reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Ja też przez ostatnie kilka dni dostawałam bzika. Cały czas myślałam o tym że nie mam żadnych objawów i że wcale nie się czuję jakbym była w ciąży i przewdywałam katastrofę. Ale oczywiście to tylko moja wyobraźnia - widziałam wczoraj na własne oczy że Maleństwo ma się dobrze fika sobie w brzuchu, rośnie i odpoczywa razem ze mną :)
Grunt to zachować zimną krew dziewczyny ;) różne rzeczy będą nam się jeszcze zdawały w najbliższych miesiącach :D

reklama
ja dziś zaczęłam 5 miesiąc, a w pracy ludzie mi niedowierzają że czuję się dobrze i mówią ze nawet jakby było coś nie tak to i tak bym się nie przyznała:confused:nie rozumiem trochę ich rozumowania ale olewka
moja siostra za to docięła mi zażaleniem"jak to jeszcze nie czujesz ruchów?!" więc mam pytanie-czy to norma że z początkiem 5 miesiąca się już je odczuwa? może po prostu moja dzidzia jest zmęczona i wcale nie ma ochoty się ruszać:-D,( bo przecież mama jak jest w pracy to nie może usiedzieć tylko cały czas coś porabia:-))

mamjakty
ja płaczę nie tylko na filmach-również na reklamach:-)
włosy i paznokcie też mam super-przed ciążą żadne tabletki tak nie skutkowały ale takie pryszcze jak wyskakują na twarzy- tylko (na szczęście)to rzadkość i w ogóle nie mogę się ich pozbyć a jak już znikną to cera wygląda pięknie i wszyscy w pracy krzyczą "wygladasz kwitnąco!" dzień póżniej cera pełna pryszczy:baffled:,uch... mam nadzieję że to cholerstwo odejdzie wkrótce

no z cerą to niestety tez mam problem :( przed ciążą takich nie miałam, ale skoro dzidzia ma się dobrze, to co tam cera :D

a mam pytanko, jakich kosmetyków używacie na rozstępy? bo pewnie nie można używać wszystkich, tylko jakichś specjalnych dla kobiet w ciąży, co polecacie?

mi od paru dni pogorszyla sie cera. Pelno mam pryszczykow i niektore sa bardzo bolesne. buuuu

Co do smarowania sie to przyznaje sie ale nawet zwykla oliwka nie chce mi sie smarowac. Wieczorem jestem jeszcze tak padnieta ze biore szybki prysznic i wskakuje do wyrka. Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie na poczatek oliwka a potem kupilam z ziajki mamamije i mimo tego wyszly mi rozsepy ale tez czytalam ze to sprawa genetyczna. Od 34 tc nie moglam sie smarowac i dotykac brzuszka zeby nieprowokowac skurczy bo grozil mi przedwczesny porod i wtedy te cholery wyszly. Ale juz je polubilam nic innego mi nie pozostalo hi hi.

Czytalam ze dziewczyny sobie chwala mustele, dax cosmetics tez jest do biustu. Popytaj sie w apetece lub drogerii.

Ja mam od tygodnia bolącego pryszcza na nosie,który nie chce zejść.
Ja smaruje się olejkiem ROC dla kobiet w ciąż i muszę powiedzieć,że bardzo wydajny i mam super brzuszek taki elastyczny miękki,piersi też smaruje...tylko cenowo taki drogi jest troche.

reklama
Do góry