reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Agne, ale piękne zdjęcia! kurcze, nasza królewna nie chciała się dać 'sfotografować' ;-) mam nadzieję, że w śr się pokaże :-)

reklama
Kasia, ona też nie chciała i lekarz mało mi żeber nie połamał:shocked2: bo ją starał się poruszyć i zmienić jej pozycję. Zakrywała się rączkami i nogami, bo była mocna zgięta, taka zwinięta jak ślimaczek. Ale w końcu udało się buźkę uchwycić.

Agne: Ale śliczne Maleństwo. Też bym chciała w 3D, ale mój gin nie robi a na prenatalnych trzeba dopłacić 120zł. Postanowiłam że fundniemy sobie w 30tyg. Ale bardzo chciałabym zobaczyć jak wygląda tak na real.:-D

Ale śliczna!
U nas też trzeba sporo dopłacić za 3D! na szczęście ja nie chcę ;D wolę mieć niespodziankę po porodzie :-D

Witam serdecznie - my już po USG połówkowym :) z przyjemnością chciałam oświadczyć że mieszkaniec mojego brzusia jest chłopcem :-D, waży ok 409 g i wg lekarza z maluszkiem wszystko w porządku :-D niestety z szyjką jest nie najlepiej 25,6mm i zaczęła się ona nie podobać mojemu gin + bolące twardnienie brzucha to nie najlepsze wieści :-( jeśli zacznie się skracać, albo nadal będzie twardniał brzuch muszę się liczyć z nałożeniem tzw pessara :-( czyli powtórka z poprzedniej ciąży, ale na znacznie wcześniejszym etapie :-(

Kurcze, wczoraj zapłaciliśmy 300 zł! Za usg genetyczne 250, nie wiem dlaczego to połówkowe jest droższe bo wydaje mi się że więcej pomiarów robił w 12t i dłużej ono trwało. Ale teraz dzidzia niby większa. Mam film na płytce 30 minutowy i tam to dopiero dużo widać. I płeć ewidentnie demonstrowała. Ponoć 3 D nie ma sensu robić jak dziecko jest już duże czyi po 25 tyg, bo niewiele widać. A jeśli chodzi o moje odczucia to nie jestem mega zachwycona tym. Dzidziuś wygląda tak jak Plastuś, dużo jest deformacji. Nie jest to typowy film z brzuszka. Ale przeżycie ciekawe. Dla nie pierwsze i ostatnie w życiu:tak:. 10 lat temu nie było a w ciąży już nie będę:-(

Gratuluję chłopca. Hmm...częste nasze zmartwienie to ta nieszczęsna szyjka. Nie znam się na tym, ale pesser daje jakąs gwarancję, że uda się wszystko utrzymać? Czym się różni to od założenia szwu?

Może dlatego, że bada więcej parametrów. Bardziej szczegółowo narządy itd. Sama nie wiem. Ja na szczęscie miałam ze skierowania, wiec nawet nie wiem ile by mnie połówkowe kosztowały. Te pierwsze 200zł.

reklama
prija pessar zastępuje założenie szwów, z Mają dzięki niemu wytrwałam do końca, ale miałam założony 30 tygodniu a nie ok 23! lekarz kazał mi natychmiast jechać na IP jeśli znowu zacznie mi twardnieć brzuch i będzie bolał...

Do góry