reklama
Fiolka ciesz sie ze nia ma śluzu w kupce 
Janbor ja podaje małemu do picia dodatkowo herbatke ułatwiającą trawienie Hipp ;-) po niej od razu robi co trzeba :-) mi pediatra powiedziała, ze z koperkiem różnie to bywa, bo moze nawet powodować zatwardzenia co jest dla mnie paradoksem ale już ktoś o tym wspominał ze tak własnie może być po koperku.

Janbor ja podaje małemu do picia dodatkowo herbatke ułatwiającą trawienie Hipp ;-) po niej od razu robi co trzeba :-) mi pediatra powiedziała, ze z koperkiem różnie to bywa, bo moze nawet powodować zatwardzenia co jest dla mnie paradoksem ale już ktoś o tym wspominał ze tak własnie może być po koperku.
raabit my jestesmy juz na mleku dla alergikow:-)![]()
a jakie mleko podajesz?

Gosia***
Fanka BB :)
Hej dziewczyny!
Janbor witaj znów!
próbowalaś może podawać sab simplex??? pytam bo to jedyny lek który działa na mojego Wojtusia
:-) może u Was też by się sprawdził . Mam nadzieję że wasze problemy się szybciutko skończą sama przez to przechodziłam z pierwszą pociechą w końcu już nawet nie wiedziałam jaki jest dzień tygodnia taka byłam niewyspana
Karolina mój Wojtek też ma nieraz śluz w kupce
pediatra mówi że jak je i przybiera to się nie martwić
bo to może być tak że skoro dzidzia ie wydmucha noska to gdzieś to musi spłynąć
białe grudki w kupce też były jakiś czas a...no i kupki wsiąkające w pieluchę się zdarzają
tak że mnie już nic nie dziwi
najważniejsze że maluch je przybiera i...się śmieje
Staram się tak nie przejmować każdym objawem bo na upartego to wszystko moze być objawem jakiejś choroby...
jak dzidzia rośnie i pogodna to ok a jak zauważe że coś nie tak to bede pędzić do lekarza
MIŁEGO DNIA
Janbor witaj znów!
próbowalaś może podawać sab simplex??? pytam bo to jedyny lek który działa na mojego Wojtusia
:-) może u Was też by się sprawdził . Mam nadzieję że wasze problemy się szybciutko skończą sama przez to przechodziłam z pierwszą pociechą w końcu już nawet nie wiedziałam jaki jest dzień tygodnia taka byłam niewyspana
Karolina mój Wojtek też ma nieraz śluz w kupce
pediatra mówi że jak je i przybiera to się nie martwić
bo to może być tak że skoro dzidzia ie wydmucha noska to gdzieś to musi spłynąć
białe grudki w kupce też były jakiś czas a...no i kupki wsiąkające w pieluchę się zdarzają
tak że mnie już nic nie dziwi
najważniejsze że maluch je przybiera i...się śmieje
Staram się tak nie przejmować każdym objawem bo na upartego to wszystko moze być objawem jakiejś choroby...
jak dzidzia rośnie i pogodna to ok a jak zauważe że coś nie tak to bede pędzić do lekarzaMIŁEGO DNIA
Raabit podawałam małej Sab simplex i w sumie purtala ale nadal nie mogła sama zrobic kupki to jest nasz glowny problem i podaje jej tez herbatke ułatwiająca trawienie z hippa.Na szczescie nie boli ja brzuch cały czas tylko wieczorem no i o 3/4 nad ranem
:-( normalnie smieje sie ze mozna budzik ustawiac do jej brzucha i gniecenia:-)
a kropelek od dwoch dni jakos nie podaje bo mi sie w sumie konczą musze kupic nowe i nie wiem czy podawac przed kazdym posiłkiem czy tylko np wieczorem?? bo ona juz tyle tych lekow bierze.
A ty sluzem to mnie zmartwiłas Raabit bo moja ma zawsze prawie sluz w kupce ale ładnie przybiera i do głowy mi nie przyszło ze to zły obiaw... kurcze
:-(
:-( normalnie smieje sie ze mozna budzik ustawiac do jej brzucha i gniecenia:-)a kropelek od dwoch dni jakos nie podaje bo mi sie w sumie konczą musze kupic nowe i nie wiem czy podawac przed kazdym posiłkiem czy tylko np wieczorem?? bo ona juz tyle tych lekow bierze.
