reklama

Niski przyrost Hcg 6 tydzień

Witam , jest to moja pierwsza ciąża byłam u lekarki i powiedziała że powinnien być to 6 tydz. Ale na usg nic nie widać. Zaleciła mi badanie hcg wynosiło 440 , wczoraj 550 ale na usg nic nie widać , dziś beta ma 598 , czy mam się czegoś obawiać , mam plamienia ale lekarze nic a ten temat nie mówią czy to normalne ?

reklama
Rozwiązanie
Jeśli okaże sie, że musisz mieć zabieg to... nie czekaj po stracie na kolejną ciążę... zrob odrazu badania na genetyczne w kierunku trombofili wrodzonej. Żebys za pare miesięcy nie prZeżywała tego poraz kolejny. Tylko byla prowadzona na heparynie drobnoczasteczkowej. Niestety ja dopiero po 2 starcie trafilam na fachowego lekarza, ktory znalazl przyczynę niepowodzen.
Przyrost niestety za mały... w 6tyg beta powinna być znacznie większa albo chociaż pęcherzyk ciążowy widoczny na usg
W 6tc na USG już powinno być coś widać...
Wiecie, zawsze owulacja mogła się przesunąć i może być za wcześnie jeszcze...

Ja tak w pierwszej, straconej, ciąży miałam. Licząc według ostatniej miesiączki byłam w 9 tc a na usg i wg wyników bety, która rosła książkowo, 5 tc i na pierwszym usg widać było tylko pęcherzyk.

reklama
reklama
Nie chce Cie martwić... chciałbym napisac że bedzie dobrZe i zarodek sie pojawi, jednak nie ludzila bym sie. PrZechodziłam prze to co Ty teraz 2 razy. I za kaŻdym razem konczylo sie lyzeczkowaniem. To straszne, ale bera stanowczo za malo przyrasta...Liczyla bym na cud...ktory czasem może sie zdarzyc. Trzymam kciuki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry