• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

NIPT test i Trisomia 17

Bobo25

Aktywna w BB
Witajcie
Tak jak w tytule zrobiłam
NIPT test który wykazał Trisomie 17
Teraz lekarz skierował mnie na amniopunkcję...
Jestem załamana nie wiem jak to wszystko możliwe. W internecie jest mało informacji o tym chromosomie ... ale to bardZo rzadkie i z tego co wyczytałam bardzo poważne. Kumulacja wielu chorób. Czy któraś z Was miała tak ze NIPT test wykazał coś a potem okazało się ze jest ok ?

reklama
Rozwiązanie
Miałam usg u swojego ginekologa jedyne co się dopatrzył to ze przy jednej rączce widział 3 palce ale mówił ze dwa mogą być schowane. Zapytał czy chce NIPT test zgodziłam się ( tutaj w Belgii ten test jest na porządku dziennym) i ten wykazał te Trimosimie. Za tydzień w środę mam mieć biopsje bądź punkcję sama już nie wiem co z tych nerwow...
Znajdz dobrego genetyka i ze wszystkimi badaniami udaj sie do niego...Przekaze Wam potrzebna wiedze..Nie denerwuj sie..bo to szkodzi dzidzi..Trzymajcie sie cieplutko❤
Kochana a test pappa i usg tez wykazaly? Po tych badaniach skierowano Cie na dodatkowe?

Miałam usg u swojego ginekologa jedyne co się dopatrzył to ze przy jednej rączce widział 3 palce ale mówił ze dwa mogą być schowane. Zapytał czy chce NIPT test zgodziłam się ( tutaj w Belgii ten test jest na porządku dziennym) i ten wykazał te Trimosimie. Za tydzień w środę mam mieć biopsje bądź punkcję sama już nie wiem co z tych nerwow...

Znajdz dobrego genetyka i ze wszystkimi badaniami udaj sie do niego...Przekaze Wam potrzebna wiedze..Nie denerwuj sie..bo to szkodzi dzidzi..Trzymajcie sie cieplutko❤

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry