzie po cc i karmiąc synka ;-)wkładki laktacyjne na cycuchy i grzej się elegancko hehe a na rane po cc no cóż w majteczkach i gra gitara:-pteraz także bede chodziła:tak:;-)

ASIOWO supcio u mnie też jest ok i brzusio mniejszy ale ja nie wiem ile waże kurcze kto podrzuci wage hehe:-D

mi na dzień dziesiejszy zostało do zrzucenia ... 14kg do wagi sprzed ciąży, no i jeszcze z 6 żeby czuć się super:sorry:

ja myslałam o tabletkach chociaż z gumek bylismy zadowoleni, żadnych niespodzianek, ale teraz boję się że zajdę w ciążę a jestem po cc i słyszałam że przez rok nie wolno, żeby się wszystko ładnie zrosło i brzuch utrzymało:nerd: wiecie coś o tym?

ćwiczenia na płycie to świetny pomysł, na razie sobie odpuszczam, co mam się stresować, że boli:sorry:

własnie się zastanwiam ile czasu od porodu mozna zacząć uskuteczniac takie własnie jakieś ćwiczenia z kasety :)
nie chce zeby mi się czasem coś tam rozerwało na gabryśce :D
albo żeby mi himoroid nie wyszedł jeszcze bardziej :-D

Ja się wczoraj ścisnęłam raptem spodniami, w które ledwo się wcisnęłam i kurka po godzinie już mnie cały brzuchol bolał - no więc póki co ćwiczonka odpadają przynajmniej do końca połogu czyli te 6 tygodni sobie daje albo nawet ciut więcej, a potem spróbujemy pomyślec o odchudzanku.
Niby tam na dole śladu nie ma - szwy dawno się rozpuściły, wszystko się wygładziło, no bo raptem dwa szwy były, ale i tak jakos tak niepewnie sie czuje - zapisałam sie na przyszły tydzień do ginki - zobaczymy co powie, bo ciągnie mnie do męża, ale normalnie sie boję - inaczej jakoś się czuję tam na dole - tez tak macie? :baffled:

reklama
Nie wiem czy możemy... ale na logikę czemu nie:confused: Się przymierzam w przyszłym tygodniu koniecznie... ale może poszperam na necie czy nie ma przeciwskazań.
Pewnie dlatego, że się mleko ugotuje!:-D:-D:-D
własnie się zastanwiam ile czasu od porodu mozna zacząć uskuteczniac takie własnie jakieś ćwiczenia z kasety :)
nie chce zeby mi się czasem coś tam rozerwało na gabryśce :D
albo żeby mi himoroid nie wyszedł jeszcze bardziej :-D
Po 6 tygodniach powinno być ok.

Agagsm, mnie też do męża ciągnie, ale się boję, bo tyle miałam szwów, a tu do ginekologa to się nawet nie dostanę. Odczekam 6 tygodni i będziemy próbować.

Do góry