reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Katrins - no to ładna kolekcja ząbków. U nas dopiero są górne i dolne jedynki i dwójki, górne czwórki dopiero co wyszły i chyba dolne idą. Ale piątek jeszcze brak i myślę że długo nie będzie. No o trójkach już nie wspomnę ;-)

Filip już zaliczył moje obcinanie i wizytę u fryzjera jedną. Ciężko było bo straszny wiercioch i nietykalski jest jeśli chodzi o takie "operacje". Ja pod koniec października na pewno znowu odwiedzę fryzjera, ale na razie wystarczy. Bardzo długie już miał i musiałam je przyciąć - bo grzywka do oczek wchodziła i loki mu sie robiły z tyłu główki

reklama
-Katrins, gratulacje dla Krzyśka skoro już tyle słów wypowiada.

U nas poprzednia noc okropna. Bartek stale sie budził i płakał wniebogłosy, nic nie pomagało. Rano wyszło szydło z worka - katar!!!! :baffled:

Katrins-Tyle ząbków:szok::szok::szok::szok: u nas dopiero 1 i 2 wyszła a teraz przebija się dolna lewa 4 powinna lada moment być.Krzyś ma bardzo bogaty słownik.Alunia ostatnio przestała używać słów których się nauczyła nawet mama nie chce mowić a to jej pierwsze słowo było.Teraz jest na etapie straszenia wszystkich.

mrozik-Filipek też już ma niezłą klawiaturkę.

kama-Zdrówka dla Bartusia

Konkursik dziewczyny, wklejam link: Śpię zdrowo

Katrins - gratulują ząbków i słownictwa:-D. tak to się dzieci rozwijają, że na czyms sie koncentruja. Krzyś na mówieniu i króluje w tej dziedzinie.:laugh2: I korzystaj jeszcze z tych chwil, gdzie nie biegasz zgięta w pół i wszystko z półek zdejmujesz;-)
Mrozik - moja wikunia to panią fryzjerkę zna tylko w roli przyszłej mamy:-p dziewczyna miala termin na 6września, wiem że cztery dni temu jeszcze w dwupaku, teraz juz pewnie wywołali albo cc.
kama - to opiekuj sie Bartusiem i niech katarek ucieka a-sio!!:angry: Wiki miała katarek, jak ja byłam chora i nauczyklam ją dmuchać nosek. teraz jak ma chusteczkę, to vchodzi do wszystkich i im nosy wyciera, hehe:happy:
kozica - wiki też errrrrr-rrruje;-):tak: Mąż się smieje, bo na początku to takie francuskie er było, że młada po mamie zdolności do języków odziedziczyła i od francuskiego rozpoczyna, a teraz się na twardy niemiecki (tudzież arabki rrr) przerzuciła.:laugh2::-D

Hej kochane:tak:
Katrins-to pieknie,cała buźka ząbków:-)My mamy cztery na górze i dwa na dole-cały czas,ale czyba idzie górna czwórka-wiec obserwujemy:tak:
Kama-mam nadzieje ze to tylko katarek-zdrówecza dla Bartusia
Tomola-ja sama obcinalam Adasiowi włoski juz 3 razy,kręcą mu sie na karku i nad uszami,i grzyweczka do oczu wchodzi-jak u Filipka Mrozik:-)kiepsko z tym szpitalem:baffled:mam nadzieje ze Szymonkowi juz lepiej
Kozica-Adas nauczył sie "brrrum-brrrum"i bardzo ładnie wymawia r-mam nadzieje ze tak zostanie:dry:"mama" "tata" "dziadzia" "mniam" "co to" "ma-znaczy masz" "da-daj" i jeszcze kilka które mozna rozróznic-chociaz sama sie czasem zastanawiam:-Da-i jak cos chce to mowi "o to" i pokazuje paluszkiem:tak:kiwa paluszkiem ze nie wolno,jak mowie "ama" to leci do fotelika,jak mówie ze idziemy spac to sam na łóżko wchodzi z pieluszką:tak:spi juz na duzym łóżku bo przynajmniej nie wybudza sie w nocy z płaczem i w dzien spi dluzej:tak:cos mu małe łóżeczko nie pasuje:-pladnie lezy,nie spada-zreszta jest obłozony:tak:spi juz tak od 5 dni:tak:
A ja zaczęłam pracę w weekendy-dorabiam na kasie w supermarkecie:-ppowiem Wam ze fajna odskocznia,Adas w weekendy z babcia siedzi-cała szczesliwa:-Da ja dorobie troszke-praca na same weekendy po 8 godzin i mam ponad 700 zł-wiec baaardzo podreperuje budżet-a że praca jak praca........;-)

