reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

Witajcie mam problem moja mała od 4 dni nie robi kupki karmię ją piersią pije koperek masuje brzuszek i nic nie pomaga a widze że brzuszek ją boli czy któraś z was podawała coć jeszcze ???Nie chce lecieć do lekarza bo u Nas panuje grypa żołąkowa i nie chce żeby mała chwyciła w poradni !!!Mała nie miała jak dotąd problemów i naraz taki zastój ,niewiem co było przyczyną???Pozdrowionka

reklama
Mamusia nie martw się dziecko karmione piersią może zarówno robić kilka dziennie jak i nie robić przez tydzień i to i to jest w normie tak mi powiedziała pediatra

mamusia, u mnie było to samo i pediatra kazała zamiast koperku podawać herbatke rumiankową, bo podobno na niektóre dzieci działa koperek a na inne rumianek. U mnie pomogło :)

Agaciulka - so lat dla Oliwki, ja tez juz nie moge doczekac sie 3 miesiaca.
U mnie Latwy Plan tez dziala...tzn sen karmienie aktywnosc..Gorzej z karmieniem co 2,5 - 3 gpdziny...a nawet ostatnio pediatra tak polecal, bo Mateuszek pedzi z waga rowno....ale ciezko jest, rowno po 2 godzinach domaga sie cyca...
Mzoe z czasem sie uda...a jak probowalm na poczatku co 3 godziny to mialam piersi jak kamien..
Gluszku jak tam Latwy Plan??
Kiedy Marysi skonczyly sie kolki????

U mnie Oliwka jadła do 2,5 miesiaca co 3 godziny 90-100 ml.
Teraz je równo co 4 godziny 120 ml, między karmieniami herbatke.
Ostatni posiłek o 21, a pierwszy tak o 7 rano. W nocy jak się czasem obudzi to tylko pije herbatke.
GENERALNIE SIĘ WYSYPIAM :)

No ja tez sie wysypiam chociaz karmię piersia - moje malenstwo od 2 tygodni spi od 7 do 8 godzin w nocy:))) Karmie ostani raz ok. 20.30-21, a potem dopiero miedzy 5 a 6:)) ale za to w dzien, jak nie jestesmy na spacerku to mała żada cyca non stop!!!!!!!!!

ell - ale masz cudownie, u mnie rekord to bylo 4 godziny 40 min, jednorazowy..a standart to jest pobudka co 2-3 godziny w nocy....Mam nadziej ze sie to zmieni w koncu na korzysc...

to i ja należę do szczęściarek, których dzieci dają sie wyspac- zdrarzają sie nawet ...7 godz odpoczynki:)

reklama
u mnie podobnie jak u Ell rekord to 7,5h a tak przeważnie to 6,5 potem karmirnie 20min i znowu 4h snu ale w dzień to cały czas przy cycu( no prawie)

Do góry