reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

reklama
Colly, ja też mam od jakiegoś czasu siarę ;) mam spory zapas wkładek laktacyjnych po karmieniu Hani więc je noszę.
Pisalam już, że polecam wkładki Penaten mama i NUK, przetestowałam chyba z 7 firm...te są najlepsze według mnie.

Colly - niezły patent :)

Paulka - bardzo udane łowy!!!

Annie - podpisuję się. Też polecić mogę te firmy :)

A ja tym razem z innej beczki. W tym miesiącu zakupiłam higieniczne sprawy dla Olka i dla mnie w okresie połogu :)

Oto zakupy:
DSC_0174m.jpg

Załączniki

• DSC_0174m.jpg
    DSC_0174m.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 98
Zamierzam karmić tylko niezbędne minimum, czyli 4 miesiące. Dalej nie planuję. A te witaminy to chyba wszystkie są podobne? Te mi poleciła koleżanka.

Noworodki i niemowlaki karmione piersią powinny zażywać D3 i K. Takie dostaniesz wytyczne od lekarza a potem Ci przypomni położna ;) Myślę, że każde są dobre! Ja tylko polecam te z dozownikiem bo są po prostu wygodniejsze. Ja z tymi wycisknymi się męczyłam...ciecz zostawała mi na palcach, czasem ciężko było otworzyć itd. A tu wsuwasz do buzi dozownik, naciskasz i po akcji ;)

dziś zostałam posiadaczką Phil & Teds Explorer. Kupiłam po taniosci. Wózek był używany 6 miesięcy, stan praktycznie idealny, kilka rys na metalowych elementach. Część akcesoriów nie używana nigdy: torba dla dzieci z mata di przewijania, adapter do Maxi Cosi, podwójny raincover, oby dwa siedzenia wyposażone w hood (daszek?) i osłonki na pasy. Kółka nadal posiadają włoski na oponach ;D plus koło zapasowe. Jedyne co musze dokupić to cocoon (kokon?) dla noworodka bo akurat tego w zestawie nie było. Używane chodzą po około £15. Popralam pokrowce i teraz wygląda jak noweczka. Zadowlona jestem ; ))

Załączniki

• 1431201236479.jpg
    1431201236479.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 78
  • 1431201617129.jpg
    1431201617129.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 79
reklama
dreamgirl ooo szybko juz takie zakupki robisz

Annie dzieki za ino o witaminach, dobrze wiedziec :)

Akatsuki, ekstra ten wozek i kolor niezły :) kurcze a moze i ja powinnam kupic taki wozek, ciekawe ile kosztuje nowy

Do góry