• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
Kitki tez tak przez chwile pomyślałam. Zobaczę przez tydzień jak będzie ciśnienie wygladalo. Jeśli dobrze to powiem mu, że chyba klinika tak na mnie działa. :-)

Alexia mnie też lekarka nastrwszyla z ciśnieniem bo raz mi wyszło u niej to górne 140 a po 30 min powtorny pomiar 136 i powiedziała ze jeśli tak się powtórzy w warunkach domowych 140 to mam natychmiast się do niej zgłaszać. Mam mierzyc codziennie od tej pory. Powiedziała ze do 120 jest ok, powyżej juz słabo a 140 jest niebezpieczne. Od tej pory zawsze mam u niej stres jak mi mierzy ze właśnie przez stres mi sztucznie wzrośnie ciśnienie ;) i tak to się zapetla ;)

Jest cos takiego jak efekt białego fartucha czy jakos tak, ciśnienie jest wyższe niż normalnie podczas wizyty u lekarza. Alexia mysle, ze powinnaś kontrolować w domu i zobaczyć jak to naprawde wygląda a potem porozmawiać z lekarzem.

przed ciążą miałam niskie cisnienie np 90/60. Odkad zaszłam mam w normie 120/70. Na ostatniej wizycie 135/90. Moja lekarka tez zestresowana, że wysokie. nic mi nie mowiła o mierzeniu w domu ale dzis sama sobie zmierzyłam i 120/70 :) może to taki okres ciazy ze skacze...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry