reklama

Niski przyrost bhcg

Cześć wszystkim. Czy ktoś miał podobnie ? Mianowicie 09.06.2021 zrobiłam bhcg i wynik wyszedł 1859, następne badanie 11.06.2021 - 1978, i powtórzyłam raz jeszcze 13.06.2021 i wynik wyszedł 2121. Jest szansa na zdrową ciążę? Czy raczej nie robić sobie nadziei.. wizytę u ginekologa mam 28.06. Nie mam żadnych bóli (nie licząc bólu piersi ). Dodam tylko ze raz już poroniłam w 8tc.. następnie donosiłam ciążę i mam 2 letniego synka ..

Załączniki

• received_3028290537447356.jpeg
    received_3028290537447356.jpeg
    41,5 KB · Wyświetleń: 625
reklama
reklama
Pytam bo nie miałam do czynienia z ciąża pozamaciczna, jeśli jest pęcherzyk to co wskazuje na ciążę ektopową? Jak to można stwierdzić po wynikach bety?
Radzę zrobić jeszcze raz betę i jeżeli nie będzie miała prawidłowego wzrostu albo będzie spadkowa to koniecznie skontaktuj się z ginekologiem.
Ja przy cp miałam pseudo pęcherzyk - może niepotrzebnie straszę - za co przepraszam - ale lepiej to sprawdzić :) trzymam kciuki ❤️

Radzę zrobić jeszcze raz betę i jeżeli nie będzie miała prawidłowego wzrostu albo będzie spadkowa to koniecznie skontaktuj się z ginekologiem.
Ja przy cp miałam pseudo pęcherzyk - może niepotrzebnie straszę - za co przepraszam - ale lepiej to sprawdzić :) trzymam kciuki ❤️
A ok, ja też nie chce dawać rad medycznych, ale widzę że dziewczyna jest pod opieką ginekologa. Ja nie miałam takich przeżyć więc nie od razu zakładam taki scenariusz, a pewnie jest możliwy. Myślałam, że przy ciąży ektopowej często są prawidłowe przyrosty, a kobietę zaczyna boleć podbrzusze mocniej i trzeba szybko działać . Ciekawe skąd pseudo pęcherzyk, muszę o tym poczytać.
Podsumowując, może tak jak Lady S pisze sprawdzisz betę jeszcze raz i udać się do lekarza. W końcu na USG po takim czasie powinnien być widoczny zarodek patrząc na datę pierwszej bety.
@calina1810 powodzenia 💕

Ciąża ektopowa jest wykluczona, bo pęcherzyk według ginekologa jest prawidłowy i w najlepszym możliwym miejscu tzn na samym środku macicy. Ale te przyrosty bety mnie dobijają :( jutro powtarzam ostatni raz bo mi kazał i czekam na USG, na razie martwię się strasznie. Trochę się boję pustego jaja płodowego, czytałam że tak może być przy takwolnych przyrostach bety

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry