reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
basiek pomiar może być i w drugą stronę bo moze mieć nawet 3kg około

właśnie na usg spotykam sie z taką dziewczyną gdzie zawsze jej wykazywało ze jej córeczka jest malutka
a była na parę dni w szpitalu i tam z kolei powiedzieli że mała ma już 3,8kg i za tydzień ona rodzi a termin ma na końca czerwca

:szok:więc bądź tu mądry i pisz wiersze

trzymam kciuki nie będzie tak źle ładnie sobie jedz i tyle nie martw się na zapas

Basiek - pewnie to wina USG, mi gin mówi zeby nie przywiązywać się aż tak do tego. Na ostatnim USG mam napisane 1707 g +/- 400g...

Ja dziś na KTG i szybkiej wizycie. Na KTG skurczy brak :) Serduszko Małej ślicznie bije...się nasłuchałam :-) aż miło:-). Zadnej niemiarowości, ani nic....ufff
Ale za to moja szyjka z 3 cm (w zeszły czwartek) zjechała do 1,5 cm....:baffled::eek: Muszę się pomęczyć z luteiną jednak do końca 36tc i niestety leżeć..coby jeszcze te dwa tyg Maja posiedziała w brzuchu. W czwartek kolejna kontrola, a za tydzień KTG. Ale gin mnie pocieszyła, że teraz może tak groźnie wyglądać że szyjka się skraca i w ogóle, ja się pooszczędzam, a potem się okaze że donoszę do terminu...:-p

Co do KTG - u mnie w szpitalu chyba robią dopiero od 38tc, z cukrzycą od 36tc, a jak się coś dzieje (jak u mnie) to wcześniej, tak profilaktycznie.

Kochane dziekuje:*

Kroma ja mam termin lamany z 30czerwca/ 1 lipca... Ale kiedy sie tak faktycznie malutka z nami przywita zależy tylko od niej wiadomo:)
smialam sie z doktorkiem, ze tutaj 1 lipca jest Canada Day... To by sie nasza canadyjka mała idealnie wpasowala :) hahaha

Basiek nie stresuj sie Mariczka tez nie była duża, a szybciutko nadrabila, do tego miała 10 pkt apgar czy jakos tak więc easy bedzie dobrze:*

Lizosomek, Darenka gratuluje udanych wizyt:)))

Lizosomek, Darenka gratuluje udanych wizyt

Basiek na pewno będzie wszystko w porządku, te pomiary usg to takie niby dokładne.... moja córka dwa dni przed porodem ważyła według usg 3800-3900 a urodziła się 3450 więc teraz też przymykam oko, bo patrzyłam dokładnie jak ją mierzył i co pokazywały pomiary i z brzuszka i głowy było około 1600 a z kości udowej około 1800 i wpisał w kartę ciąży tą wagę z kości udowej, więc ciężko dojść z tymi lekarzami, a twoja córcia pewnie będzie szczupłą dziewczynką poza tym kochana niecały kilogram ty przybrałaś
buziak trzymaj się dzielnie

reklama
Do góry