reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Dużo zdróweczka dla wszystkich dzieciaczków.

U nas choroby narazie odpuszczają ale od jakiegoś tygodnia Zuzia koszmarnie śpi, zasypia ok 21 i spi do 23-24, potem to już koszmar, budzi sie co 10 minut, piszczy, jęczy, kręci sie, wkońcu idzie do naszego łóżka ale to wcale nie pomaga, też sie kręci, piszczy, płacze i tak na zmiane do samego rana, na koniec budzi sie i nas o 7 każe włączyć bajkę w telewizji i budzi nas żebyśmy z nią patrzyli. KOSZMAR!!!:baffled::no: Od tygodnia chodze jak ztruta, zasypiam na stojąco. Podejrzewam albo ząbki ostatnie, albo koszmary albo nadmiar spacerów i wrażeń. Mam nadzieje ze szybko jej to minie

Witam serdezcnie,

moj Mateuszek takze urodził sie w sierpniu 2007, wiec mam nadzieje ze moge sie przyłaczyc do Waszego forum :)

a tak wlasciewie to skierowały mnie do Was dziewczyny z forum o dzieciach z kwietnia '07, na ktore to wpadłam szukajac informacji i odpieluszkowywaniu naszych malców.

ja akcje "nocnik" wprowadziłam dwa dni temu.A jak jest u Was? czy która z Was tez moze ma zamiar lub jej po odpieluszkowaniu.

Pozdr

Witaj Ikasiaa!
My z pieluchami jeszcze walczymy... tak do końca jeszcze nie jesteśmy konsekwentni... czekam na cieplejsze dni żeby nie było tyle rozbierania (kupę Kuba robi do nocnika i czasem uda się siku ale tylko czasem)
My teraz walczymy żeby nauczyć Kubę pić z kubka, kupiłam taki z LOVI
Kubek niekapek 150 ml LOVI 6m+ miękki ustnik (608316739) - Aukcje internetowe Allegro
w dzień kompot mu w takim podajemy ale wypija połowę tego co do tej pory pił :-( nie rezygnujemy i mam nadzieję że w końcu jakoś zaskoczy.....

Życzymy zdrowia wszystkim dzieciom! U nas na szczęście nic się nie dzieje.
edyta z mlekiem pewnie będzie problem skoro jest niedobre, ja dawałam Nutramigen ale problemu nie było bo Kubuś był malutki....powodzenia! Pisz jak Wam idzie?

Witaj Ikasiaa!
My z pieluchami jeszcze walczymy... tak do końca jeszcze nie jesteśmy konsekwentni... czekam na cieplejsze dni żeby nie było tyle rozbierania (kupę Kuba robi do nocnika i czasem uda się siku ale tylko czasem)
My teraz walczymy żeby nauczyć Kubę pić z kubka, kupiłam taki z LOVI
Kubek niekapek 150 ml LOVI 6m+ miękki ustnik (608316739) - Aukcje internetowe Allegro
w dzień kompot mu w takim podajemy ale wypija połowę tego co do tej pory pił :-( nie rezygnujemy i mam nadzieję że w końcu jakoś zaskoczy.....

Życzymy zdrowia wszystkim dzieciom! U nas na szczęście nic się nie dzieje.
edyta z mlekiem pewnie będzie problem skoro jest niedobre, ja dawałam Nutramigen ale problemu nie było bo Kubuś był malutki....powodzenia! Pisz jak Wam idzie?

