reklama

Nieregularne cykle

Witam czy któraś z Was miała nieregularny okres dłuższy niż 50 dni i zaszła w ciążę i wszystko było ok czy znalazłyscie powód swojego nieregularnego okresu? Czy podczas planowania ciąży bralyscie jakieś leki?

reklama
Rozwiązanie
U mnie również cykle nieregularne 50-60. Bez żadnych leków i w sumie starań, ciąża bliźniacza :) Mam nadzieję że po ciąży się ureguluję jeśli nie to zgłoszę się do ginekologa na diagnostykę.
Witam czy któraś z Was miała nieregularny okres dłuższy niż 50 dni i zaszła w ciążę i wszystko było ok czy znalazłyscie powód swojego nieregularnego okresu? Czy podczas planowania ciąży bralyscie jakieś leki?
To może spróbuj zbadać prolaktyne, u mnie ona była przyczyną niereguralnych miesiączek. Brałam bromergon zbilam ją o połowę, miesiączki nie były już aż tak niereguralne i w pierwszym cyklu starań zaszłam w ciążę 😉

Cykle mam nieregularne. Średnio wliczony wychodzi, że cykl trwa 45 dni. Raz mam cykl co 30 dni a kolejny np za 50 czy 60 dni. W obie ciąże zaszłam bez problemu.
Po pierwszej ciąży robiłam badania hormonów i były ok tak samo jak rezerwy jajeczek itd. Prolaktyna nieznacznie podwyższona, ale to było niedługo po zakończeniu karmienia piersią. Nie brałam żadnych leków ani witamin.
Wcześniej podejrzewany u mnie policystyczne jajniki, ale badania tego nie potwierdziły choć obraz usg zbliżony jest do tego.

reklama
Ja miałam nieregularne i długie cykle 50-60 dni. Lekarz rozpoznał policystyczne jajniki. Od pierwszego cyklu starań miałam stymulację cyklu, ale przez skutki uboczne w kolejnym cyklu już nie mogła tych leków brać i właśnie w tym drugim cyklu starań bez leków zaszłam w ciążę tylko z pomocą monitoring owulacji. Co prawda owulacja była później w 24 dniu cyklu, ale się udało. Z witamin brałam tylko ovarin przez te dwa cykle.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry