reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

reklama
Dziewczyny u mnie to samo ciężko mi się oddycha, szybko się męczę, mam już problem ze sznurowanie butów (teraz przydałyby się na rzepki), ma problem z ogoleniem się.
W nocy źle mi się śpi a w dzień nie ma jak odespać no dobra ponarzekałam sobie.

ja też w nocy śpię prawie z otwartą buzią, bo mój nos jakiś dziwnie zapchany, ale jak próbuję go wypróżnić to nic to nie daje :-( a do tego od czasu do czasu swędzi mnie brzuch - to normalne?

Mamjakty - ponoc jak swedzi, to znaczy, ze rosnie i sie skora rozciaga. Gorzej, jakby Cie swedzialo cale cialo, ale jak tylko brzuszek to jest ok.

Ja na szczescie z siusianiem nie mam problemow. W pierwszym trymestrze mnie trafialo, bo trzeba bylo wstawac w nocy, ale teraz przesypiam spokojnie do rana. Oby tak dalej.

A co do sapania, narazie tez mnie to omija, nic nie dusi (tfu, tfu :-) ). Na poczatku ciazy pisalam o ,,plucach palacza,, ale przeszlo mi to i jest teraz ok.

Jedyne co mi dolega, to bol w krzyzu. Odkurzalam i mylam 3 dni temu podloge i tak mnie pokrecilo, ze nie moge w nocy sie nawet przekrecac na lozku. Obiecalam sobie, ze do konca ciazy nie rusze podlog i niech sie maz za to bierze, ale watpie, zebym wytrzymala - juz od wczoraj mnie korci :-p

mamjakty ja tak jak ty spię z otwarą buzią, bo nos mi się zatyka.

W efekcie w nocy piję i śikam w nieskonczenie dużych ilościach - potrafię wstać 9 razy :-(
Objawem ciąży jest między innymy opuchnięta sluzówka w nosie, co wiąże się z poprawą ukrwienia, ale ja mam poprostu alergię. I katar spływa mi do gardła i infekuje gardło - wówczas od czasu do czasu posie tabletkę na gardło.

I te oddychanie też mi ciężko :baffled:

mnie brzuch swędzi jak cholera.. jak posmaruję to jest troche lepiej. ale pamiętajcie żeby się nie drapać!!! chyba łatwiej wtedy o rozstepy :(
ja mam taki katar że jak sie położe na jednym boku to mi spływa do tej dziurki na dole i jedną mam drożną..

Ja mam to samo z tym spaniem co, niektóre z Was, mam ciągle zatkany nos i śpię z otwartą buzią, a już myślałam, że nie wyleczyłam do końca swojego przeziębienia;-)

reklama
uczucie zatkanego nosa też mam ale jest to wina hormonów i do tego doszło ogrzewanie w mieszkaniu ale mam pojemniczki z wodą na grzejniku.

Mnie brzuch cały nie swędzi ale miejsce nad pępkiem tragedia, jak się wysmaruje balsamem to jest super. A najgorzej jak ubiorę ciuchy takie bardziej przylegające do brzucha to wtedy to miejsce bym zadrapała.

Do góry