reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

U nas kaszki weszly bezproblemowo!!! Podaje z Bobovity,smakowe,najbardziej lubimy bananowe(obie).Kolka tez byla ale po 3cim miesiacu na szczescie ustapila.Strasznie sie moje malenstwo meczylo,bywalo ze przez 8h plakala bez przerwy i nic kompletnie nie pomagalo! Dopiero lekarka polecila mi Viburcol i pomoglo.Teraz czasem jeszcze sie jakis babel zrobi ale widze ze mala juz sie tak nie meczy.
Teraz spi juz 4h,nawet nie wiedzialam ze moje dziecko potrafi tak dlugo spac w dzien.Nudze sie!!!
Napiszcie dziewczyny czy wasze maluchy smieja sie juz w glos?

reklama
mamaali Karol sie smieje od okolo 3 tyg ale zaraz dostaje czkawki bo polyka powietrze:-D:-D:-D u niego juz jest drugi rodzaj glosnego smiechu ale obydwa powoduja ze sama nie moge przerstac sie smiac:tak:
jejku u nas nie ma takiego ryku w nocy zebym tylko nie zapeszyla:szok:moje dziecko jeszcze glosno w nocy nie plakalo chyba nigdy:sorry2:

Karolki ja do tej pory nie wiedziałam co to jest płacz, kolka (była tylko 3 razy i koniec), i nieprzespane noce! ale od tygodnia mamy to wszystko w nadmiarze (poza kolką). Jestem załamana bo nie iwem co to jest i jak moge pomóc mojemu maluszkowi :wściekła/y: w poniedziałek idziemy na szczepienie to spytam pediatry co to może być?

Kira dziękuje za powitanie w klubie ale wolałabym być w klubie wesołego maluszka :tak:
Mamaail my też dajemy kaszke ryżową bobovita na noc :tak: o smaku bananowym :-D bardzo smakuje naszemu małemu a zwłaszcza ta z serii "smaczny sen"

A tak wogóle to na stronie nautrica zarejestrowałam sie i poprosiłam o poradnik! dzisiaj przyszedł i jest rewelacyjny! to normalna książeczka w której jest opisane miesiac po miesiącu co podawać dziecku w jakich ilościach i wogóle mnóstwo porad! jestem super mile zaskoczona :tak: naprawde polecam bo ciągle dostajemy mnóstwo próbek :-)

oj to i ja sie zaraz zarejstruje.
Napiszcie dziewczyny jak wkleic fotke w podpisie,za cholerke mi nie wychodzi...
Karolki moja Ala zasmiala sie w glos tylko kilka razy,bardzo duzo sie smieje ale raczej bezglosnie,oczywiscie wylatuja z buzki rozne okrzyki zachwytu ale nie jest to raczej smiech w glos.Kurka,mam sie martwic?
Raabit dajecie na noc? Jak dlugo Macius spi po kaszce, duzo zjada? Ala zjada 140-160 i pewnie jeszcze by wcinala ale wiecej nie daje i tak dobrze wyglada.
Ide kapac moja core,poczytam bajeczke i jak szybko zasnie to do Was wroce

Mamaali piszesz że córcia dobrze wyglada musisz pochwalić sie jakimis fotkami:tak:Kolejna ksieżniczka na forum:-DZeby wkleic fotke pod nickiem wybierz ustawienia potem edytuj avatar a potem przegladaj swoje zdjecia i zapisz zmiany

My dzis bylismy na usg bioderek wszystko jest ok i juz kontroli nie trzeba powtarzac ufff...Na pierwszym usg płakał a teraz sie śmiał nawet jak leżał na boczku miedzy tymi rulonikami:-pLekarka powiedziała jak nosić (brzuszek przy brzuszku) żeby nie kupować chodzika w najblizszym czasie i jak zacznie sam siedzieć to nie ma mieć nóżek wyprostowanych tylko zawsze po turecku...

Własnie Mamaali-foteczki dawaj:tak:musisz w ustawieniach-edytuj podpis-ale Tobie chodzi o suwaczek czy avatar?
Natalka to super ze z Piotrusiem ok:tak:a co do chodzikow to nie mam zamiaru wogole kupowac-uwazam ze sa zbedne a wrecz szkodza-ale to tylko moja opinia:-p
a jak to brzuszek przy brzuszku-rozumiem ze przodem do siebie ale jk nozki?i czemu tak?

No moje maleństwo zasnęło o 19.30 i mam nadzieje, ze szybko sie nie obudzi :tak: zjadł ładnie kaszke bananową smaczny sen i śpi :tak:

Mamaali tak my dajemy kaszke bananową na noc żeby sobie spokojnie spał ale ostatnio to nie skutkuje :-( potrafi zjeść 150ml czyli jak na taką gęstą papke to sporo :-D a zwykle po takiej kaszce przesypiał całą noc od godz.20 do godz.6 rano :-) mam nadzieje, ze jeszcze wrócą te czasy :-) i to niedługo! :happy2:
Kira jak tam sytuacja na froncie?:confused:

reklama
Kira ona mi tak tłumaczyła że brzuszek przy brzuszku żeby nóżki były takie rozkraczone( a dlatego tak żeby nie było żadnych wad bo jak pokazywała na monitorze przy usg taka mała kropeczke i mówiła że to kość wokoło jest sama chrząstka to bedzie dopiero kostniec i żeby było ok trzeba prawidłowo postepować):-D ...bardzo miła babeczka z tej doktor wszytko pokazywała na monitorze tłumaczyła nawet miała lalki żeby pokazywac pozycje prawidłowe..:-)i oczywiście kłaść na brzuszek :-Da przed gabinetem były zdjecia maluchów zrobione w stylu zła pozycja i poprawna pozycja może gdzies w internecie tez takie fotki sa nie wiem...

Do góry