reklama

Niskie beta HCG w 12tc

patrycjaaa1289

Zaciekawiona BB
Hej, odebrałam dzisiaj wyniki badań beta HCG i strasznie się przeraziłam. W 12tc mam betę na poziomie 10,92 iU/l , przy wynikach nie mam niestety podanych wartości referencyjnych, a porównując z wartościami norm podanymi w internecie ten wynik wydaje się strasznie niski :( czy któraś z was miała podobną sytuacje?

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, odebrałam dzisiaj wyniki badań beta HCG i strasznie się przeraziłam. W 12tc mam betę na poziomie 10,75 iU/l , przy wynikach nie mam niestety podanych wartości referencyjnych, a porównując z wartościami norm podanymi w internecie ten wynik wydaje się strasznie niski :( czy któraś z was miała podobną sytuacje?
A byłaś już u lekarza na pierwszej wizycie w ciąży? Ja w 4 tc miałam 96.2. Miałaś wcześniej badaną betę? Tutaj są normy:
82016C00-758B-4DF6-96C2-5C8284C5D917.png

A byłaś już u lekarza na pierwszej wizycie w ciąży? Ja w 4 tc miałam 96.2. Miałaś wcześniej badaną betę? Tutaj są normy:
Zobacz załącznik 1392397
Tak, byłam już na dwóch wizytach w 6tc i 10tc, ale nie mialam wcześniej robionej bety. Na USG wszytsko wyglądało prawidłowo. Teraz zrobiłam badania na białko pappa i beta HCG przed badaniami prenatalnymi i nie mam pojęcia o czym może świadczyć ten zły wynik :(

Tak, byłam już na dwóch wizytach w 6tc i 10tc. Na USG wszytsko wyglądało prawidłowo. Teraz zrobiłam badania na białko pappa i beta HCG przed badaniami prenatalnymi i nie mam pojęcia o czym może świadczyć ten zły wynik :(
Kurcze ja nie jestem lekarzem więc Cię nie będę straszyć, ale weź może skonsultuj ten wynik z lekarzem po świętach. Oby to był błąd laboratorium, a nie spadkowa beta, bo wynik jest za niski jak na 12 tc 😔

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry