reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

mrozik - przyna nasza rocznice slubu, super:)

A przy takiej operacji to ja kiedys uczestniczylam:) Super, uwielbiam takie "widoki"!! Chodzi na rehabilitacje? Dobrze by bylo, aby cwiczyl pod okiem specjalisty, aby dobrze wypracowac zgiecie kolana i wzmocnic czworoglowy uda

reklama
Trochę późno, bo święta się kończą,

SPOKOJNYCH, RODZINNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO

Antylopka -duże maleństwo ;-)

mąż ma rehabilitacje i te ćwiczenia całe, ale przez weekend sobie trochę przystopował, bo wysięk mu się robi i 2 razy po wypisie ze szpitala byliśmy u nas w Kielcach na punkcji. Raz ściągnął lekarz 75 - w czwartek, a w sobotę już tylko 30 ml. A teraz święta, ten "nasz" wyjechał" i nie chcemy ganiać po szpitalach. Mamy niby telefon do niego i jakby co, to da namiary na kolege, ale wolimy obyć sie bez punkcji na święta.
W czwartek jedziemy znowu do bielska na zdjęcie szwów i kontrolę, no i od dzisiaj zaczyna znowu ćwiczyć

Jak minely Swieta? My w niedziele poszlismy z dziecmi na polowanie na jajka - 3 godziny na powietrzu, pelno sportowych konkurencji dla dzieci - my wrocilismy wymeczeni, Wiktoria w domu zasnela; po czym zwymiotoala czekoladowe jajka ktorych sie tam najadla, a Adam wojowal do prawie 22. I wykoncz takiego lobuza...

My Święta w domu siedzieliśmy, bo mężowi trochę ciężko do samochodu wejść z tą "sztywną" noga. Ale już coraz lepiej jest. Za tydzień już bez tej łuski będzie mógł chodzić :tak:

Ja w Święta post zupełny miałam przez moje zapalenie jamy ustnej. Nic nie mogłam przełknąć.

Czy któraś z Was daje dziecko do szkoły?
My dalej kontynuujemy przedszkole

mrozik Kuba też nadal do przedszkola, ja nie jestem zwolenniczką wcześniejszego posyłania (choć sama szłam wcześniej, ale szkołę miałam za płotem taką na wsi gdzie wszyscy się dobrze znali, niestety mój Kuba będzie musiał do szkoły dojeżdżać gimbusem 6km. :-()

reklama
Antylopka - teraz jest tak, cytuje :) :
O dwa lata ustawa przedłuża okres, w którym rodzice podejmują decyzję o rozpoczęciu przez dziecko 6-letnie edukacji szkolnej. Oznacza to, że o rozpoczęciu nauki w szkole dzieci urodzonych w latach 2006 i 2007 nadal decydować będą rodzice.
Dzieci urodzone w latach 2006 i 2007, które nie pójdą do I klasy szkoły podstawowej od 1 września 2012 r. i od 1 września 2013 r., będą nadal przedszkolakami. Zgodnie z ustawą, w roku szkolnym 2012/2013 i 2013/2014 dyrektor szkoły będzie miał obowiązek przyjąć dziecko 6-letnie do szkoły, jeżeli jego rodzice podejmą taką decyzję.

Kozica - ja pewnie będę wozić Filipka 20 km, jeśli uda się szkolę załatwić, bo pracuję w mieście, a mieszkam poza.
Wolę jak będzie blisko mojej pracy, poza tym akurat obok szkoły mieszka moja mama, więc miał by blisko na "obiadek" ;)

Do góry