Ikasiaa - Wikunia nocniczkuje od dłuższego już czasu ze zmiennymi rezultaytami. Widzę, że jak tylko coś jest nowego, interesującego, czy po prostu gorszy dzień to zapomina o nocniku. Tak w ogólę, to woli ubikację niż nocnik:tak:w domu czasami przez niedługi czas chodzi bez pieluszki. Ogólnie chyba idzie nam dobrze.

kozica - my teraz odstawiamy niekapek lovi 12+. :-)Wikunia w domu czy w gościach pije z normalnego kubeczka. Ładnie go trzyma dwoma rączkami i pije sama. Niekapek jest zostawiony na podróże itp, bo ciągle nie kupiłam bidoniku. Przez słomke tez pije, więc czasami z kartonika. A opstatnio nawet z małej butelki (pól litra) piła wode mineralną, ale musiałam jej pomóc przechylić, żeby się nie polała:-D

edyta - Wikunia pije różne mleka i po żadnym nic jej nie było, więc to chyba kwestia indywidualna. jako mleko bazowe ma Bebiko, ale pije czasem nestle junior waniliowe lub nestle mleko& owoce z kartonika.

No narazie idzie ciężko mieszam jej z Nestle ale tylko 3 miarki a 4 tej nieszczęsnej Humany. Czasami wypije bez niczego ale nieraz pluje i nie chce. Wieczorem najczesciej nie chce pic ale wtedy jak zasnie daje jej to wypije przez sen.:-)
A tak w ogóle chciałam spytac ile wasze dzieciaczki piją mleka? Ola dotychczas piła 3 razy ale chyba zmienie to na 2 razy ponieważ rano sie domaga ale jak wypije butle to juz o sniadaniu nie ma mowy dopiero tak miedzy 10-11 mogę jej cos dac.:baffled:

Cześć!
u nas już całkiem dobrze, tylko katar, nocnik też już zaczynamy
a mały pije 2 razy mleko rano i wieczorem czasem u cioci w kąciku:-)
pozdrawiamy

Kuba też pije 2 razy mleko po 240ml. rano i wieczorem (śniadania jako takiego nie jada, chyba że się do kogoś z nas "przykoleguje")

Zuzia tez pije wieczorem duzą butle i nad ranem jak juz marudzi ok 6 małą, śniadania też własnie dlatego różnie idą, czasem zje, czasem nie.

Zuzia do posiłków pije z kubeczka plastikowego z uchwytami (zwykły kubek niekapek canpolu i odkręciłam wieczko) tylko w między czasie dostaje picie w niekapku, zwłaszcza soczek bo by wszystko polała. No i mleko nieszczęsne z butelki. Z butli zwykłej nauczyłam ja pic rok temu w wakacje kiedy to na spacery czesto zapominałam o jej piciu albo juz wypiła to zawsze butla niegazowanej w wózku była, teraz z małej butleki półlitrowej sama zasuwa:tak:

Ja myśle o przejsciu na zwykłe mleko krowie, dzis dalam jej na noc bo brakło nam Bebiko i zapomnielismy kupic, ciekawe czy nic jej nie bedzie:baffled:

reklama
Hej kochane:sorry:
Oj dawno mnie nie było,ale pol dnia na dworku siedzimy:tak:zreszta jak wszystkie chyba bo pusteczki na forum:sorry:
Edyta-biedna Olka,kurcze,myslalam ze juz bedzie ok,a tu takie paskudztwo:baffled:a jak z tym mleczkiem?Lepiej troche?
Mrozik-to niezle musial biedny zareagowac ze az poparzenie:szok:co za paskudztwa te leki:eek:
Ewelia-jak Zuzinka?Lepiej?A jak ty sie czujesz mamusiu;-)
Edyta-Adas pije mleko zazwyczaj raz 240-260 ml na noc,niestety z butelki:baffled:czasem rano jakos 2 razy w tyg:tak:
U nas tez niekapek w odstawke poszedł:no:pije z normalnej butelki,cos w stylu "kubus play" a z niekapka to 1/5 tego co normalnie:baffled:
U nas tez jakas infekcja sie przyplatala,katar,kaszel i temp ponad 38.Oprocz tego jakies zapalenie siusiaka bo czerwony i Adas nie da sie dotknac:-(
Mam nadzieje ze szybko wszystko minie.Zdrówka dla maluszków:-)

Do góry