reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

No Adas tez padł,ale tak samo jak Piotrus:-(
Tyle ze on do 23 spi dobrze,a potem masakra:no:
Gluty caly dzien:-(,ale bylismy u lekarza po recepte i osłuchala go-wiec w oskrzelach i płuckach czysto:tak:Podniosłam łóżeczko po stronie główki,zeby katarek spływal-moze bedzie lepiej

reklama
Katrins dobre.....:-D:-D

Kira
dobry pomysl z tym lozeczkiem, napewno szybciej mu sie nosek oczysci, moj ma taka specjalna poduszke na skos

Katrins tak mi przypomnialas pewna historie z moim brzdacem....bawi sie drzwiami od lazienki a ja stoje kolo nich i myje lustro , kran i takie tam,a on za kazdym razem wali mnie tymi drzwiami o noge, mowie mu ze boli mamusie, nie wolno, on dalej rąbie, po ktoryms razie odeszlam polozylam sie na lozko i zaczelam szlochac na niby , jak sie maly zerwal , na czworaka targal do mamusi, ciagnie mnie za nogawke , a ja na niego patrze a on mnie dwoma raczkami za twarz zlapal , buzie rozdziawil i caluje ta rozdziawiana buziulka,myslalam ze sie rozplacze, ten moj szkrab juz normalnie coraz madrzejszy i kochanszy!!!!

Ala przewaznie zasypia 19.00-20.00 i tak śpi do 5.30-6.00 dzisiaj wyjątkowo do 7.00,ale to dlatego że miała fatalna noc.Idą ząbki i biedulka budzi się co godzinę.
Katrins-Niezła ta historyjka ha ha ha
Luxik-Wrażliwy chłopiec ci rośnie i bardzo mądry.

Dziekujemy dziewczyny za życzonka, przydadzą się bo to chorubsko wcale nie chce przejść. Wczoraj w końcu wezwaliśmy doktorkę. Karolki - ja właśnie myslałam że to na podłożu alergicznym. Wczoraj był tak marudny - cąły dzień płakał. To pewnie od ząbków. Ale się wystraszyłam, bo ząbki już jakis czas mu idą, a wczoraj była diametralna zmiana, oczywiście na gorsze. Lekarka osłuchała, wyoglądała. Niby jest dobrze, ale katar okropny - normalnie zielone gęste gluty lecą jak z kranu. Powiedziała właśnie , ze ona alergie podejrzewa. No ale jest w okropnym stanie. Do tego wieczorem dostał gorączki 38 stopni i teraz rano znowu ma 38. Czy to moze być od zębów? Ja już głupieję. Sama nie wiem co mu jest. Chrype też ma i nie wiem czy to może być faktycznie od alergii? Poza tym katar wodnisty to wiem że jest od alergii, a taki ropny też może być?

Dziewczynki coś wam pokaże to są te zmiany skórne u Olki wczoraj były malutkie dwie kropki a dziś takie plamy i wlasnie to miala ostatnio na raczkach i plecach teraz wyszło na nozkach i pod pachami:-(Czy któres z waszych szkrabow miało takie cos??? Najgorsze to to ze to rozprzestrzenia sie w zaskakującym tempie. Ja obstaje że to ta wstretna łuszczyca jak rozebrałam Ole próbowała to drapac wiec musi ją swedziec.:wściekła/y:To wyglada jak poparzenie. Kurcze myslałam ze jak jej znikło to juz nie wylezie a tu masz.

Załączniki

• oswiadczenie bluz 017.jpg
    oswiadczenie bluz 017.jpg
    50 KB · Wyświetleń: 37
  • oswiadczenie bluz 016.jpg
    oswiadczenie bluz 016.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 36
  • oswiadczenie bluz 015.jpg
    oswiadczenie bluz 015.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 40
  • oswiadczenie bluz 014.jpg
    oswiadczenie bluz 014.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 38
Edyta - jejku co się Oleńce porobiło :-(. Okropnie to wygląda. Aż mi łzy polecialy. Nie masz jakiegoś dobrego dermatologa? Ja bym biegioem poleciała z tym

Edytka fatalnie to wygląda. Chyba jak najprędzej powinnaś pójść z tym do lekarza.

Mrozik mi się tez kojarzy przy alergii wodnisty katar. Druga sprawa, że alergicy szybciej łapią wszelkie infekcje i byc może ten katar alergiczny przerodził sie w jakiś niealergiczny.

edyta 80 Kuba mial to samo :tak: na buźce, na rączkach, pod paszkami i pod kolankami. wygląda to jak AZS lub skaza białkowa, swędzi przy AZS ( nie wiem czy przy skazie rowniez) i łuszczy się po kilku dniach-lec do lekarza, tylko uwazaj na to co ci przepisze-mam tu na mysli masci sterydowe-z nimi trzeba ostroznie:tak: bo choc szybko przynoszą ulgę, to nie mozna ich dlugo stosowac :no:
mała pewnie zjadła cos nie tak lub miala kontakt z jakims kosmetykiem, detergentem itd. napisz pozniej co lekarz stwierdzil-ucaluj Olkę, nie pozwol jej tego drapac, bo moze się wdać jakies paskudztwo-trzymajcie się cieplutko ;-)

mrozik to pewnie przez oslabiony ząbkowaniem organizm Filipek wszystko łapie, temp. troche za wysoka jak na same ząbki, ale pewnie załapał jakąs infekcję przez to, ze jest teraz słabiutki-a moze to faktycznie alergiczne sprawy-tylko skąd te zielone gluciorki ? ropny katar wskazuje raczej na jakis stan zapalny-nie wiem nie jestem specjalistą, ale tak wlasnie mi sie wydaje-trzymajcie się dzielnie-zdroweczka jeszcze raz ;-)

reklama
Nata Ola to miała z 2 miesiące temu na raczkach pleckach zeszło samo.Dzis po południu jade prywatnie do dermatologa bo zanim bym dostała sie panstwowo to znow by jej zeszło. Byłam u alergologa niedawnoi niestety ona nic nie mogla powiedziec bo wszystko zeszło. Macius miał identyczne place ale u niego niby to była łuszczyca po mnie.

Do góry