reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Mrozik, no tak, zdjęcie nie bardzo aktualne, hehe.
Termin mam na 23 stycznia, teraz zbliżam się do półmetka ciąży. Nie mieszczę się już w swoje ciuchy!! A jak twoje dzieci? Filipek bawi się razem z Wiktorią? U mnie to będzie większa różnica wieku, więc nie wiadomo jak będzie...

Kama - Filip to super do Wiktorii ma podejście. Ostatnio nawet ukochane zabawki jej pożyczał - czyli maskotkę Chudego. Za to Wiki to zadziora nie z tej ziemi i zabiera mu wszystko. Gryzie - ale to tylko mnie, tak jakby sobie pomasowac dziąsła chciała.
Jutro Filip powrót do przedszkola a Wiki pierwszy dzień w nowym żłobku. Żal mi jej strasznie, bo ona boi się obcych. No ale nie stac mnie dalej do prywatnego dawac i musze dac do państwowego. Żłobek fajny, zanim sie do Pań przyzwyczai, to sporo minie

Kama - witaj spowrotem i Gratuluje drugiej ciąży
Mrozik - biedna mała, ale musi sie zaklimatyzować

Moja Zuzia jutro idzie do przedszkola pierwszy raz, zobaczymy jak to będzie. Narazie chyba bardziej panikuje niż ona

no i jak pierwszy dzien w przedszkolach?
u nas rozpoczecie jest w poniedzialek, ale Wiki pojdzie od wtorku, bo dopiero w poniedzialek przylatuje po wakacjach.
no a Adas zostaje w domu do okolo 20/09, a potem do assistante maternelle - cos w rodzaju akredytowanej nianii, ktora ma pod opieka max 4 dzieci. w poniedzialek ide dogadac szczegoly i mam nadzieje ze Adasiowi sie spodoba.
no a ja dzis pierwszy dzien na moim starym site - wrocilam do gariatrii i juz mam dosyc. mam nadzieje, ze stosunkowo szybko bede mogla wrocic na ortopedie....

Antylopka - ciężką masz tą prace. A od czego zależy czy cię przeniosą?
U nas początek ciężki u Wiki. Dziisja było podobno gorzej niż wczoraj. Nawet bluzy nie dała zdjąć i bardzo zaryczana poszła. Filip to bez problemu póki co idzie. Mam nadzieję że to się nie zmieni ;)

U nas też bez problemu poszło. Kuba odliczał ile razy musi jeszcze spać zanim pójdzie do przedszkola ;-) tak się cieszył!

mrozik - bo poki co im nie brakuje tam nikogo, ale jest mozliwosc ze przeniosa jedna z tamtad tutaj a ja pojde tam. Albo sama sie zwolni, bo cos przebakiwala....

Jak pomysle, ze we wtorek rano bede musiala walczyc z Wiki o wstanie rano... ona lubi chodzic do przedszkola, ale jest problem ze wstaniem rano:(

U nas początek przedszkola też dobrze, nawet lepiej bym powiedziała, niż przed wakacjami, ale zobaczymy jak będzie dalej.
Mrozik, trzymam kciuki za Wiki.

reklama
Kciuki sie przydały ;). Wiki dalej szlocha przy oddawaniu, ale juz nie ryczała dzisiaj. Jak ją odbieram to zawsze pytam jak było. Pani mówi że z nią to super jest. Mało płacze. Sama zasypia, tylko misia bierze ze sobą do przytulenia. Ładnie śpi. Je. Jest samodzielna. A ja myślałam ze ona będzie najtrudnieszym dzieckiem - bo straszny z niej uparciuch. Miła niespodzianka.
Filipa w przedszkolu tez pani chwaliła, że grzeczniejszy sie zrobił. Wydoroślał. Ale w środe już zaczął łobuzowac. Podobno dużo dzieci było w środę nadpobudliwych. Smiałam sie że to przez wybuchy na Słońcu ;)

Byliśmy ostatnio z mężem w kinie na "O północy w Paryżu". Teraz mam zaproszeni na drugi film "Baby sa inne" - chyba tak to się będzie nazywac.
Ten o Paryżu fajny, komedia, nieco romantyczna, ale inna niż wszystkie tego typu :)

Do góry