reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Teraz z kolei Wojciaszkowi przyplątało się zapalenie spojówek. Pewnie od brudnych rąk - to chyba najbardziej prawdopodobne. Wczoraj miał jedno czerwone oczko, dziś juz zaczęło czerwienić się drugie. Poszliśmy do pani doktor i mamy kropelki. Na szczęscie chyba go nie swędzi, bo nie drapie.

reklama
a u Klaudii zauwazylismy z A.- ze lekko lewa stopka ucieka jej do srodka- w zasadzie to maz zauwazyl..a ja poczatkowo mowilam mu, ze wymysla cos..ale mial racje i bylismy z tym u ortopedy i mala ma lekkie plaskostopie lewej nozki..i absolutnie nie powinna siadac na pupie z nogami na zwenatrz(jak do tej pory siadala) bo bedzie miala nogi X- kolana do srodka
tak jest prosciutka itd- ma nosic buty wyprofilowane ze sztywna pietka

dużo zdrówka dla małych mamociątek :tak::-D
Rusałko Iza też tak stawia nóżkę, byłam u ortopedy, ponoć najlepszego we Wrocku i powiedział że jest ok , mam jej nie męczyć żadnymi specjalnymi butami tylko pilnować tego siadania, żeby nóżki były z przodu :tak::-)

ja takze tu wybralam sie do "wiekowego" i ponoc najlepszego u mnie ortopedy..no i zainwestowalam w buty Duskowe.
Jej kazal siadac gł po turecku i za 6 m-cy do kontroli

Sandra dwa tygodnie brała antybiotyk .... nic jej nie przechodziło ....Łukasz był na 4-dniowej wycieczce i przytargał jakieś paskudztwo sam był najpierw chory a potem u Sandry się wykluło ....kaszlała gorączkowała .... po tygodniu antybiotyku znaczna poprawa lekarka na kontroli powiedziała że już jest ok więc na drugi dzień poszłyśmy do przedszkola bo było spotkanie integracyjne a tam ....... połowe dzieci kaszlących smarkających .... zgroza :szok:no i po paru dniach chorubsko na nowo ale najgorsze to jak się jej lało z nosa raz śluz prawie przeźroczysty na drugi dzień sama żółta ropa znowu woda i ropa .... ..jak dla mnie zagadka
A z siadaniem to Sandra ma po mnie zawsze nogi na zewnątrz jak żaba ja do dzisiaj tak siedze jak się z nią bawie no ale na szczęście u mnie krzywych nóg nie ma to i może ona jakoś wyrośnie :-D:-D:-D na prostonogą :-D:-D:-D:-D

Zdrówka wszystkim życzymy :tak:

Ostatnia edycja:
Ola też ma kłopoty z nóżkami. Ogólnie idziemy do ortopedy bo zdiagnozowano u niej szpotowatość kolan i stóp. Ja raczej traktuje to jako kontrolę. Byłam już z tym u lekarza i kazał mi sprawdzać odstęp między kostkami u nóg. Teraz idę do nowego, więc może coś nowego wymyśli.

Wojciaszkowe oczka juz lepiej. Powoli mu przechodzi.
Podejrzewam, że Stas tez będzie miał kłopoty z nóżkami, bo stawia do środka. Zobaczymy, jak zacznie lepiej chodzić.

reklama
Do góry