Kira no to fajnie z tą pracą :-) a wiesz może czy dzieci to "rrrrr" jeszcze mogą zapomnieć? bo takie było moje pytanie....
tomola my się też musimy obciąć ale moja fryzjerka to takie dzieci maszynką obcina a ja się boję że się Kuba przestraszy bo on takich rzeczy nie lubi i się boi a poza tym to mu jeszcze ciemiączko nie zarosło więc maszynka odpada.... do innej fryzjerki jeszcze nie dotarłam....

witamy
Gratulujemy zabkow i nowych osiagnięć:-)
Karol juz sam siebie przechodzi:dry:dzis szaleje od 7 juz na dobre:baffled: nie moge go upilnowac, zaraz chyba drugi raz zaliczymy spaer bo mi mieszkanie rozniesie:szok:wszystko wyciaga, roznosi, komputer tez juz rozpracowal, ze stolu sciaga, z blatu kuchennego...do palnikow dosiega:-(oczy dookola glowy:dry:
I tak jak wszystkie dzieciatka chyba nerwus straszny, jak nie zwracam uwagi to pisk taki i skrzeczenie ze leb peka:tak:no ale coz taki wiek...zeby tylko babcia dala rade:-D

Oj jak wasze szkraby już rozgadane... Ola mówi mama , tata, wczoraj nawet powedziala tato:-D fajnie to brzmiało, baba, dziadzia , dzidzia, lala i co mnie najbardziej zaskoczyło mówi cześć czasami powie:teś a nieraz wyraznie cześć. To trudny wyraz ale chyba go tak przyswoiła z tegowzgledu ze Macius czesto mowi do niej czesc i tesciowa.W ogóle wyciaga raczke na przywitanie do tego jeszcze nia tak wyma****e hehe. Przesyla buziaczki. Ostatnio bylismy zobaczyc u sąsiadów na łące krówke i jak odchodzilismy nawet krówce przesylala buziaczki hehe. To jest mala aparatka mówie wam. Gra na organkach a jaka jest zla jak się jej wejźmie od wczoraj to jak zawodowiec chodzi z tymi organkami i nie trzyma dwoma raczkami tylk jedną. Poza tym ma manie chowania się. Ostatnio wcisneła sie miedzy lodówke a sciane i myslicie ze sie odezwała dopiero po chwili mojego szukania i nawolywania. Oczywiscie jak ją tam znalazłam smiała sie ze mnie.:-DA ja już w stresie i w nerwac zesie jej cos stało.

reklama
edyta - no to nieżle z tych schowaniem się:-D. Wiki też się chowa, ale nie umie cicho usiedzieć. Jak tylko ktos powie:"Gdzie jest Wikunia?" ona zaraz wyskakuje roześmiana. Oleńka widze, że bardziej sie do partyzantki nadaje, bo nie ułatwia odnalezienie:tak:
Kira - gratuluję pracy:tak: na któryms roku na studiach pracowałam przez 4 miesiące na kasie i pamiętam, że wiekszość tam pracujących dziewczyn traktowała prace serio i szef ciągle robił jakieś jazdy. :nerd:A to dziewczyna sie rozlicza, liczy pieniadze, a ten palant przyłaził i truł coś, pytał o jakiś asortyment (Budowlany, bo to było w castoramie) i głupie teksty typu: "jak to nie wiesz jak się montuje podwieszany sufit? A jak Cie klient zapyta?:wściekła/y:"
Zawsze mu głupio odpowiadałam, bo mi tak bardzo nie zależało i dał mi spokój :happy: Jak na pytanie co to dyfuzja:sorry2::confused: powiedziałam że transport przez komórki organizmu. On mi na to, że myślał w kontekście dyfuzora (To część w układzie kominowym), a ja mu, że trzeba było spracyzowac pytanie. Potem mi powiedzial, że pewnie długo nie popracuje, bo znajdę sobie lepszą ptracę, a ja że mam nadzieję, że to szybko nastąpi.:szok::tak:

Do góry