A ty sluzem to mnie zmartwiłas Raabit bo moja ma zawsze prawie sluz w kupce ale ładnie przybiera i do głowy mi nie przyszło ze to zły obiaw... kurcze
:-(Karolki
Podwójna mama:)
raabit podaje bebilon pepti 1 - na recepte
Gosiu ja tez mysle ze jezeli dziecko nie ma bolu brzuszka to chyba nic takiego ten sluz...:-)
wczesniej bolal go brzuszek ale po zmianie mleka jest juz ok.kiedys przy okazji tez zapytam lekarza:-)
sab simplex chyba trudno kupic w Polsce wiec sprobujcie esputicon ma ta sama substancje dzialajaca.
Gosiu ja tez mysle ze jezeli dziecko nie ma bolu brzuszka to chyba nic takiego ten sluz...:-)
wczesniej bolal go brzuszek ale po zmianie mleka jest juz ok.kiedys przy okazji tez zapytam lekarza:-)sab simplex chyba trudno kupic w Polsce wiec sprobujcie esputicon ma ta sama substancje dzialajaca.
aniulka01
Sierpniowa mama'07 nasze pierwsze maleństwo
hej
raabit mój Maciuś tez sporo ulewa i troche mnie to martwi ale połozna mnie za każdym razem uspokaja że zastawka jeszcze nie do końca rozwinięta u małego. Ja karmie piersia więc dużo zależy od tego co zjem juz mam taka diete że sama sie dziwię że jeszcze funkcjonuję.
No właśnie a co do diety mamy karmiące kiedy można wprowadzać jakieś urozmaicenia bo tęskno mi za serkiem i jogurcikami a musiałam to wykluczyć przez ulewanie małego.
mój mały tez ma kupki wsiakające w pieluszkę ale ja myslę że to normalne tylko faktycznie czasami musi sie troche poprężyc aby zrobić.Macie rację nigdy bym nie przypuszczała że będzie mnie cieszyć kupka mojego dzidzi hihi
raabit mój Maciuś tez sporo ulewa i troche mnie to martwi ale połozna mnie za każdym razem uspokaja że zastawka jeszcze nie do końca rozwinięta u małego. Ja karmie piersia więc dużo zależy od tego co zjem juz mam taka diete że sama sie dziwię że jeszcze funkcjonuję.
No właśnie a co do diety mamy karmiące kiedy można wprowadzać jakieś urozmaicenia bo tęskno mi za serkiem i jogurcikami a musiałam to wykluczyć przez ulewanie małego.
mój mały tez ma kupki wsiakające w pieluszkę ale ja myslę że to normalne tylko faktycznie czasami musi sie troche poprężyc aby zrobić.Macie rację nigdy bym nie przypuszczała że będzie mnie cieszyć kupka mojego dzidzi hihi
Janbor tu masz link do tematu "śluz w kupce" w dziale Niemowlaki https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/sluz-w-kupce-11604/
Co do sab simplex to my podajemy małemu 15 kropli rano i 15 kropli wieczorem przed jedzeniem
teraz zminiejszyliśmy do 10 kropli i też jest wszystkow porządku 
Aniulka skoro dzieci przybierają na wadze to moze faktycznie nie ma co sie martwić ulewaniem
tak to już jest z mamusiami że wszystko nas może zdenerwować lub wystraszyc bo to nasze ukochane maleństwa 
Co do sab simplex to my podajemy małemu 15 kropli rano i 15 kropli wieczorem przed jedzeniem
teraz zminiejszyliśmy do 10 kropli i też jest wszystkow porządku 
Aniulka skoro dzieci przybierają na wadze to moze faktycznie nie ma co sie martwić ulewaniem
tak to już jest z mamusiami że wszystko nas może zdenerwować lub wystraszyc bo to nasze ukochane maleństwa 
reklama
Podziel się: