reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
W kolejce na usg dwie znajome mamy ze szpitala spotkałam: jedną z toksplazmozą (właśnie wykluczyli jej wady płodu dziś), a jedną co juz jej ciążę pozamaciczną usuwali, której nie było (leżała ze mną na sali, bo dochodziła po laparoskopii i ciągle nie było widać dzidzi) i .... dziś na usg badali jej bliźniaki :szok:
Lideczka jest Lideczka na 100 %. Na ocenę płci podszedł do lekarki sam profesor i oboje bez zastanowienia powiedzieli, że jest dziewucha. Potem poszłam do genetyka i koleżanka genetyk spytała mnie o płeć, a ja jej, że chyba dziewczynka. Ona patrzy na zdjęcie i mówi: Jak chyba. No przecież widzisz cipkę na tym zdjęciu - nawet ci udokumentowali.
A ja myślałam, że... to kręgosłup. W zasadzie teraz to nie wiem, dlaczego tak myślałam. Może nie widziałam w życiu dużo, jak to nazywają w fachowym medycznym języku, "cipek". :-)
Mała nie jest duża - wypada na 21 tydzień wzrostowo, ale za to jest kluseczka. Waży 550 gram. Generalnie ponoć wszystko jest ok.

reklama
Do góry