reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ostatnia edycja:
reklama
mrowka456 śliczny filmik :-D gratulacje dla córci ;-)

Ewelia Twoja córka też dzielna :-D:-)

Natalia85 ja też mam wrażenia że Wojtuś rozumie co się do niego mówi. Jeśli nie chce spać, a ja mówię że ma się położyć to tak pociesznie kręci głową "nie nie":-D
Jeśli chodzi o smoczek, to u nas jest tylko do spania potrzebny:tak:Wojtek po obudzeniu sam go wyrzuca (dosłownie-zwykle...za łóżeczko:-p) nie ukrywam że cieszę się że nie potrzebuje go ciągle:-)

A mnie jakieś smutki dziś dopadły...:-:)-:)-(

mrowka-Super sobie Julinka radzi z tym chodzeniem.
ewelia-Brawa dla Zuzi.

Ja podobnie jak wy mam wrażenie że Ala dużo rozumie,szczególnie jeśli chodzi o zakazy.Jak wie że jej czegoś nie wolno a chce to chwycić to takie słodkie oczka robi i minkę jakby błagała o pozwolenie.

mrówka gratulacje dla Julci:-) ale sie rozchodziły te nasze maluchy:tak::-)

A ja jestem szczesliwa bo jutro o 6 wraca Andrzej ale i tak najważniejsze ze lot ma za soba(nienawidze jak lata samolotem :no:zawsze mam czarne mysli:no::dry:)

Dziewczyny moze z tymi smoczkami to tez tak ze nasze gaduły nie chca miec zatkanej buzi...:-p:laugh2:zauwazyłam ze Piotrek nawet jak na chwile złapie smoczka to go oddaje i wtedy bez problemu wyglasza swoje monologi:sorry2::-)

Acha i u nas zaczęło sie wyłaczanie telewizora...opanowal ktory to guzik i non stop wyłacza podobnie komputer(chodziaz rzadziej:sorry2:)

fajnie,ze Wasze maluchy reagują posłusznie na zakazy:tak:.Mysle,ze moja Wiki tez duzo rozumie,wie,ze cos jest zabronione,ale kiedy mowie jej,ze czegos nie wolno,bardzo sie cieszy i specjalnie właśnie to robi,taki mały łobuziak.

My za chwile wyjezdzamy na wczasy do Leby,prognoza pogody deszczowa wiec mam nadzieje,ze sie nie sprawdzi.Ja zawsze mam pecha z pogodą,jak gdzies wyjeżdzam:wściekła/y:,mam wiec nadzieje,ze tym razem bedzie inaczej.
Zobaczymy jak wiki zniesie 10-godzinna podróż.

mrowka - brawa dla Julki, teraz tak jeszcze nie poradnie ale za kilka dni bedzie zasuwac na calego, ale i tak rodzice juz teraz maja byc z czego dumni:tak:

Z tym schodzeniem z wersalki, to jak juz pisalam u nas tez Zuzia schodzi, nikt jej nie uczyl, odwraca sie tylem i schodzi i nawet wie ze tylko tak mozna i juz nie ma opcji zeby spadla(chyba ze sie zapomni) to juz jakas wygoda dla mnie:-D

A Zuzia jak cos wezmie do buzi i mowie jej "bee wyrzuc to!" to smieje sie na calego i w dlugą:-D a ja ją gonie.

Gratulacje dla Wszystkich nowych chodzików
Ewelia u mnie ejst na odwrót wiki wchodzi na łóżko ale zejść nie umie ale lada dzień moze ją nauczę .
Jesli chodzi o zakazy moja Wiki tez słucha anajlepsze jest to jak wie że nie wolno i nap idzie do włącazonego piekarnika i móiw sama do sieie niu niu niu i patrzy już nie dotyka dzisiaj chciała wyjść na balkon ale staneła w progu i mówi niu niu niu tak sie można z niej usmiać jeśli macie ochotę zobaczyć poczynania mojego dziecka zapraszam na Bobasy - Wiki17082007 - Zdjęcia Dzieci, Filmy Dzieci - Załóż galerie swojemu bobasowi - bobasy, dzieci, dzieciaki, galerie, bobaski, zdjęcia dzieci, filmy dzieci, pociechy, noworodki, rodzina, rodzinne, hosting zdjęć i filmów
tam w zakałdce z filmami jest kilka krótkich

Ewelia, no to gratulacje dla małej:-)
I Mrówka, dla Twojej córy również
Gosia, smutki?Ja też wczoraj wieczorem jakąś chandrę miałam:baffled:
Natalia, u nas z telewizorem to samo, a kompa to za dnia w ogóle nie włączam. Jak widzi światełko do kompa, to zaraz by chciał pstrykać i nie da się go odciągnąć:no:
Syska, udanego wypoczynku
A co do smoczka, to u nas już dawno w ogóle nie ma. Ale od kilku dni zaobserbowałam inną rzecz, że Bartek zaczął ciagać smoka z butelki, co jest dużo gorsze. Widzę że to go momentami uspokaja, nie wiem co robić, czy z powrotem dać mu normalnego smoczka, skoro już go tyle czasu nie brał? Mam nadzieję, że to chwilowe - zabieram mu butelkę jak widzę że nie pije tylko cycka, ale jak on się wtedy złości:baffled:

reklama
oj jakos ostatnio nie mam czasu na czytanei i pisanie, wiec tylko tak szybciutko...
gatuluje wszytskim dzieciaczkom nowych osiagniec!

U nas zaczyna sie wilekie chodzenie, maly chyba faktycznie postanowil nauczyc sie chodzic do roczku zeby moc przejsc samemu przez kosciol :-) kazdego dnia robi postepy.

Pilot do telewizora juz wie ze sluzy do zmiany programow, pilot kieruje w kierunku tv i naciska guziczki i smieje sie jak obraz sie zmienia :-)

Opanowal otwieranie automatu... to akurat jest mniej zabawne, no ale coz, zawsze nowe osiagniecie ;-)

Jesli chodzi o "nie wolno" to jak robi lub chce zrobic cos czego nei powinien, to najpierw to robi a potem grozi paluszkiem ze nie wolno... ubaw po pachy.

Dziewczyny mam pytanie odnosnie pasty do zebow... jakiej uzywaja wasze maluchy? kule bo jest tego tyle w sklepiej ze zglupialam, z fluorem czy bez? Patrzylam na ta z apteki nenodent (czy jakos tak) ale tam nic nei pisze ze nie trzeba jej plukac :confused:

Do góry