reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

aniulka ja tak wlasnie robie, odciagam,lekarz mi kazal, oczywiscie nie zawsze.Raz daje mu cyca a raz odciagne mleko lekko zageszczone,po takiej mojej"procedurze" nie ulewa mu sie wogole:tak:

Gosiu
zycze twojemu dziciaczkowi powrotu do zdrowka, dobrze ze nie jest gorzej;-)zycze zeby bylo juz tylko lepiej

Evelina
no to tak samo tutaj, lakarze i polozne mowia zeby jesc wszystko, bez obzerania sie , wykluczyc groch, fasole, kapuste , cebule i napoje gazowane, gybym ich sluchala to by moj maly chyba sie przekrecil!!!

syska
to napewno nic zlego, trzymam kciukasy i zycze zdrowka twojej kruszynce

Moj maluch pobija rekordy w spaniu, wczoraj 5 godzin bez przerwy spal, teraz zasnal i spi juz 1 godzine.....hmmm.....chyba odsypia te ostatnie tragiczne dla nas tygodnie, do tego w nocy tez przebudzil sie tylko raz.
I musze jeszcze sie pochwalic ze chyba kolki mus sie koncza, wczoraj nie mial wogole i dzis tez nie, co by nie zapeszyc!!!

reklama
Dziewczyny waszym bobaskom też tak szybko rosną paznokcie?....obcinam i nim sie obejrzę juz ma małe szpony :-D:laugh2:....chodziaż z obcinaniem nie ma problemu bo nie musze tego robic jak spi tylko jak sobie leży spokojnie i to mu nie przeszkadza:tak:zauważyłam że uszki też mu sie szybko brudzą kiedys jak spojrzałam to sie przestraszyłam hehe takie były żółciutkie :zawstydzona/y:

Właśnie skończyłam godzinne prasowanko :sick: którego nieznoszę!:no: moja pociecha jednak szybko rośnie i musiałam zmienić jej garderobę na większe rozmiary:tak:

Natalia21 - owszem, paznokcie rosną Wiktorii bardzo szybko. Trudno trafić w moment, żeby się nie denerwowała przy obcinaniu. Bardzo nie lubi jak trzyma się jej rączkę uniemożliwiając machanie. Jednak nieobcinam jak śpi, tylko wyczekuję spokojniejszego czuwania;-)
Ale co mi się podoba, to że moje paznokcie też są długie, ładne, mocne i w ogóle się nie łamią:tak: :-) Przed ciążą tak nie było.:-(

ola_lux, evelinakol - ja nie stosuję żadnej diety i karmię, Mała nie ma problemów z kolkami, czasami jest tylko niespokojna jak "szykuje się" wielgachna kupajtka:-p, jednak z dietą to nie ma nic wspólnego.

hmmm a ja wczoraj tez sie zestresowalam kupa ktora wsiakla w pampersa ale widze ze to standard u sierpniowych dzieciakow:-D
dzis bylo mega kupsko i na szczescie zolte bo mamy6 problem z ciemno zielonymi. byly po plantexie teraz odstawilam rumianek bo podobno tez moga po nim byc.
a tak wogole to tez po granulowanych herbatkach slyszalam wiec maly dostaje wode koperkowa i wode z glukoza i ...obserwujemy jak to zwylke mawiaja lekarze gdy sie pojdzie z jakims problemem:-)

Widać że kupki obok kolek to najwieksza zmora naszych maluszków:wściekła/y::sorry:mój mały od trzech dni ma problem z kupka i jutro ide do lekarza...bo widze że chce zrobic, bączki sie sypia ale kupka nie idzie dopiero jak mu pomoge...(kawałek mydełka do pupy i odrazu mu lżej)

gratuluje wspaniałego pomysłu:) wkońcu od 2 m-cy mam chwilę taka dłuższą aby zrelaksowac się na "mmuśkowym" forum. Moja mała ma już 2 miesiące i 5 dni :) Byłoby wszystkjo dobrze gdyby nie maiła problemu z wypróznianiem się:( Musimy jej pomagac czopkami lub jak ma bardzo mocno twardy brzuszek wkładamy rurkę :( tak nam doradziła połozna. Stosowałam grippe water pomogło na tydzien. :( To bardzo jej przeszkadza w spaniu i zasypianiu :( nie jem owoców i staram sie jeśc wszstko gotowane. Może macie jakąs rade na to. Pediatra powiedziała, że po 3 m-c przejdzie. Czekam na to jak na zbawienie.

moj maly upodobal sobie spanie na prawym boku i zauwazylam ze teraz glowe z tyłu ma kurcze nawet nie wiem jak nazwac ale chyba wklesnieta hmm czy wasze dzieci tez tak maja? klade go na lewy bok bo wcale na nim nie chce spac i nie chce zeby tak ta glowka zostala. slyszalam ze do roku glowka nabiera ksztaltu ale nie wiem czy to prawda

czesc, jestem mężem Antylopki:-)
dzisiaj na spacerku wybraliśmy się po karuzelę dla małej i kupiliśmy też matę. na razie Wiki śpi, więc nie wiemy czy się jej prezenciki spodobają. Zrobimy zdjęcia i wstawimy:tak:

reklama
Dzis poszłam do lekarza ale nas nie przyjęli...bo jestem z Bydgoszczy a obecnie siedze u mamy w Słupsku wiec tylko do dzieci chorych mogłam iść ale mi w rejestracji odradziła bo by sie mógł mały tam pozarażać...w sumie sie ciesze bo w nocy dzis rano i przed chwileczka zrobił sam ładna kupcie i jestem zadowolona:-):-D...może za wcześnie panikowałam:confused:

Czarnula ja się bałam o tył głowy mojego Piotrka bo na bokach leżał a na tyle nie chciał i też jakos tak dziwnie to wyglądało , zaczęłam mu podkładac tetre tak żeby nie mógł główki przekrecić i robiłam to jak miał taki twardy sen...wtedy sie nie przekręcał po swojemu i tak spał , teraz jest ok

fiolka ja tez dawałam wode koprową ale to pomagało na gazy, żeby sobie popierdział...a na kupke to nie wiem czy pomoże

Do góry